Verlof na vroeggeboorte!

Discussie in 'Stel je vraag aan het UWV webcareteam' gestart door Skye, 20 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Skye

  Skye Niet meer actief

  #1 Skye, 20 mrt 2011
  Laatst bewerkt door een moderator: 20 mrt 2011
  Ik heb even een vraagje. Tis niet voor mezelf, maar een vriendin van mij is een paar dagen geleden bevallen van haar zoontje. Geboren met 31 weken.

  Nu vroeg ik me af hoe dat nou zit met het zwangerschapsverlof. Haar kindje komt waarschijnlijk over een week of 9 thuis, maar officieel heeft ze dan zelf nog maar 1 week verlof. Nu las ik dat dat veranderd moet zijn?? Dat ze sowieso nog 10 weken verlof krijgt vanaf het moment dat de kleine thuis is. Is dit echt sinds kort wettelijk geregeld, of waren ze van plan dit in te voeren, maar is dat niet doorgegaan?

  En als dit niet het geval is, hoeveel weken moet ze na de bevalling officiee nog hebben?? Gewoon 16 weken vanaf haar bevalling?? Ze heeft overigens de laatste weken voor haar bevalling in de ziektewet gezeten ivm haar zwangerschap. Ze zat hiervoor dus al een hele tijd thuis!
   
 2. UWV

  UWV VIP lid
  Medewerker

  Beste Skye,


  Jij hebt een vraag namens je vriendin over haar zwangerschaps- en bevallingsverlof (WAZO-verlof). Haar zoontje is geboren met 31 weken. Dit houdt in dat het bevallingsverlof ingaat de dag na de bevalling. De duur van het verlof is 16 weken.

  Er zijn plannen bij de overheid om dit aan te passen maar die zijn nog niet definitief.

  Als je vriendin een werkgever heeft dan dient de werkgever voor haar het WAZO-verlof aan te vragen bij het UWV. Heeft zij geen werkgever dan kan zij bellen met UWV Telefoon Werknemers 0900-9294 en vragen om een aanvraagformulier WAZO.
  Actuele informatie vind je hier.

  Met vriendelijke groet,

  Brigitte
  UWV Webcare Team


  www.uwv.nl/webcare
   
 3. Skye

  Skye Niet meer actief

  Bedankt!!
   

Deel Deze Pagina