Waarom pil-strip afmaken als je zwanger wilt worden?

Discussie in 'Anticonceptie' gestart door Unreal, 8 sep 2005.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Unreal

  Unreal Actief lid

  8 sep 2005
  114
  0
  0
  Ik lees op diverse internetsites (ook hier) dat het verstandig is om je pil-strip af te maken voordat je zwanger wilt worden.

  Waarom is dat? :rolleyes:
   
 2. tjenna

  tjenna Bekend lid

  31 mrt 2005
  646
  0
  0
  emmen
  geen idee eigelijk
   
 3. Beppie

  Beppie Fanatiek lid

  16 aug 2005
  1.109
  0
  0
  In de bijsluiter van mij pil staat alleen dat het aangeraden wordt om te wachten tot je een natuurlijke menstruatie hebt gehad voordat je probeert in verwachting te raken.
  Dit omdat je dan makkelijker kunt uitrekenen wanneer je uitgerekend bent.

  Heb geen idee waarom je niet halverwege zou mogen stoppen
   
 4. Anicka

  Anicka Lid

  17 aug 2005
  33
  0
  0
  Ik heb werkelijk geen idee! Heb het ook niet gedaan en kwaad kon het blijkbaar niet. Ik heb wel 1 normale menstruatie afgewacht voor de zekerheid. Maar misschien om regelmaat te houden?
   
 5. Kathy

  Kathy VIP lid

  22 mei 2005
  5.535
  0
  0
  Draagdoekconsulent
  Lichtervelde, België
  Ik denk dat wanneer je midden je strip stopt, heel je cyclus in de war komt en dat je dan er niet echt een zicht op hebt wanneer je menstruatie uiteindelijk komt.
  Ik denk wel niet dat het uiteindelijk veel kwaad kan, als je toch middenin een strip stopt. Maar ik ben dan ook geen specialist he. ;)
   
 6. Unreal

  Unreal Actief lid

  8 sep 2005
  114
  0
  0
  Het lijkt mij ook geen kwaad te kunnen als je halverwege stopt. Maar omdat ik dat op meerdere sites las en nergens een reden zag waarom, twijfelde ik. Wat ik wil is mijn laatste ongesteldheid (ivm vakantie) 2 weken uitstellen en daarna gelijk stoppen.
   
 7. nameless

  nameless Actief lid

  18 aug 2005
  424
  0
  0
  gelderland
  Dat heeft met de hormoon afgifte temaken!!!
   
 8. Unreal

  Unreal Actief lid

  8 sep 2005
  114
  0
  0
  Nameless, leg eens uit? :rolleyes:
   
 9. Wenniepenny

  Wenniepenny Fanatiek lid

  22 jul 2005
  3.329
  0
  0
  Volgens mij is dat alleen als je een zgn. 'driefasenpil' slikt, dan verschilt de hoeveelheid hormonen per week. Als je een 'eenfasepil' slikt, waarbij de hoeveelheid hormonen elke dag gelijk is, maakt het in principe niet uit wanneer je stopt.
  Het is inderdaad wel zo dat je cyclus dan een beetje van slag kan zijn (maar volgens mij is die dat sowieso als hij het ineens weer 'zelf moet doen'). Mijn cyclus heeft de afgelopen maanden bijvoorbeeld geschommeld tussen 28 en 35 dagen.

  Groetjes, Wendy
   
 10. smarty

  smarty Lid

  5 sep 2005
  50
  0
  0
  volgens mij heeft het ook alleen te maken met de 3fasenpil!
  maar goed heb er eigenlijk geen verstand van!
  ik heb ook even gewacht tot ik mijn eerste menstruatie uit zich zelf kwam!

  liefs
   
 11. Jenny

  Jenny Fanatiek lid

  14 mei 2005
  1.432
  0
  0
  Begeleiding dagbesteding
  WW
  Hoi, ik weet het verder ook niet. Ik was wel eerder gestopt, kon niet wachten. Ben toen ongesteld geworden, daarna ben ik zwanger geworden!
   
 12. melliemel

  melliemel Fanatiek lid

  31 aug 2005
  2.081
  0
  0
  hoi hoi,

  ik was net bij een ander onderwerp en daar heb ik ong hetzelfde geschreven wat ik nu ga op schrijven. ik ben ooit tijdens mijn pilgebruik één week later begonnen met de pil slikken dan gewend omdat ik mijn vakantie zonder ongie wilde en de pil niet wilde doorslikken. ik heb drie maanden geen menstruatie gehad heb de pil wel gewoon geslikt en in de stop weken getest (neg.) dus naar mijn mening maakt het wel degelijk uit en zou ik gewoon ff de strip afmaken dan is je cyclus denk ik sneller normaal. succes
  gr saskia
   
 13. tonca

  tonca Actief lid

  3 sep 2005
  187
  0
  0
  Moeder
  Brezi, Tsjechie
  als je en driefasen pil slikt dan moet je hem afmaken als je een eenfasen slikt hoeft het niet want dat betekend stoppen en dan na een paar dagen ongi worden. Maar je moet natuurlijk niet maar een week slikken, dan moet je toch zeker wel anderhalve week slikken. wat ook kan is dat je net als unreal ff twee weken doorslikt en dan stoppen, maar misschien is dan wel je ongi heftiger, wat weer niet kan dus als je die driefasenpil slikt. Ten minste dat is mijn kijk hierop
   

Deel Deze Pagina