Voorpret - zwanger worden 2022

Discussie in 'Zwanger worden clubs' gestart door Cobon, 28 sep 2021.

 1. Cobon

  Cobon Fanatiek lid

  27 jun 2020
  4.470
  4.514
  113
  Vrouw
  #1 Cobon, 28 sep 2021
  Laatst bewerkt: 28 sep 2021
  Goedemorgen!

  Zijn er meer vrouwen met plannen voor 2022 die het leuk vinden om er alvast over te praten? Wij willen graag twee kindjes kort op elkaar (het leeftijdsverschil met de oudste nu is erg groot) dus we gaan begin volgend jaar voor de 3e!

  Ik verheug me er erg op! Niet op de zwangerschap want dat vind ik verschrikkelijk, maar wel op de leuke dingen in die 9 maanden. De wonderlijke echo's, het geslacht ontdekken, de naam bedenken, fantaseren, kleine baby kleertjes en bedjes, de bevalling en vooral; het kleine nieuwe mensje ♥️

  Qua voorbereiding hebben we eerst even flink aan onze relatie moeten werken, gelukkig met succes ;) We moeten een grotere auto en het kamertje zo maken dat de mini's straks samen op één kamer slapen (tot we verbouwd hebben). Maar de eerste maanden slaapt hij/zij toch lekker bij mij op de kamer. En ik slik alvast foliumzuur!

  Ik hoop ook echt heel erg dat partners weer mee mogen naar ziekenhuis afspraken, want ik moet naar de gynaecoloog tijdens de zwangerschap en bij de jongste moest ik altijd alleen door corona. Als dat begin volgend jaar nog zo is zou dat voor mij misschien reden zijn om te wachten :(

  En jullie? Wat doen jullie al, moeten jullie nog doen, hoe ziet jullie gezin eruit, waar is het wachten nog op, enz? Het lijkt me leuk om ons er gezamenlijk op te verheugen :)
   
 2. Justtasking

  Justtasking Actief lid

  21 aug 2021
  104
  100
  43
  Vrouw
  Haayy!

  Ik zal wel meelezen maar weet niet of ik actief mee zal praten..

  Ik en mijn vriend zijn opzoek naar een leuke woning (voor volgend jaar) maar heb toch al wel een hele tijd een kinderwens..
  Lijkt me dan ook super als we een huisje hebben gevonden te stoppen met de pil.
  Mijn vriend vind het allemaal wat spannend en wil niet te veel op de zaken vooruit lopen wat ik begrijp.

  Vind het ook allemaal wel spannend en kan niet wachten tot het moment daar is maar voor nu lezen we lekker mee met de verhalen van anderen!
   
 3. Cobon

  Cobon Fanatiek lid

  27 jun 2020
  4.470
  4.514
  113
  Vrouw
  Ah spannend! Is het jullie eerste kindje? En zoeken jullie een koop of huur huis?
   
 4. Justtasking

  Justtasking Actief lid

  21 aug 2021
  104
  100
  43
  Vrouw
  #4 Justtasking, 28 sep 2021
  Laatst bewerkt: 28 sep 2021
  Ja word dan ons eerste kindje , zijn al heel lang samen maar ben zelf nog maar 21. (Genoeg tijd nog)

  Helaas is kopen bij ons in de buurt niet te doen zeker niet voor starters en als we nou is een lekker spaarpotje hadden maar dat is ook niet het geval.

  Mijn vriend wil overigens wel kopen maar ik ben nog half bezig met een extra studie dat ik nog geen vaste baan/contract heb waardoor ik geen hypotheek kan aanvragen. (En uiteindelijk onze hypotheek minder hoog uit zal komen)
  Ik zou liever willen huren dat we iets hebben en vanuit daaruit verder kijken dan dat we misschien nog wel een paar jaar kunnen wachten. Alhoewel ik wel mijn twijfels heb aangezien je bij een huurhuis toch eigenlijk geld weggooit..
  Twijfels Twijfels.. kijken hoe het schip strand maar voor nu is ons doel volgend jaar zomer samen wonen.

  Ik las bij jou iets over verbouwen, zijn jullie daar al aan begonnen?

  Edit: Ik heb alle spullen die je nodig bent! Dus als wij echt bij elkaar intrekken is er op een paar kleine dingetjes na alles compleet en hoeven we daar niet ons geld aan uit te geven! Van nieuwe televisie bank etc naar alle keukengerrei en apparatuur. Dat scheelt dus wel weer.
   
