Verkleving eileider(s) (blindedarmontsteking)

Discussie in 'MMM clubs' gestart door Blacky27, 12 jul 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Blacky27

  Blacky27 Actief lid

  7 mei 2018
  341
  156
  43
  Vrouw
  Goedenavond,

  Wellicht herken je mijn naam, omdat ik een hele tijd geleden hier meeschreef, omdat mijn vriend en ik toen net begonnen aan ons grote avontuur om onze droom te verwezenlijken: zwanger worden en een kindje krijgen. Ik was er toen zoveel mee bezig, dat ik toen ben gestopt met schrijven, dit werkte goed, ik kon mijn gedachten eindelijk even verzetten. Ook aangezien alle leden uit mijn forumgroepje bijna allemaal zwanger waren (en uiteraard was ik super blij voor hun, maar het was daardoor ook erg moeilijk voor mij).

  Inmiddels richt ik mij toch weer tot het forum, want we hebben onze wens helaas nog niet kunnen verwezenlijk (ik schrijf dit niet om zielig gevonden te worden!) en ik ben nu op zoek naar lotgenoten, die mij begrijpen. Ook is dit een manier om alles even lekker van me af te kunnen schrijven!

  Mijn vriend en ik zitten nu al een jaar in de MMM (ik weet dat sommige hier veel langer in zitten) maar het voelt gewoon al enorm lang! Als je iets zo graag wilt, dan wil je niet lang wachten, je wilt het nu!
  Mijn vriend is helemaal goedgekeurd (het ligt dus aan mij...) super fijn voor hem! En het was ook wel te verwachten dat het aan mij zou liggen. Ik heb namelijk toen ik 14 was een acute blindedarmontsteking gehad(mijn blindedarm was zelfs al afgestorven) en een lekkend abces waardoor ze heel mijn buik hebben schoongespoeld.
  In het kader van fertiliteit heb ik allerlei bloedtesten gehad, dit was gelukkig allemaal goed en ook de inwendige echo en mijn cyclus waren tiptop in orde. De volgende stap was een HSG, deze heb ik in januari van dit jaar gehad, man man, wat was dat verschrikkelijk pijnlijk zeg! Links liep alles prima door, maar rechts wilde niet. Mijn gynaecoloog (een super aardige vrouw) gaf aan dat dit weleens vaker voorkwam en ik mij hier geen zorgen over moest maken. Aangezien je na de HSG een half jaar lang extra vruchtbaar bent, mochten we het weer zelf proberen en anders terugkomen. Helaas na een half jaar nog niets en de stap erna was een kijkoperatie die de gynaecoloog zelf uit zou voeren, ze zou dan alles van binnen bekijken en de baarmoeder en eileiders nog eens doorspoelen. Toch wel een grote stap zo’n kijkoperatie, maar ons motto is inmiddels: alles voor het goede doel(maar ik heb een fobie wat alles met prikken te maken heeft).
  Ik ben nu nog herstellende van de operatie (het ziekenhuis zei dat ik met een week wel hersteld zou zijn, nou dat blijkt wel even anders te zijn, ik heb nog steeds veel pijn, kan weinig doen en ben erg moe). Uit de operatie is gebleken dat er veel verklevingen zitten waar ik geen last van hoef te hebben. Er zijn verklevingen weggehaald rondom de baarmoeder. Ook heeft ze nog alles een keer doorgespoten en hieruit bleek toch dat mijn rechtereileider vol zit met verklevingen.
  Na de operatie kwam de gynaecoloog nog even langs om de uitslag te vertellen. Ze gaf aan dat de kans op zwangerschap minder is, maar ik zou wel op de natuurlijke manier zwanger kunnen worden (we zijn inmiddels al 2,5 jaar bezig). We mogen er ook voor kiezen om te starten met iui en hormonen. Maar wat heeft dit voor zin als onderstaande theorie niet klopt....
  De gynaecoloog geeft ook aan dat de eitjes van de rechter kant, door links kunnen worden opgevangen, zo gaan ze toch niet verloren. Zelf twijfel ik hier heel erg over (ja, ik weet het, lezen op internet is slecht) want de gynaecologen zijn het hier niet over eens als je internet bekijkt.

  Ik heb aankomende maandag een telefonische afspraak met de gynaecoloog en zal haar ook nog mijn vragen stellen, maar ik ben dus op zoek naar lotgenoten (zeker aangezien ik er nu even helemaal doorheen zit en bang ben dat ik niet zwanger kan worden) die hetzelfde meemaken, of meegemaakt hebben. Uiteraard zijn mensen die mij willen oppeppen ook van harte welkom!
   
 2. bozoe

  bozoe Fanatiek lid

  9 jul 2014
  4.590
  4.447
  113
  Ik heb ook verklevingen in mijn baarmoeder/eileiders/eierstokken, blaas en ophangbanden van de baarmoeder.

  Mijn linkereileider is niet doorgankelijk..toch ben ik twee keer zwanger geraakt met een eisprong op links. De andere eileider neemt het inderdaad over.

