Hallo allemaal, Ik heb een vraagje aan mensen die verstand hebben van speculaas bakken en het vormen van speculaas. Ik heb heel lief van mijn man 2 speculaasvormen gekregen. NU heb ik een recept uit een kookboek gemaakt en speculaasjes geprobeerd te vormen maar beide ging niet. De speculaas uit de vorm kloppen ( zo'n houten met ouHollandse uitbeeldingen, gekocht een Oldenhof ) ging echt voor geen meter en toen ik de speculaas uit de oven haalde was die klef en niet krokant en de afbeelding was al helemaal niet zichtbaar. Nu had ik een paar vraagjes, heeft iemand een speculaasrecept dat niet kan mislukken? En heeft iemand tips om de speculaas goed te vormen, zodat de afbeelding goed te zien ook na het bakken en hoe uit de vorm te kunnen halen zonder dat het breekt? Alvast bedankt! Groetjes,
ik gebruik altijd de speculaasmix van de Aveve (voorheen boerenbond) weet niet of die ook bij jullie in de buurt ligt, of de speculaasmix van de honig (in het bakschap van de supermarkt) om ze goed in de vorm te drukken, eerst de vorm met wat bloem bestuiven, balletjes draaien van de speculaasmix en dan met een deegroller in de vorm rollen, lukt hier altijd grtjs
Hey mamatwan, Da´s een goeie tip, om het balletje uit te rollen met de deegroller. Speculaasmix ga ik dan maar eens binnenkort naar op zoek. Hartstikke bedankt, Groetjes,
vorm insmeren met gesmolten boter.... grote hoeveelheid erin duwen, en dan uitrollen met deegroller...overvloedig deel voorzichting wegsnijden... groetjes een ex-bakster..