 5. zegenwens

  zegenwens Actief lid

  28 sep 2021
  479
  359
  63
  Vrouw
  Wij plannen ook voor 2022. We willen eerst trouwen volgend jaar. Voor mij wordt het het eerste kindje, als het ons gegund is. Mijn vriend heeft er al drie en is een stukkie ouder dan ik. Ik ben zelf 24. Ik heb altijd al een sterke kinderwens gehad en helemaal de laatste tijd vliegen de zwangerschaps- en geboorteaankondigingen me om de oren. Superleuk, maar ook wel moeilijk als je zelf zo graag wil, maar nog niet kan.
  Ik ben wel vorige week gestopt met de pil om mijn cyclus weer op gang te laten komen. Die is niet super regelmatig van zichzelf namelijk, maar het verbetert wel naarmate ik langer met de pil gestopt ben weet ik uit eerdere ervaring.
  Lijkt me leuk wat mee te kletsen met jullie :)
   
 6. Justtasking

  Justtasking Actief lid

  21 aug 2021
  104
  100
  43
  Vrouw
  Wat een leuk vooruitzicht volgend jaar trouwen!
  Ik geef je helemaal gelijk met de zwangerschap en geboorteaankondigingen, overal waar je ook loopt zijn kinderwagens..
  Ook wetende inderdaad dat de wens er is maar het nog niet kan!
  Leuk dat er dan een lijst/forum is voor 2022.

  Ik hoop voor je dat je gauw weer een normale cyclus hebt!
   
 7. zegenwens

  zegenwens Actief lid

  28 sep 2021
  479
  359
  63
  Vrouw
  We zijn nog niet officieel verloofd, maar weten wel zeker dat we volgend jaar willen trouwen. Ik trek eerst per 1 december officieel bij mijn vriend in. Ben hier nu al wel minstens de helft van de tijd hoor, maar dan ga ik helemaal over. Hij woont in een ander deel van het land, en ik heb altijd in dezelfde stad gewoond tot nu toe, dus best een moeilijke stap!

  Wonen jij en je vriend nog thuis of al wel op jullie zelf? De huizenmarkt is gekte inderdaad.. Wij hebben ook de wens op den duur te verhuizen (richting het noorden, waar ik vandaan kom), maar dat is nu nog niet aan de orde. Hopelijk is de markt dan een beetje bijgetrokken. o_O
   
 8. Justtasking

  Justtasking Actief lid

  21 aug 2021
  104
  100
  43
  Vrouw
  Is er een speciale reden dat jullie ervoor kiezen volgend jaar te trouwen?

  Heb je al wel een sociaal netwerk waar je vriend woont? Kan me voorstellen dat het een moeilijke stap is om te zetten maar wel een hele leuke!

  Nou.. mijn vriend woont nog heerlijk thuis en ik woon op kamers , we zijn wel veel samen want we wonen dicht bij elkaar. Komen ook uit dezelfde stad dus dat is wel prettig. Enige nadeel is , ik woon nu in de grote stad en wil weer terug naar mijn oude stad en hij wil het andersom. Ik kan hier niet zo goed aarden al hoewel ik hier al jaren woon. Mis toch wel mijn sociale contacten ondanks dat het nog geen kwartier rijden is hier vandaan. Gek is dat eigenlijk…

  Ik ben er bang voor dat het de aankomende jaren nog lastiger word een huis te bemachtigen. Er is zo’n woningtekort en ze geven daar in die kamer wel aan dat ze geld gaan uittrekken maar dat is veelste weinig om het woningtekort aan te pakken..
  Er worden nu units geplaatst in gemeentes om er maar voor te zorgen dat er tussenwoningen zijn zodat ze toch daar kunnen blijven wonen en wachten op een eengezinswoning. Te belachelijk voor woorden. :mad:
   
 9. zegenwens

  zegenwens Actief lid

  28 sep 2021
  479
  359
  63
  Vrouw
  Ik ben christen en daardoor is trouwen voor mij sowieso erg belangrijk. Dat is voor mij persoonlijk echt een stap die voor kinderen krijgen komt.

  Als ik hierheen verhuis zal ik hier ook naar een nieuwe kerk op zoek gaan, dan komt dat sociale netwerk vanzelf. Ik ga mijn eigen kerk in mijn huidige woonplaats wel enorm missen, maar zal er vast nog wel af en toe te vinden zijn. :)

  Lastig hè? Bepalen waar je samen wil gaan wonen. Dat is hier ook in het begin van onze relatie wel een conflict geweest hoor. Ik kon me niet voorstellen dat ik naar zijn stad zou verhuizen, maar ben toch naar dat idee toegegroeid, zolang we maar kunnen samenwonen. Onze woonplaatsen liggen twee uur rijden uit elkaar. Dan is een kwartiertje nog wel goed te doen idd. Wat maakt dat hij liever naar de grote stad wil? Hou oud is je vriend eigenlijk?

  Ja het is bizar hoe het loopt met woningen nu.. Ik denk er maar niet teveel overna en ben super dankbaar dat ik voor nu gewoon bij mijn vriend in kan trekken. Moeten jullie particulier huren of komen jullie in aanmerking voor sociale huur?
   
