Verloskundige geweest

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door carry, 31 dec 2005.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. carry

  carry Fanatiek lid

  30 jul 2005
  1.397
  0
  0
  pedagogisch medewerkster
  Gisteren voor de laatste keer bij mijn vk geweest die mij al die tijd heeft begeleid, maar helaas zijn wij verhuist en het is straks als ik verlof heb (nog 3 weken werken) niet handig om naar mijn oude woonplaats heen en weer te rijden, terwijl hier vlakbij ook een vk praktijk zit.
  Mijn buik is ontzettend hoog en vooruit stekend, en voor 30 weken hebben ze al een tijdje het vermoeden dat het of een groot kindje is of dat mijn baarmoeder gewoon erg ruim is. Aangezien ik had gehoord met de pretecho dat mijn placenta aan de voorkant ligt (maar wel vrij laag) moet ik volgende week toch nog een afspraak maken voor een extra echo. Het was gister nl ook moeilijk om de hartslag te vinden omdat er van alles te horen was. De hartslag was wel duidelijk aanwezig, maar ook heeeeeel veeel andere geluiden. Dus voor de zekerheid gaan ze kijken of de placenta niet voor het geboortekanaal ligt. Ook kijken ze dan meteen of het kindje groot is of niet! Ik vind het allemaal wel ontzettend spannend. Aan de ene kant vind ik het geweldig om nog even weer een blik in mijn buik te mogen werpen op ons kleine meisje in mijn buik, maar ben ook bang dat ze gaan vertellen dat ik niet op de natuurlijke manier kan gaan bevallen, maar ja beter nu het horen en je er op voor bereiden, dan dat er een spoedkeizersnede oid zou moeten gebeuren.
  Er is een topic over voorliggende placenta,s dat weet ik wel, maar dat waren allemaal gelukkig verhalen waar het geen kwaad kon, zijn er ook mensen hier die iets meer weten over; als de placenta echt te laag ligt en voor het geboortekanaal ligt of gedeeltelijk daar voor??

  Groetjes Carry
   
 2. Sientje

  Sientje Fanatiek lid

  4 mei 2005
  2.747
  0
  0
  Mama
  Ik kan niet verder helpen wat betreft de info over de placenta, ik wil je wel veel succes wensen bij de nieuwe vk, en inderdaad mocht je een keizersnede krijgen dan kan je het beter nu al weten om je voor te bereiden.
  Bij ons dachten ze rond de 30weken ook dat ik een erg groot kindje heb, maar als de vk nu voelt (ruim 40wk) en na diversen echo's blijkt het kindje vrij normaal te zijn, maar heb ik een grote baarmoeder en erg veel vruchtwater...dus het kan nog meevallen.

  Fijne jaarwisseling alvast, en succes met de echo!
   
 3. carry

  carry Fanatiek lid

  30 jul 2005
  1.397
  0
  0
  pedagogisch medewerkster
  Vandaag weer een echo gehad, en gelukkig de placenta ligt idd vrij laag, maar niet zo laag dat het bij het geboortekanaal zit. Het hoofdje van onze kleine meid ligt net iets verder naar beneden dan de placenta, dus dat gaat allemaal net goed.
  Bij de metingen van zowel hoofdje, rompje en benen kwamen ze op een zwangerschap van 32 en een halve week (ipv 30wk en 6 dgn) Dus of het is toch wat groot, of onze kleine meid gaat gewoon iets eerder komen, maar dat zal de tijd leren.
  Verder alles heeeeel goed onderzocht en alles zag er prima uit!!. Nog weer 3 fotoos mee gekregen die ik binnenkort weer in m,n album zal zetten!!

  Groetjes Carry
   
 4. Natasja

  Natasja VIP lid

  1 aug 2005
  25.784
  22
  38
  docente engels
  Capelle aan den IJss
  Fijn te horen dat alles goed is!!
  Benieuwd naar de fotos!!
   
 5. carry

  carry Fanatiek lid

  30 jul 2005
  1.397
  0
  0
  pedagogisch medewerkster
  ;) De fotoos heb ik er ook net op gezet!!

  Liefs Carry :D
   

Deel Deze Pagina