Vlokkentest gehad

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door honey, 11 apr 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. honey

  honey Lid

  26 feb 2006
  40
  0
  0
  hallo allemaal,

  ik heb afgelopen donderdag mijn vlokkentest gehad, ivm mijn leeftijd (38). De ingreep zelf viel heel erg mee, we stonden na 15 minuten al weer buiten. Tijdens de ingreep was ik helemaal afgeleid door het beeld van ons bewegend kindje op het beeldscherm van het echoapparaat. Het bleek dat de gynacoloog direct voldoende vlokken had kunnen opzuigen, dus het was zo klaar.
  Vrijdagochtend ben ik heel erg geschrokken, want toen kreeg ik ineens 3 heftige steken in mijn buik. Een soort kramp die ik nog nooit eerder had gevoeld. Ik was op mijn werk, en was me aan het voorbereiden voor een belangrijke vergadering, dus ik heb alleen even gekeken of ik ook erge bloeding had. Dat was niet het geval, dus ik ben gewoon doorgegaan met mijn werk. 's Avonds heb ik het mijn vriend verteld, en die schrok ook heel erg. Het hele weekend in de zenuwen gezeten, maar op een heel pietsie bloedverlies na gebeurt er niets. Maar zo komt het risico op een miskraam door de test wel heel dicht bij. Zolang ik niet erg bloed, en ik heb nu zelfs geen druppeltjes meer, ga ik er maar vanuit dat het toch goed gaat.
  Het enige spannende wat nu overblijft is het wachten op de uitslag. Als het mis is zullen ze bellen, anders krijgen we uiterlijk zaterdag per brief bericht. Kwamen we vanmiddag thuis, knippert het antwoordapparaat. Mijn vriend trok helemaal bleek weg, maar het bleek een kennis te zijn die een berichtje had ingesproken.

  Eerder was ik er nog niet aan toe om onze onzekerheid te delen, maar nu moet ik het toch even kwijt. Zijn er meer dames met ervaring met de vlokkentest en vervolgens een beetje buikkramp? Hoe is dat afgelopen?

  groetjes, van een bezorgde honey
   
 2. jacq

  jacq Bekend lid

  9 jan 2006
  735
  0
  0
  amsterdam
  Vervelend van je kramp Honey. Maar op zich volgens mij niet zo gek na zo'n test. Probeer te relaxen anders is de stress die je er nu van hebt misschien erger. Geloof in je lijf. Moet goed gaan.
  Sterkte!
   
 3. jacky

  jacky Actief lid

  17 dec 2005
  421
  0
  0
  zuid-holland
  hoi honey

  Wat vervelend voor je,maar begrijp ik nu goed dat jij gelijk weer aan het werk bent gegaan?ik zelf heb een vruchtwaterpunctie gehad en mocht 2 dagen echt niks doen had bankarest,en verder de hele week rustig aan doen,ben daarna weer gaan werken,ik hoop dat je je snel weer lekker voelt en op naar een goede uitslag.
  groetjes jacky
   
 4. dorito

  dorito Bekend lid

  10 nov 2005
  868
  0
  0
  ik heb er zelf geen ervaring mee, maar weet van tv programma's dat krampen veel vaker voorkomen na zo'n test omdat je buik toch een beetje van slag is. ze zeiden dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken, zo lang je maar niet veel bloed verliest. dus rustig aan, dan voel je je hopelijk snel weer normaal.
   
 5. honey

  honey Lid

  26 feb 2006
  40
  0
  0
  hoi Jacky,

  ik hoefde alleen de dag van de ingreep zelf rustig aan te doen, verder hoefde ik niets te laten. Nu is mijn werk ook niet fysiek belastend, een beetje vergaderen en achter de PC werken.....
  Ik mocht zelfs van de arts gisteravond weer gaan paardrijden. Aangezien ik daar altijd veel plezier aan beleef heb ik dat ook maar gewoon gedaan. Ik voel me nu prima, maar hoop dat er morgen en overmorgen niet gebeld wordt.
  Wanneer krijg jij de uitslag ook alweer?

  groetjes, honey

  PS ook de anderen: bedankt voor jullie reactie!
   
 6. jacky

  jacky Actief lid

  17 dec 2005
  421
  0
  0
  zuid-holland
  hoi honey

  Ja dan is het met een vlokkentest toch wat anders,maar ik heb inmiddels mijn uitslag binnen alles is gelukkig oke,was even 3 weekjes in spanning maar gelukkig kan ik nu op mijn roze wolk gaan zitten,nou nogmaals veel sterkte met je uitslag ,en dat jij ook maar snel op je roze wolk kan gaan zitten.
  groetjes jacky
   
 7. honey

  honey Lid

  26 feb 2006
  40
  0
  0
  hallo allemaal,

  de uitslag is goed! We krijgen een kindje zonder chromosoom afwijkingen! Wat een opluchting is dat zeg, blij dat het wachten over is.


  groetjes, honey :D
   
 8. duikster

  duikster VIP lid

  13 nov 2005
  5.714
  73
  48
  fijn hoor honey ..... enne de krampen ook weer weg???

  Karin
   
 9. jacky

  jacky Actief lid

  17 dec 2005
  421
  0
  0
  zuid-holland
  gefeliciteerd,en nu lekker genieten.
  groetjes jacky
   
 10. keizerin

  keizerin Niet meer actief

  Gefeliciteerd :D
  Fijn dat het wachten voorbij is en nu lekker genieten.
   
 11. honey

  honey Lid

  26 feb 2006
  40
  0
  0
  ja, gelukkig waren de krampen al snel weg, en ook na circa 5 dagen had ik helemaal geen bloedverlies meer. Dat bloedverlies was trouwens de hele tijd maar heel licht, niet zorgwekkend. Maar nu kunnen we vol blijdschap iedereen vertellen dat we een kindje krijgen, en dat is toch zo'n fijn gevoel :D :D

  Dit gevoel wens ik iedereen toe,

  liefs, honey
   
 12. Elina

  Elina Actief lid

  2 mrt 2006
  184
  0
  0
  huismama
  Friesland
  Hoi Honey.

  Ik heb ook een vlokkentest gehad. Omdat ik drager ben van een chromosonenafwijking. Mijn dochtertje heeft geen afwijking, maar ik heb 7 mk gehad. Bij deze zwangerschap moest ik dus ook een vlokkentest doen, maar ik vond het echt geen pretje hoor. De eerste keer deed het echt zeer en hij moest een week later nog een keer omdat er een vleesboom in de weg zat. Die week erna moest hij drie keer over omdat ze steeds niet genoeg vlokken hadden. Het was echt een pijnlijke en nare ervaring, en ik zat vooral in de angst voor een miskraam en de uitslag. Maar ik kan nu zeggen dat de uitslag goed was. Het is een heel gezond meisje zonder afwijking.
  Weet jij het geslacht trouwens ook al???
   

Deel Deze Pagina