 10. Justtasking

  Justtasking Actief lid

  21 aug 2021
  104
  100
  43
  Vrouw
  Aah vandaar!
  Een nieuwe kerk zal inderdaad snel voor “nieuwe” sociale contacten zorgen.

  De woonplaats uitkiezen is inderdaad nog wel lastig terwijl we allebij uit dezelfde stad komen en het is er een stuk kindvriendelijker. Ik merk dat mijn vriend het moeilijk vind je (toekomstige) kind op 1 te zetten. Hij wil niet de woonplek, auto etc. af te laten hangen van een kind. Hij ziet het nochtans als bijzaak maar ik lees dat wel bij meer vrouwen terug komen dus ik maak me daar nu nog niet heel druk om. We zijn tenslotte nog niet begonnen en wonen ook nog niet samen. Mijn vriend is 25. Als we volgend jaar samen wonen en we beginnen zal hij tegen de tijd dat, als het ons mocht lukken 27 jaar zijn.

  Het is voor jullie dan inderdaad zeker fijn dat je nu bij je vriend in kan trekken. Voor ons is dat niet haalbaar op de kamer waar ik woon. Nu is het nog leuk als hij er vaak is maar kan hij zich ook terug trekken bij zijn ouders. Hier is geen plek om je terug te trekken en even wat voor jezelf te doen want daar is gewoon weg de ruimte niet voor.
  Ik denk dat ons inkomen niet hoog genoeg zal zijn om particulier te huren en dat we in aanmerking zullen komen voor sociale huur. Hebben beide ook nog geen vast contract dus kopen zit er ook gewoon niet in. Jammer dat je dan eigenlijk je geld “weggooid” aan huur.

  Gaan jullie tussendoor ook kijken naar een huisje? Kopen/huren? Of blijven jullie de aankomende jaren wonen waar je nu gaat wonen en zie je over een paar jaar wel of je terug kan naar het noorden?

  En wat is jullie leeftijd?
   
 11. Loveischocola

  Loveischocola VIP lid

  11 jan 2019
  7.440
  8.571
  113
  Vrouw
  @Cobon Gevonden haha!

  Wij willen heel graag nog een derde kindje erbij. Ons eerst zoontje is aan einde van de zwangerschap plotseling overleden in mijn buik. Afgelopen maart bevallen van een prachtig mooi zoontje!
  Door oa mijn leeftijd ect willen we niet te lang wachten, maar pas wel volgend jaar eventjes mijn lichaam bij laten komen na twee zwangerschappen kort op elkaar! En vanwege de keizersnee ook beter natuurlijk.
  We zijn nu net verhuisd na gezinswoning ❤️
   
  Cobon vindt dit leuk.
 12. Cobon

  Cobon Fanatiek lid

  27 jun 2020
  4.470
  4.514
  113
  Vrouw
  Oehh leuk! Hoe oud ben jij?
   
 13. Loveischocola

  Loveischocola VIP lid

  11 jan 2019
  7.440
  8.571
  113
  Vrouw
  37
   
 14. Cobon

  Cobon Fanatiek lid

  27 jun 2020
  4.470
  4.514
  113
  Vrouw
  Jonkie ;)
  Ik ben 35 maar ik voel de tijd ook wel een beetje in m'n nek hijgen. Liever zo min mogelijk risico's.
   
 15. Loveischocola

  Loveischocola VIP lid

  11 jan 2019
  7.440
  8.571
  113
  Vrouw
  Ja terwijl het niks zegt.. 3x ben ik gelijk zwanger geraakt. Maar toch… en mijn zwangerschap is al spannender dan normaal word sowieso weer met 37 week ingeleid en ascal ect
   
 16. Cobon

  Cobon Fanatiek lid

  27 jun 2020
  4.470
  4.514
  113
  Vrouw
  Ja mega spannend weer voor je, en garanties krijg je natuurlijk nooit. Heb je enig idee vanaf wanneer jullie willen gaan proberen?
   
 17. Loveischocola

  Loveischocola VIP lid

  11 jan 2019
  7.440
  8.571
  113
  Vrouw
  Denk aug/sept ? En jullie
   
  Cobon vindt dit leuk.
 18. Eli05

  Eli05 Actief lid

  5 aug 2019
  367
  323
  63
  Vrouw
  België
  Wij willen voor een tweede kindje gaan vanaf 2023 :p Telt dat ook?
   
 19. Cobon

  Cobon Fanatiek lid

  27 jun 2020
  4.470
  4.514
  113
  Vrouw
  Nee, dat moet dan op de oudjaarsdag van 2022 ;)
   
  JupitR en Eli05 vinden dit leuk.
 20. Cobon

  Cobon Fanatiek lid

  27 jun 2020
  4.470
  4.514
  113
  Vrouw
  Februari/maart
   
  Shyvd en Loveischocola vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina