Vraag over ritme en aantal voedingen per dag

Discussie in 'Stel je vraag aan de voedingskundige' gestart door Kikiboeh, 6 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Kikiboeh

  Kikiboeh Lid

  6 okt 2014
  29
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hallo Allemaal,

  Ik heb twee vragen wat betreft de BV die wel met elkaar samen hangen.

  Mijn dochtertje is nu 12 weken oud en krijgt BV.
  De laatste paar weken 5 a 6 voedingen per dag, op vraag voed ik haar. Maar sinds afgelopen zaterdag komt ze maar voor 4 voedingen! Zelf vind ik dat eigenlijk te weinig, maar ze komt ook niet voor meer. Ze is helder en alert dus kennelijk vind ze het wel best zo. Nu heb ik haar die twee dagen voor ik naar bed ging wakker gemaakt om toch een 5e voeding te geven. Dan hapt ze wel, drinkt 5 slokken en is weer vertrokken naar dromenland.

  Het is wel een meisje met een eigen willetje. Al de hele tijd wil ze alleen drinken als ze er zelf om vraagt. Bied ik haar eerder de borst aan omdat we bijvoorbeeld de deur uit gaan, dan kan ik het ook vergeten. Ze drinkt echt alleen goed als ze zelf er om vraagt. Dus nu denk ik, krijgt ze met 4 voedingen wel genoeg? Moet ik het maar zo laten?
  Vandaag heb ik haar iedere 3 a 4 uur wakker gemaakt dus we zullen denk ik de 5 voedingen wel halen. Maar of ze nou zo effectief waren...
  Wat denken jullie? Maar gewoon heen laten gaan en op vraag blijven voeden en geen 5e voeding 'opdringen'?
  (Ik ben sowieso van plan eind vd week even naar het weeguurtje op het CB te gaan, als ze gewoon goed blijft groeien zal het wel oké zijn)

  En mijn tweede vraag hangt hier een beetje mee samen. Ik ben zoekende naar een goed ritme voor overdag. Ze lijkt nu dr ritme om te draaien. Ze krijgt rond 5 uur in de nacht een voeding en gaat weer slapen in dr bedje. Meestal entertaint ze zichzelf dan eerst nog rustig 30 a 60 minuten voor ze in slaap valt.
  Dan meestal rond 9/10 uur de 2e voeding even spelen en daarna slaapt ze in de box. Dan komt ze rond 14/15 uur en gaat daarna haar bedje in om even goed te slapen (hoewel ze dat in de box ook doet). En dan.... slaapt ze het liefst een gat in de dag!! Zaterdag heb ik haar toen om 20.30 uur maar wakker gemaakt voor de 4e voeding. Daarna is ze weer een poosje wakker of slaapt in de box voor de laatste voeding. En die laatste voeding (nr 5) doet ze nu dus eigenlijk niet meer.

  Het zou natuurlijk lekker zijn als ze haar ritme zo doet dat ze 's nachts echt een ruk slaapt. Iemand adviezen hoe dit zover te krijgen? Dat ze bijvoorbeeld om 20 uur laatste voeding en dan slapen tot 5 uur (ik moet normaal om 5.30u op als ik vroege dienst heb, dus vind het prima als ze dan om 5 uur de eerste voeding drinkt. Dan kan ik haar gewoon voeden ipv te kolven). Ze is echt van 'hollands wervaren' dus qua glucosespiegel moet het kunnen. Hoe doen jullie dat met een ritme en voeden op verzoek?
   
 2. Nutricia

  Nutricia Bekend lid

  4 jun 2014
  537
  0
  0
  Goedemiddag,

  Wat mooi dat je borstvoeding geeft aan je dochtertje. Het mooie aan borstvoeding is dat je het op verzoek geeft. Als je dochtertje aangeeft voldoende te hebben aan vier voedingen op een dag, hoef je haar niet een extra 5e of 6e keer aan te leggen. Ze zal nemen wat ze nodig heeft. Belangrijk om haar groei en gewicht goed in de gaten te houden bij het consultatiebureau. Zolang ze vrolijk en alert is hoef je je echt geen zorgen te maken.

  Groetjes,

  Anne-Lotte- Nutricia voor jou
   

Deel Deze Pagina