Wanneer gaat antibiotica werken?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Neeltje1986, 5 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Neeltje1986

  Neeltje1986 Fanatiek lid

  29 aug 2009
  3.313
  1
  0
  Onze boef! :)
  Eindhoven
  Ons zoontje heeft sinds donderdag middag antibiotica (middenoorontsteking). De huisarts gaf aan dat dit tussen de 24/48 uur moet gaan werken.

  Nou.. We merken er niks van. Ja wel iets; de kleine man poept zichzelf de hele tijd onder.

  Hij is nu al 3,5 dag aan de antibiotica, maar grijpt nog steeds ontzettend veel naar zijn oortje. Inmiddels ook naar zijn andere oortje. Kan dit overslaan van het ene oor, naar het andere?

  De nachten gaan redelijk. Wel met een zetpil, anders is het rond 2 uur feest.. Overdag slapen is een drama. Krijsen, naar zijn oren grijpen, zichzelf in zijn gezicht krassen van pijn/frustratie..

  Morgen neem ik weer contact op met de huisarts. Ik vertrouw het niet zo, die antibiotica..

  Wiens kindje heeft ook een oorontsteking gehad, kreeg hier AB voor en hoelang duurde het voor dit werkte? En hoelang duurde het voor je kindje opgeknapt was..
   
 2. Antares

  Antares VIP lid

  17 nov 2008
  19.892
  2
  36
  antibiotica werkte hier na 2 dagen echt wel...zag je wel degelijk verschil in het pijn niveau wat ze aangaf...

  Maar diarree is een bijwerking geloof ik...maar ook een tegenwerking!! want dan poepen ze direct de werkende bestanddelen weer uit...

  zou echt even bellen en vooral melden dat de kleine diarree of heel veel poept....
   
 3. puzzelstukje

  puzzelstukje VIP lid

  13 mei 2010
  10.304
  1.479
  113
  hier dubbele oorontsteking gehad die kleine. Ze heeft er wel even mee gelopen omdat niemand ons serieus nam:( Na 2 dagen merkten we echt wel verschil hoor! En dat poepen, ja dat hoort erbij:D Hier kreeg ze btw ook vlekken van de ab.
   
 4. Nova81

  Nova81 VIP lid

  18 nov 2009
  5.879
  1
  36
  Zou inderdaad na 48uur moeten werken en jullie dus verschil moeten merken. Diarree hoort bij AB.
  Aangezien je nu nog geen verschil ziet/ merkt zou ik zeker morgen nog even teruggaan naar de HA.
   
 5. deepfreeze

  deepfreeze VIP lid

  29 nov 2007
  11.895
  42
  48
  Hier was het 36 uur. 's avonds de 1e pil, en anderhalve dag later bij het wakker worden was hij koortsvrij.
  Ik zou zeker even bellen.
   
 6. UkkieENnien

  UkkieENnien Actief lid

  19 apr 2010
  132
  0
  0
  pedagogisch medewerkster
  Eindhoven
  ha meiske,

  welke antibiotica heb je gekregen? amoxicilline?? D. heeft deze kuur nu ook al 3x gehad ivm oorontsteking na oorontsteking... hier werkte die steeds binnen 48 uur,dus ik zou zeker morgen even de dokter contacten!!! Ook heeft ze al een paar keer druppels gehad deze hielpen ook vrijwel meteen.. Als dit zo blijft vragen voor doorverwijzing KNO-arts. Hier was ik heel blij mee na al die oor-ellende :( ze wordt volgende week geholpen aan haar oortjes! succes met de kleine man, Geef hem maar een dikke knuf van ons!

  X nien
   
 7. Tuttie

  Tuttie Fanatiek lid

  11 jan 2010
  2.855
  0
  36
  antibiotica werkt na 2 a 3 dagen en werkt ook 2 tot 3 dagen door als de kuur als is afgelopen.
  oorpijn is meestal een virus en antibiotica reageert alleen op een bacterie.
  heb je het hoofdeinde van zijn bedje al schuin staan? wat ook helpt voor de pijn is neusspray en je kan bij de apotheek ook een verdovende oordruppels halen die goed werken, moet je alleen mee stoppen als hij een loopoor krijgt.
  beterschap voor je mannetje!
   
 8. sandraske

  sandraske VIP lid

  23 jul 2010
  14.043
  0
  0
  Noord-Brabant
  Onze dochter heeft pas ab gehad voor blaasontsteking en de HA zei tegen ons de AB MOET binnen 72 uur aanslaan, was bij ons niet het geval dus we kregen andere..
   
 9. Neeltje1986

  Neeltje1986 Fanatiek lid

  29 aug 2009
  3.313
  1
  0
  Onze boef! :)
  Eindhoven
  #9 Neeltje1986, 5 feb 2012
  Laatst bewerkt: 5 feb 2012
  Het had dus al aan moeten slaan, zoals ik het lees.. Wij vonden/vinden het zelf ook te lang duren, we merken geen verbetering. Neussprays etc ga ik niet mee lopen 'klooien', zonder de arts te hebben gesproken.
  Het is zo moeilijk om je kindje zo te zien.. :(

  Morgen ochtend om 8 uur gelijk bellen..

  @UkkieENnien; Hij heeft amoxicilline. Zie het niet zitten om morgen middag te werken nu hij zich zo beroerd voelt.. 'Fijn' dat de kleine meid geholpen wordt! Hopelijk is de ellende dan echt over! L. heeft vroeger ook erg veel last gehad van zijn oren, buisjes gehad etc.. Hoop niet dat 'ie die kant uit gaat.. Betreft de KNO-arts, zouden we al een verwijsbrief krijgen nu, het is 'pas' zijn eerste oorontsteking..
   
 10. Babel44

  Babel44 Niet meer actief

  Oorontsteking is juist in 85 procent van de gevallen bacterieel. Maar dus niet in 100, misschien hebben jullie juist een virus :(

  Neusdruppels zijn een heel gangbaar advies bij oorontsteking. Dat wordt nl vaak veroorzaakt door een verstopping in de neus of verbinding neus-oor (buis van Eustachius). Als je met neusdruppels het neusje vrij krijgt, kan de oorontsteking eruit via die weg. Wij moesten het een paar keer per dag doen met de zoutoplossing, en een keer per dag "echte" neusdruppels in een kinderverdunning.
   
 11. Neeltje1986

  Neeltje1986 Fanatiek lid

  29 aug 2009
  3.313
  1
  0
  Onze boef! :)
  Eindhoven
  Net bij de huisarts geweest.. De antibiotica heeft wel geholpen, de ontsteking is weg. Alleen blijft er veel vocht achter zijn trommelvliezen zitten, daar heeft hij nu last van. Nu een neusspray voor een week..
   
 12. UkkieENnien

  UkkieENnien Actief lid

  19 apr 2010
  132
  0
  0
  pedagogisch medewerkster
  Eindhoven
  hee meis, ik had na de 2e oorontsteking van D al een doorverwijzing omdat ze er zoveel last van had :( maar goed ook, want de KNO arts vertelde dat haar andere ook nog meer drama was... heb je gebeld gehad vandaag? hopelijk heb je iets anders gekregen wat wel aanslaat zodat die kleine lachebek snel weer de oude is!! Liefs,

  edit, ik lees net je bovenstaand berichtje hihi, O fijn dat het iets geholpen heeft,maar dat vocht achter de trommelvliezen kan veel druk veroorzaken waardoor M aan zijn oortjes trekt... hopelijk snel verbetering X
   

Deel Deze Pagina