Ik ga morgen een poging wagen om zelf een biscuittaart te bakken en te vullen. Ik ben nog op zoek naar een makkelijke vulling. Wie o wie?
Zelf doe ik een laagje jam, en een laagje banketbakkersroom er tussen. Snel, makkelijk en lekker Succes met bakken
Ja laag jam of een laag chocola pasta met slagroom of banketbakkersroom. Boter crème met smaak kan ook.
Zwitserse room en vlaai vulling. Bij bakwinkels hebben ze ook poeders om bavarois te maken van slagroom.
Als ik een kwarktaart maak, doe ik dat voor de kruimelbodem altijd met 2 verpakkingen. De inhoud voor de kwark zelf (van de 2e doos) kun je dan gebruiken voor een biscuit af te vullen o.a.
Ik ben toevallig nu ezig aan een taart voor zoons verjaardag: 5 lagen biscuit (in 5 kleuren vd regenboog) En dan met als vullingen: 2x aardbeienbavarois, 2 keer witte chocolademouse en een aardbeiengelei en dan nog als afwerking botercreme op basis van banketbakkersroom Niet perse weinig werk, maar ik vries de onderdelen dan vooraf in en dan is het een kwestie van samenstellen. De bavarois gaat gewoon in een iets kleiner springvorm, bekleed met plasticfolie. Dan even invriezen en als het hard is goed verpakken in plastic folie en in de vriezer bewaren. Dit recept is ook wel super easy: https://rutgerbakt.nl/dessert-recepten/aardbeien-bavarois/ De witte choco mousse gaat ook in een springvorm, en een deel komt op de taart, dus gaat in een mooie siliconenvorm: https://rutgerbakt.nl/dessert-recepten/feestelijke-witte-chocolademousse-kern-frambozencremeux-recept/ De gelei maakt ik van verse aardbeienpuree, wat suiker en 10% agar agar. Dit vries ik niet in, maar is zo klaar. En dan nog simpele witte chocolade botercreme om de taart aan de randen te garneren: https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/witte-chocolade-botercreme/ Ik ga daar doppen mee spuiten, zodat ik niet hoef te gaan smeren.
Oh er zijn zoveel vullingen lekker. Vaak gebruik ik enchanted cream ipv botercreme. Veel minder machtig, wij vinden het lekkerder dan slagroom en botercreme. Je kan het met van alles combineren, of alleen op de creme houden Maar door deze creme gemalen bokkenpootjes of bastognekoek is er smakelijk. Een karamelcreme met cocolademousse is erg jammie maar wel heftig eten hihi. Op de creme verse aardbeien en of blauwe bessen erop is heerlijk! Tobleronecreme met aarbeien- of citroenbavarois is ook gewild hier. Nouja te veel lekkere combinaties mogelijk dus
Makkelijk en lekker: 1 laag banketbakkersroom + 1 laag aardbeienjam -gewoon een pot jam even stevig doorroeren - en dan kan je het er makkelijk op doen. hier in de familie was de bokkenpootjes crunch gemengd met slagroom 1 van de favorieten witte chocolade mousse + aardbeienjam wij zijn geen fan van botercreme als vulling
Ik maak meestal botercreme met oreo in de ene laag, en jam (framboos of aardbei) in de tweede laag. Met verse aardbeien! Bastognekoek gebruik ik ook wel eens in plaats van oreo. Banketbakkersroom en Zwitserse room vind ik zelf echt heel vies. Lemoncurd vind ik ook een lekkere vulling.