Vanavond eet ik gegrilde groente uit de oven. Eigenlijk is alle groente samen te veel voor ons 4en. Is het mogelijk verse groente zoals champignons, paprika, courgette, peultjes en sugersnaps in te vriezen?
Ja hoor geen probleem, ik vries dit altijd rauw in en eventueel al zo dat ik het voor de verwerking zo in de pan kan gooien.
Ja hoor, kan prima! Maar in de koelkast kan je het ook gewoon een paar dagen bewaren als je het later deze week nog eens wil eten, dat vind ik zelf altijd makkelijker.
Ja, hoor dat kan best. Doe ik ook vaak. Je moet het dan wel bevroren in de pan gooien en niet eerst laten ontdooien.
Super, heb alles gesneden en het is bij elkaar zat voor 2 of misschien 3 maaltijden! Dan ga ik porties invriezen scheelt me de volgende keer weer snijden en vooral boodschappen. Bedankt voor de tips
Ik gooi ook altijd van die kant en klaar zakken met Italiaanse groenten of Chinese groenten in de vriezer. Als ik het wil gebruiken, gaat het zo bevroren in de pan. Niet eerst laten ontdooien, dan wordt het snotterig...
Ik dacht dat je het altijd even moest blancheren eig. En let erop dat het in de vriezer ook gewoon door bederft hè, dat is niet eeuwig houdbaar, zoals veel mensen denken... Eet smakelijk!
Dat wist ik inderdaad niet, ik dacht dat in de vriezer alleen smaak verloren ging. Ik ontdooi mijn vriezer eens in de 3 a 4 maanden en de dingen waarvan ik dan niet zeker ben hoe lang ze er al in liggen gaan dan de kliko in.
Er zijn inderdaad groentes die geblancheerd moeten worden maar daar vallen de groente die @DastyQueen noemt niet onder. Als je deze blancheert word het zo ie zo snot als het verwerkt word.
Ik vind ingevroren groente nooit zo lekker meer nadien. Je kan bijv geen lekkere knapperige sperzieboon meer koken. Ze komen na de diepvries altijd slap de pan uit.
Ik zou de groenten (bevroren) in een stoofpotje doen of in een braadslede bij een hele kip in de oven. Je zou het ook kunnen wokken maar echt maar heel kort. Vooral paprika en champignons kunnen nog wel eens ‘snotterig’ uit de vriezer komen.