Voorstellen en meteen een paar vragen stellen

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Doortje D, 19 sep 2005.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Doortje D

  Doortje D Lid

  19 sep 2005
  33
  0
  0
  Receptioniste
  Omgeving Utrecht
  Hallo allemaal,

  Ik ben Doortje, ben 28 jaar en moeder van een dochter van bijna 2,5 jaar oud. Bijna 2 jaar geleden is er geconstateerd dat ik een te langzaam werkende schildklier heb maar met de hulp van medicijnen zit ik alweer sinds eind maart goed in mijn vel.

  Afgelopen januari ben ik gestopt met de pil omdat we graag een tweede willen. In maart was ik tot mijn verrassing al zwanger maar deze zwangerschap eindigde helaas na 12 weken in een spontane miskraam.
  Dat was begin mei. In juni en juli heb ik weer normale menstruaties gehad en zijn we door gegaan met proberen om weer zwanger te worden.

  In augustus had ik een paar dagen voor mijn nod dag gespannen borsten en had heel sterk het gevoel dat ik zwanger was. Dit gevoel werd alleen maar sterker toen mijn menstruatie al 4 dagen over tijd was. Helaas kwam toen alsnog mijn menstruatie opzetten.

  Maar in september had ik het weer, nu had ik vooral last van misselijkheid en een lichte spanning op mijn borsten maar ik wist weer zeker dat ik zwanger was. En ook nu werd ik weer 2 dagen na mijn nod dag ongesteld. Alleen deze menstruatie was anders dan normaal, hij was korter, maar wel heviger en ik had geen verlies van stolsels, wat ik normaal wel altijd heb.

  Daarbij merk ik nu al 2 maanden dat mijn zin in sex is verdwenen, terwijl ik altijd rond mijn eisprong zo geil ben als maar kan en ik alleen maar naar mijn man hoef te kijken om hem actief te krijgen.

  Jullie begrijpen waarschijnlijk wel dat ik niks meer snap van mijn lijf. aan de ene kant heb ik heel sterk het gevoel dat ik wel al 2 maanden een bevruchting heb maar dat er iets mis gaat met de innesteling en ik snap echt niet waar mijn zin in sex is gebleven.

  Mijn vragen zijn dus eigenlijk als volgt:

  - weet iemand of het mogelijk is om wel een bevruchting te hebben maar geen innesteling en vooral ook wat er dan mis gaat??

  - Mijn zin in sex was altijd mijn graadmeter van mijn eisprong. Betekend het dan nu dat als ik geen zin meer in sex heb ik dan geen eisprong meer heb??

  - En is het mogelijk om met bijv. een bloedtest aan te tonen of er iets mis is met mijn hormonen?? En zijn dat dan mijn hormonen om zwanger te worden of mijn schildklierhormonen??

  - Kan dit nog een gevolg zijn van mijn miskraam.

  Ik weet niet meer wat ik hier mee aan moet. Ik hoop dat er iemand is die mij advies kan geven of uit eigen ervaring weet wat er gebeurt.

  Ik heb a.s. vrijdag een afspraak met de huisarts om hierover te praten. Wie weet kan zij mij hierbij helpen.

  Groetjes en bedankt voor het lezen van mijn lange verhaal.

  Doortje D.
   
 2. Beppie

  Beppie Fanatiek lid

  16 aug 2005
  1.109
  0
  0
  Ja, volgens mij kan dat wel. Je wordt dan gewoon ongesteld en merkt er niets van.
  Wat er precies fout gaat weet ik niet.
  Misschien delen de cellen niet goed en stoot het lichaam het af?

  Verder kan ik je niet helpen...
   
 3. Jenny

  Jenny Fanatiek lid

  14 mei 2005
  1.432
  0
  0
  Begeleiding dagbesteding
  WW
  Hoi,
  Ik kan je niet helpen, ik zou alles aan de huisarts vragen. Als ik je verhaal zo lees denk ik misschien wel dat het twee bevruchtingen zijn geweest. Heb je op dat moment geen test gedaan, want dan zou je het wel weten denk ik. Succes en sterkte, liefs
   
 4. Natasja

  Natasja VIP lid

  1 aug 2005
  25.784
  22
  38
  docente engels
  Capelle aan den IJss
  Mijn zin in sex was altijd mijn graadmeter van mijn eisprong. Betekend het dan nu dat als ik geen zin meer in sex heb ik dan geen eisprong meer heb??

  Tja je veranderd, word ouder, hormonen, vermoeidheid enzz. Ik heb echt niet meer of minder zin in sex als ik mijn eisprong heb, zou dat dan betekenen dat ik geen eisprong heb? nee toch? Joh daar zal vast wel een oorzaak voor zijn.

  De rest kun je het best aan je huisarts vragen.

  groetjes
   
 5. tonca

  tonca Actief lid

  3 sep 2005
  187
  0
  0
  Moeder
  Brezi, Tsjechie
  als je schildklier niet goed op peil is is het onmogelijk om zwanger te worden dus als je denkt dat je schildklierhormonen rommelen ga dan ff naar de dokter en laat je zo nodig doorverwijzen. ik zelf heb helemaal geen schildklier en loop hier (CZ) bij de endocrinoloog die is daar speciaal voor, maar weet niet of ze dat in nl ook hebben, vraag het is bij de dokter en laat je zo nodig doorverwijzen wat zeker beter is voor jou.
   
 6. Doortje D

  Doortje D Lid

  19 sep 2005
  33
  0
  0
  Receptioniste
  Omgeving Utrecht
  Hallo allemaal,

  Bedankt voor jullie reacties en jullie steun.

  Ik heb er wel over nagedacht om te testen maar ik heb met mijn man afgeproken dat ik pas een test ga doen als ik zeker 1 week overtijd ben. Dit om te voorkomen dat ik iedere maand ga testen en dat zoveel geld kost.

  Ik heb het wel overwogen om het eerder te doen maar ik durfde het niet omdat ik niet geconfronteerd wilde worden met nog een miskraam en misschien wel 2. Achteraf heb ik wel spijt dat ik niet getest heb want nu blijf ik maar gissen of ik wel of niet zwanger was.

  Gelukkig heb ik morgen de afspraak bij de huisarts. Ik hoop dat zij mij kan en wil helpen, en niet dat ze me wegstuurt met het verhaal dat we het nog maar een paar maanden moeten proberen.

  Ik laat nog wel wat horen als ik bij de huisarts ben geweest.

  Gr, Doortje D.
   
 7. Jenny

  Jenny Fanatiek lid

  14 mei 2005
  1.432
  0
  0
  Begeleiding dagbesteding
  WW
  Sterkte morgen bij de huisarts! Groetjes
   
 8. Monika

  Monika VIP lid

  12 aug 2005
  8.246
  72
  48
  Vrouw
  Thuishulp
  Landgraaf
  Sterkte morgen en laat je ons weten wat eruit is gekomen?
   
 9. Natasja

  Natasja VIP lid

  1 aug 2005
  25.784
  22
  38
  docente engels
  Capelle aan den IJss
  Heel veel succes he!
   
 10. Doortje D

  Doortje D Lid

  19 sep 2005
  33
  0
  0
  Receptioniste
  Omgeving Utrecht
  Ik ben vanmiddag bij de huisarts geweest. Nadat ze mijn verhaal heeft aangehoord zei ze al meteen dat ik niet verder hoef te tobben en dat ze een bloedonderzoek wil laten doen om te kijken hoe het met mijn hormonen is. Tevens moet ik een temperatuur curve bij gaan houden.

  A.s. woensdag moet ik weer naar de internist voor controle van mijn schildklier en dan moet ik over een maand weer terug komen bij de huisarts.

  Dan heeft ze alle uitslagen van mijn bloedonderzoek, en dan hoopt ze in combinatie met de info van de specialist en mijn temperatuur curve te kunnen zien of er iets mis is of niet.

  Ze kon alleen niet aangeven waardoor het komt dat mijn laatste menstruatie zo anders was dan normaal. Wie weet kan ze het nog verklaren als ze de bloeduitslagen heeft.

  Ik moet dus nog even een paar weken wachten tot ik zeker weet of er iets aan de hand is met mijn hormonen.

  Ik ben in ieder geval blij dat ze mijn gevoelens serieus neemt en dat ze niet meteen zei dat ik eerst maar een jaartje moet proberen voordat ze iets wil onderzoeken.

