Verschillende miskraam diagnoses

Discussie in 'Miskraam' gestart door Lithiumsunset, 27 dec 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Lithiumsunset

  Lithiumsunset Nieuw lid

  27 dec 2019
  3
  0
  1
  Vrouw
  #1 Lithiumsunset, 27 dec 2019
  Laatst bewerkt: 27 dec 2019
  Ben benieuwd of er iemand is die iets vergelijkbaars heeft meegemaakt. Vorige week echo gehad met 7,5 week (telling eerste dag laatste menstruatie). Daarvoor bloedverlies gehad, af en aan. Op echo een lege vruchtzak te zien en iets dat mogelijk "een restje van een vruchtje" was - volgens echoscopist zaten we naar miskraam in werking te kijken. Zette niet door dus vandaag opnieuw echo (ivm voorschrijven misoprostol) dit keer in zkh en nu vruchtje te zien van 4,7 mm - zonder hartslag. Omdat dit afweek van vorige week, bloedverlies al week is gestopt en er nu opeens iets te zien is en hartslag tot 5 mm volgens protocol op zich mag laten wachten mag ik over week terugkomen om er zeker van te zijn dat het niet goed is. Als het vruchtje toch zou leven zou dit betekenen dat ik 2,5-3 (?) weken minder ver ben dan gedacht (8,5). Zit dus nu weer in onzekerheid en op zoek naar de afloop van vergelijkbare verhalen, heb natuurlijk weer wat hoop maar weet niet hoe terecht dat is...
   
 2. sarah28

  sarah28 Fanatiek lid

  14 feb 2013
  3.605
  1.913
  113
  Lastig te zeggen...
  Over het algrmeen is zo'n grote afwijking in de termijn geen goed teken, tenzij je toch echt een veel latere eisprong gehad zou hebben. Bij mij was t ook onduidelijk de zwangerschap hiervoor. Op echo vruchtje van 5.5 wk met trage hartslag terwijl ik echt minimaal 2 weken verder dacht te zijn. 2 weken later was er minimale groei maar geen hartactie meer te zien. Ik had ergens wel hoop gehouden maar okk n sterk gevoel dat t niet goed zat, ik zou anders wel enorm vrieg symptomen hebben gekregen, ongeveer op de dag van de bevruchting...

  Ik denk eerlijk gezegd dat bij je eerste echo t te klein was om te kunnen zien of dat t bijv tegen de wand geplakt zat. Dat t miss wel iets groeit, maar uiteindelijk niet voldoende.
   
 3. Kramertje

  Kramertje VIP lid

  4 apr 2019
  5.789
  4.922
  113
  Vrouw
  Ik heb helaas hetzelfde als jouw gehad afgelopen mei. 3 weken achtereen teruggekomen voor een echo, waarbij het vruchtje wel langzaam groeide maar geen hartactiviteit had uiteindelijk. Bij mij bleek het toch niet goed te zijn en is er een miskraam opgewekt met 9,5 week. Ik wens je heel veel sterkte!
   
 4. Lithiumsunset

  Lithiumsunset Nieuw lid

  27 dec 2019
  3
  0
  1
  Vrouw
  Thanks voor de reacties! Dit helpt mij nieuws van vandaag weer in perspectief te zien en de hoop toch weer een beetje te laten varen..
   

Deel Deze Pagina