Vraag over werken in kraamzorg en zelf kinderen hoe regel je kinderopvang?

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door angellove, 25 feb 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. angellove

  angellove Nieuw lid

  10 dec 2009
  3
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hallo,

  Volgende week kan ik starten met de opleiding voor kraamverzorgster
  die ong 9 maanden gaat duren. In de kraamzorg moet je 8 dagen werken en dan ong 3 dagen vrij dan weer 8 dagen werken en dan 3 dagen vrij. Natuurlijk heb je onregelmatige werktijden etc. Nu is mijn vraag zijn er hier nog meer moeders die kraamverzorgster zijn en hoe regelen jullie dan de kinderopvang? Ik wordt een alleenstaande moeder kan ik dan ook recht hebben op een aanvullende uitkering als ik bv. 1 kraamgezin per maand ga doen als ik verder geen oppas krijg geregeld?
  Alle tips en informatie zijn welkom!!!
  Ik hoop op reactie's! Alvast bedankt!!

  Liefs
   
 2. marloes80

  marloes80 VIP lid

  6 aug 2006
  21.828
  799
  113
  ik denk dat je het beste op zoek kunt gaan naar een flexibele gastouder.
   
 3. angellove

  angellove Nieuw lid

  10 dec 2009
  3
  0
  0
  NULL
  NULL
  dankjewel!
   
 4. dianevz1983

  3 mrt 2009
  54
  0
  0
  kraamverzorgende
  Veenendaal
  hallo

  Ik ben zelf ook kraamverzorgster en heb een zoontje van ruim 1.5. Toevallig heb ik in de buurt een flexibel kinderdagverblijf, waar ik per maand de dagen kan doorgeven dat ik werk en als ik eerder klaar ben hem ook kan ophalen en dus alleen de uren betaal dat hij er is, je betaald wel iets meer per uur ong 20 cent maar dat is niks tegenover wat je anders kost aan vaste dagen! en bij belasting krijgen we heel veel trug en geef gemiddeld aantal uren door dat ik moet werken, eind van jaar wordt verekent, als je teveel heb gebruikt moet je bijbetalen en anders krijg je trug. maar ik werk dan wel op rooster, voor 6 dagen en 4-6 dagen vrij. of evt gastouder idd. want niet overal heb je een flexibelkinderdagverblijf.
  s6!
   
 5. MamavanJordy

  MamavanJordy Fanatiek lid

  14 aug 2006
  4.408
  0
  36
  Kraamverzorgende
  Helmond
  Ik werk ook als kraamverzorgende. Ik heb 3 kinderen en werk op contract ongeveer 68 uur per maand, of tewel 1,5 kraamgezin zeg maar.

  In de praktijk werk ik meestal meer. Sta meestal 2x 8 dagen ingeroosterd maar is helemaal afhankelijk wat voor soort gezin ik krijg (wijk of een volledig gezin) en wanneer ik ingezet wordt.

  Soms zit ik mijn hele startweek thuis omdat er niks is maar soms ben ik ook meteen aan het werk.

  Ik heb dus een flexibele gastouder, ze gaan daar 2 dagen per week heen. De rest van de dagen past mijn moeder hier in huis op. De oudste gaat naar de voorschoolse en naschoolse opvang.

  Het is in principe goed te doen vind ik als je goede achterban hebt. Maar nu ben ik ook geen student geweest in de tijd dat ik in de kraam begonnen ben. Wat ik wel hoor van medecollega's is dat het pittig is.

  En je moet ook s'nachts eruit als er bevallingen zijn, heb je daar opvang voor?

  Ik zou dus kijken of je een flexibele gastouder aan kan komen (flexibel omdat je nooit precies weet wanneer je begint en wanneer je afgewerkt bent). En evt. familie, vrienden die kunnen opppassen.

  Succes.
   

Deel Deze Pagina