Verloskundigenpraktijk ervaren in badbevalling thuis?

Discussie in 'De bevalling' gestart door Chai, 9 nov 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Chai

  Chai Actief lid

  16 okt 2017
  395
  140
  43
  Vrouw
  Beste mama's,

  Mijn huidige verloskundigenpraktijk in Amsterdam (Oost/Diemen) geeft mij op dit moment niet het gevoel dat zij mij op een goede manier kunnen begeleiden tijdens mijn geboorte in een bevalbad thuis. Niet alle verloskundigen hebben hier veel ervaring mee, en ik wil niet het risico lopen dat ik onnodig vaak uit het bad gehaald word of zelfs op het laatste moment in bed moet bevallen...
  Ook omdat de praktijk zo groot is en ik tot nu toe tijdens mijn hele zwangerschap nog nooit door dezelfde verloskundige ben geholpen. Dit geeft mij gewoon een vervelend gevoel.

  Ik zoek een praktijk die misschien wat kleiner is, maar wel word vergoed door de zorgverzekering, en waarvan alle verloskundigen veel ervaring hebben met een badbevalling in huis. Waarbij bijvoorbeeld snelle checks tijdens de bevalling, toucheren, meten van de hartslag, etc. veel in het water kan worden gedaan.

  Mocht iemand tips hebben, dan hoor ik het graag!

  Groetjes,
  Chai.
   
 2. Tweekids

  Tweekids VIP lid

  26 aug 2012
  13.148
  329
  83
  Vrouw
  Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
  Ik zou gewoon rondbellen! Het is belangrijk dat jij je goed voelt, ga gewoon eens kennismaken. Vrijwel alle verloskundigen worden gewoon vergoed, behalve zzp holistische bijvoorbeeld.
  Veel plezier met rondkijken naar iemand die wel bij je past!
   
  Chai vindt dit leuk.
 3. Suze29

  Suze29 Fanatiek lid

  20 okt 2014
  2.194
  295
  83
  Ik zat zelf in het zh, en was ook op zoek naar een vk die badbevallingen deed. Via mijn zwangerschapsyoga docente een goed adres gevonden, maar dat is voor jou te ver vrees ik.(VK in Castricum)
  Ik zou even rondbellen.
   

Deel Deze Pagina