  Bij deze wil ik jullie allemaal bedanken voor jullie reacties en jullie steun. Ik merk steeds vaker dat ik het alleen maar moeilijker ga vinden om hiermee om te gaan. Ik heb soms al momenten dat ik er mee wil op houden terwijl we zo graag nog een tweede willen. Ik hoop, en ga ervanuit, dat dit gevoel maar tijdelijk is en dat het gauw weer beter met me gaat en dat ik moed blijf houden. Ennnnnn, dat ik gauw weer zwanger mag zijn.

  Het komt allemaal wel goed met mij.......

  Bedankt, Doortje D.
   
 11. Jolanda

  Jolanda Fanatiek lid

  26 jul 2005
  3.281
  0
  0
  Noordwolde Friesland
  Ik denk ook wel dat het goed komt met je, en dat je echt wel je tweede kleine hummeltje zal gaan krijgen.
  Je moed inderdaad de moed erin houden meis!!

  Het is geweldig dat ze je direct serieus nemen, maar dat moet ook wel!
  Aan de temperatuur curve, kan de huisarts, of de gynaecoloog, in een oogopslag zien of je je eisprong hebt gehad.
  En als er wat uit je bloedonderzoek komt, kan je daar ook direct aan behandeld worden.
  Eigenlijk weet je nu gewoon binnenkort waar je aan toe bent, en ik ben blij voor je dat je niet nog een jaar zou moeten wachten, zoals veel vrouwen.

  nou succes de komende periode!!!

  liefs
   
 12. Doortje D

  Doortje D Lid

  19 sep 2005
  33
  0
  0
  Receptioniste
  Omgeving Utrecht
  Bij deze weer een update.

  Ik ben gisteren bij mijn internist geweest omdat ik weer op controle moest voor mijn schildklier problemen. Ik had aangegeven dat ik me weer wat minder voelde en dat mijn lijf sinds de miskraam anders reageert op dingen dan ervoor. Vooral ook dat ik het vertrouwen in mijn lijf kwijt ben en dat ik het gevoel heb dat het niet goed zit met mijn hormonen en dat de huisarts daar onderzoek naar doet.

  Hij adviseerde mij dat ik mijn medicijnen kan gaan ophogen en dat ik mij daardoor snel beter zal voelen en dat mijn vermoeidheid hiermee zal afnemen. En wat hij daarna vertelde gaf me weer hoop om door te gaan.

  Het is namelijk zo dat vrouwen met een langzaamwerkende schildklier vaak ook vruchtbaarheidsproblemen hebben en daardoor moeilijker zwanger kunnen worden. Hij zegt dat als ik mijn medicijnen verhoog dat ik daarmee ook mijn vruchtbaarheid verhoog en dat de kans om zwanger te worden alleen maar beter wordt. Zijn ervaring is ook dat bijna alle vrouwen uit zijn praktijk met een kinderwens hiermee snel zwanger zijn geworden. Dus er is weer hoop voor mij.......... Volgens de temperatuurcurve heb ik dinsdag of gisteren mijn eisprong gehad. We hebben ons best gedaan maar ik denk dat deze maand nog te vroeg is om iets te verwachten van mijn medicijnen. Dus we hopen het maar voor volgende maand......

  Over3 weken moet ik weer bij de huisarts zijn en wie weet hoor ik dan weer meer. Ik zal jullie op de hoogte houden.

  Groetjes, Doortje D.
   
 13. Monika

  Monika VIP lid

  12 aug 2005
  8.246
  72
  48
  Vrouw
  Thuishulp
  Landgraaf
  Nou zo zie je maar weer dat er nog altijd hoop is om zwanger te worden. Veel succes ermee!
   
 14. Jolanda

  Jolanda Fanatiek lid

  26 jul 2005
  3.281
  0
  0
  Noordwolde Friesland
  Dat is wel goed nieuws zeg!!
  Tenminste dat mag je best positief opvatten lijkt mij.

  Veel succes en ik ben benieuwd hoe het over drie weken bij de huisarts verloopt!

  groetjes
   
 15. Natasja

  Natasja VIP lid

  1 aug 2005
  25.784
  22
  38
  docente engels
  Capelle aan den IJss
  Klinkt allemaal heel positief!

  Ik duim voor een babietje voor jullie!
   
 16. Jenny

  Jenny Fanatiek lid

  14 mei 2005
  1.432
  0
  0
  Begeleiding dagbesteding
  WW
  Fijn dat je nu meer kans hebt. Veel sterkte en succes. Liefs
   

Deel Deze Pagina