Vulling biscuittaart.

Discussie in 'De lounge' gestart door Mien30, 23 mei 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mien30

    Mien30 Fanatiek lid

    6 jul 2015
    1.605
    431
    83
    Vrouw
    Ik ga morgen een poging wagen om zelf een biscuittaart te bakken en te vullen. Ik ben nog op zoek naar een makkelijke vulling. Wie o wie?
     
  2. Mollen

    Mollen Nieuw lid

    23 mei 2022
    1
    0
    1
    Vrouw
    Zelf doe ik een laagje jam, en een laagje banketbakkersroom er tussen. Snel, makkelijk en lekker
    Succes met bakken
     
  3. 3musketierseneengirl

    3musketierseneengirl Fanatiek lid

    6 jan 2021
    2.255
    1.685
    113
    Vrouw
    Ja laag jam of een laag chocola pasta met slagroom of banketbakkersroom. Boter crème met smaak kan ook.
     
  4. Sophy

    Sophy VIP lid

    28 aug 2011
    5.779
    2.677
    113
    Noord-Holland
    Lemon curd! Lekker fris :)
     
    Jessi79 vindt dit leuk.
  5. lindajl

    lindajl Fanatiek lid

    25 jan 2016
    1.721
    1.355
    113
    Vrouw
    Zwitserse room en vlaai vulling.

    Bij bakwinkels hebben ze ook poeders om bavarois te maken van slagroom.
     
  6. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    5.838
    2.704
    113
    't Gezellige Brabant
    Als ik een kwarktaart maak, doe ik dat voor de kruimelbodem altijd met 2 verpakkingen. De inhoud voor de kwark zelf (van de 2e doos) kun je dan gebruiken voor een biscuit af te vullen o.a.
     
  7. Mim89

    Mim89 VIP lid

    29 jan 2019
    8.812
    7.141
    113
    Vrouw
    Botercreme met jam. Botercreme met kinderbueno is ook lekker!
     
    Jessi79 vindt dit leuk.
  8. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.496
    24.371
    113
    Ik ben toevallig nu ezig aan een taart voor zoons verjaardag: 5 lagen biscuit (in 5 kleuren vd regenboog)
    En dan met als vullingen: 2x aardbeienbavarois, 2 keer witte chocolademouse en een aardbeiengelei en dan nog als afwerking botercreme op basis van banketbakkersroom
    Niet perse weinig werk, maar ik vries de onderdelen dan vooraf in en dan is het een kwestie van samenstellen.

    De bavarois gaat gewoon in een iets kleiner springvorm, bekleed met plasticfolie. Dan even invriezen en als het hard is goed verpakken in plastic folie en in de vriezer bewaren.
    Dit recept is ook wel super easy: https://rutgerbakt.nl/dessert-recepten/aardbeien-bavarois/

    De witte choco mousse gaat ook in een springvorm, en een deel komt op de taart, dus gaat in een mooie siliconenvorm: https://rutgerbakt.nl/dessert-recepten/feestelijke-witte-chocolademousse-kern-frambozencremeux-recept/

    De gelei maakt ik van verse aardbeienpuree, wat suiker en 10% agar agar. Dit vries ik niet in, maar is zo klaar.

    En dan nog simpele witte chocolade botercreme om de taart aan de randen te garneren: https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/witte-chocolade-botercreme/
    Ik ga daar doppen mee spuiten, zodat ik niet hoef te gaan smeren.
     
  9. PeChAn

    PeChAn Actief lid

    11 mrt 2022
    262
    301
    63
    Vrouw
    Oh er zijn zoveel vullingen lekker.

    Vaak gebruik ik enchanted cream ipv botercreme. Veel minder machtig, wij vinden het lekkerder dan slagroom en botercreme.

    Je kan het met van alles combineren, of alleen op de creme houden :p

    Maar door deze creme gemalen bokkenpootjes of bastognekoek is er smakelijk.

    Een karamelcreme met cocolademousse is erg jammie maar wel heftig eten hihi.

    Op de creme verse aardbeien en of blauwe bessen erop is heerlijk!

    Tobleronecreme met aarbeien- of citroenbavarois is ook gewild hier.

    Nouja te veel lekkere combinaties mogelijk dus :p
     
  10. Young Flower

    Young Flower Fanatiek lid

    25 jul 2006
    3.299
    477
    83
    near rotterdam
    Hier willen ze het liefste botercreme met stukjes oreo als vulling. Heerlijk
     
    Jessi79 vindt dit leuk.
  11. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.144
    15.212
    113
    Vlaaivulling uit blik gaat ook goed :D
     
  12. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.497
    3.161
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Makkelijk en lekker: 1 laag banketbakkersroom + 1 laag aardbeienjam -gewoon een pot jam even stevig doorroeren - en dan kan je het er makkelijk op doen.

    hier in de familie was de bokkenpootjes crunch gemengd met slagroom 1 van de favorieten
    witte chocolade mousse + aardbeienjam

    wij zijn geen fan van botercreme als vulling
     
  13. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.497
    3.161
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    ohja de oreo is ook heerlijk :) maar die mengen wij dan met slagroom en niet met botercreme
     
  14. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    4 jan 2012
    4.564
    2.417
    113
    Ik maak meestal botercreme met oreo in de ene laag, en jam (framboos of aardbei) in de tweede laag. Met verse aardbeien! Bastognekoek gebruik ik ook wel eens in plaats van oreo.

    Banketbakkersroom en Zwitserse room vind ik zelf echt heel vies.

    Lemoncurd vind ik ook een lekkere vulling.
     

Deel Deze Pagina