Verse groente invriezen

Discussie in 'De lounge' gestart door DastyQueen, 15 nov 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Vanavond eet ik gegrilde groente uit de oven.
    Eigenlijk is alle groente samen te veel voor ons 4en. Is het mogelijk verse groente zoals champignons, paprika, courgette, peultjes en sugersnaps in te vriezen?
     
  2. Piep2016

    Piep2016 Fanatiek lid

    30 apr 2016
    1.408
    952
    113
    Ja hoor geen probleem, ik vries dit altijd rauw in en eventueel al zo dat ik het voor de verwerking zo in de pan kan gooien.
     
    DastyQueen vindt dit leuk.
  3. Piep2016

    Piep2016 Fanatiek lid

    30 apr 2016
    1.408
    952
    113
    Maar goed je mag het ook altijd gegrild naar mij brengen :D
     
    fafa, DastyQueen, Ysabella en 2 anderen vinden dit leuk.
  4. JosjeM

    JosjeM VIP lid

    4 jun 2017
    10.711
    9.360
    113
    Vrouw
    Ik doe het ook regelmatig, dan snij ik het inderdaad alvast en vries het daarna in.
     
    DastyQueen vindt dit leuk.
  5. Lisanne1811

    Lisanne1811 Fanatiek lid

    2 dec 2016
    3.701
    4.591
    113
    Ja hoor, kan prima! Maar in de koelkast kan je het ook gewoon een paar dagen bewaren als je het later deze week nog eens wil eten, dat vind ik zelf altijd makkelijker.
     
    DastyQueen vindt dit leuk.
  6. mamabeertje

    mamabeertje Fanatiek lid

    9 sep 2015
    1.618
    349
    83
    Ja, hoor dat kan best. Doe ik ook vaak.
    Je moet het dan wel bevroren in de pan gooien en niet eerst laten ontdooien.
     
    DastyQueen vindt dit leuk.
  7. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Super, heb alles gesneden en het is bij elkaar zat voor 2 of misschien 3 maaltijden! Dan ga ik porties invriezen scheelt me de volgende keer weer snijden en vooral boodschappen. Bedankt voor de tips :thumup:
     
    Marchella en Oceanna vinden dit leuk.
  8. poema

    poema Fanatiek lid

    27 jul 2007
    3.923
    404
    83
    Vrouw
    Ik gooi ook altijd van die kant en klaar zakken met Italiaanse groenten of Chinese groenten in de vriezer. Als ik het wil gebruiken, gaat het zo bevroren in de pan. Niet eerst laten ontdooien, dan wordt het snotterig...
     
    DastyQueen vindt dit leuk.
  9. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.535
    731
    113
    Dit dit ditttttt ik vind het zo vies ... daarom hier toch vers gesneden :D
     
    fafa vindt dit leuk.
  10. Cindy1977

    Cindy1977 VIP lid

    12 mei 2017
    7.933
    12.186
    113
    Ik dacht dat je het altijd even moest blancheren eig.

    En let erop dat het in de vriezer ook gewoon door bederft hè, dat is niet eeuwig houdbaar, zoals veel mensen denken...

    Eet smakelijk!
     
    Ysabella vindt dit leuk.
  11. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Dat wist ik inderdaad niet, ik dacht dat in de vriezer alleen smaak verloren ging.
    Ik ontdooi mijn vriezer eens in de 3 a 4 maanden en de dingen waarvan ik dan niet zeker ben hoe lang ze er al in liggen gaan dan de kliko in.
     
  12. Piep2016

    Piep2016 Fanatiek lid

    30 apr 2016
    1.408
    952
    113
    Er zijn inderdaad groentes die geblancheerd moeten worden maar daar vallen de groente die @DastyQueen noemt niet onder. Als je deze blancheert word het zo ie zo snot als het verwerkt word.
     
    DastyQueen vindt dit leuk.
  13. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Ik vind ingevroren groente nooit zo lekker meer nadien. Je kan bijv geen lekkere knapperige sperzieboon meer koken. Ze komen na de diepvries altijd slap de pan uit.
     
  14. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.674
    33.044
    113
    Ik zou de groenten (bevroren) in een stoofpotje doen of in een braadslede bij een hele kip in de oven. Je zou het ook kunnen wokken maar echt maar heel kort. Vooral paprika en champignons kunnen nog wel eens ‘snotterig’ uit de vriezer komen.
     

Deel Deze Pagina