  Overigens hier spontaan zwanger geraakt na de laatste operatie. Ik zou je kansen dus zeker benutten totdat je in een traject terechtkunt.
   
 3. GroeneBomen

  GroeneBomen VIP lid

  7 mei 2019
  11.299
  13.449
  113
  Vrouw
  De eileiders liggen niet strak op hun plek zoals op het plaatje, de eileiders zijn zeer flexibel en stofzuigen net zo makkelijk het eitje van de andere eierstok :) de goede eileider pikt het signaal gewoon op en beweegt zich erheen.

  Zijn veel vrouwen die een eileider missen door bv een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, ja de kans met 1 eileider neemt ietsje af tov 2 maar dat is niet veel. Je kan met 1 goede eileider ook gewoon zwanger worden.
   
 4. SD90

  SD90 Fanatiek lid

  3 nov 2017
  1.826
  1.800
  113
  Vrouw
  Ik heb door een darmoperatie maar 1 eileider.
  Ook hier gaf de arts aan dat natuurlijk zwanger worden wel nog gewoon mogelijk is met 1 werkende eileider. Wij zijn toen gestart met IUI, maar jammergenoeg heeft dat ons geen zwangerschap opgeleverd.

  Uiteindelijk bleek er bij de start van de IVF/ICSI een bevruchtingsprobleem te zijn dat volledig losstaat van de verklevingen. Dmv ICSI daarna vrij vlot zwanger geworden.

  Ik zou zeker nog niet wanhopen, het kan écht wel.
   
 5. Blacky27

  Blacky27 Actief lid

  7 mei 2018
  341
  156
  43
  Vrouw
  Dank je voor je reactie! Hoe lang zijn jullie bezig geweest per kindje(beetje rare vraagstelling misschien, maar ik weet even niet hoe deze anders te formuleren)? Is dit bij jullie op de natuurlijke manier gelukt, of door middel van behandeling in het ziekenhuis?

  Weet je nog wat ze bij de laatste operatie hebben gedaan, waardoor je spontaan zwanger bent geworden?
   
 6. Blacky27

  Blacky27 Actief lid

  7 mei 2018
  341
  156
  43
  Vrouw
  Goh, dat wist ik niet, dat ze zo flexibel waren weer wat geleerd!
  Vandaag een telefonische afspraak met de gynaecoloog en ik heb voor haar al mijn vragen opgeschreven, ik hoop dat ze ons verder kan helpen. Want wat ik mij wel afvraag is, waarom het al twee jaar duurt, terwijl we normaal zwanger zouden kunnen worden.
  je gaat gewoon zo aan je eigen lichaam twijfelen... in ieder geval super bedankt voor je reactie!
   
 7. Blacky27

  Blacky27 Actief lid

  7 mei 2018
  341
  156
  43
  Vrouw
  Jeetje dat is ook heftig! Hoe zijn ze er achter gekomen dat jullie een bevruchtingsprobleem hebben?
  Het is gewoon zo lastig als je al zo lang bezig bent(daar weet je zelf waarschijnlijk alles van) en je het gevoel hebt dat je lichaam je in de steek laat...
  In ieder geval bedankt voor je reactie!
   
 8. SD90

  SD90 Fanatiek lid

  3 nov 2017
  1.826
  1.800
  113
  Vrouw
  Ze deden bij ons op de helft v/d eicellen IVF en op de helft ICSI. Zo zagen ze dat we via IVF geen bevruchtingen hadden (wss een te harde schil van de eicel) en met ICSI wel. Beetje trial and error dus :p

  Het is inderdaad megalastig... Op den duur voel je jezelf gewoon gefaald als vrouw ofzo, ik weet er alles van. Ik ben op den duur ook bij een fertiliteitspsychologe beginnen gaan omdat ik gewoon op was door alle behandelingen en teleurstellingen enz. Daar had ik wel veel deugd van!
   
 9. bozoe

  bozoe Fanatiek lid

  9 jul 2014
  4.590
  4.447
  113
  Ik ben in totaal 7 keer geopereerd. Voor de laatste operatie zijn we 2 jaar bezig geweest, incl kunstmatig in de overgang gezet voor de operatie. Direct na de operatie werd ons verteld dat we weinig kans hadden op een spontane zwangerschap. Zijn toen geen traject in gegaan omdat al die jaren van ziekenhuizen wel hun tol hadden geeist. We besloten dan ook onze kinderwens opzij te zetten en samen te genieten.
  Ik was twee maanden na de operatie toch zwanger, werd een miskraam. Vervolgens niet meer bewust bezig geweest en toen na twee maanden weer zwanger, ditmaal blijvend. De artsen noemden het een wonder.

  Bij de jongste raakte ik zwanger omdat mijn man zich te laat terugtrok:roflmao:.. dus letterlijk van 1 keer onveilige seks zwanger geworden.

  Tijdens de operatie hebben ze een aantal kleine verklevingen weggebrand, de grotere hebben ze proberen te snijden alleen dat lukte niet alles omdat het aardig diep in het weefsel zat. Ook hebben ze toen mijn eileiders doorgespoeld met methyleenblauw.
   

Deel Deze Pagina