Wanneer kolven?

Discussie in 'Voeding' gestart door chiesa, 23 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. chiesa

  chiesa Fanatiek lid

  4 mrt 2006
  2.533
  0
  0
  Hallo,

  mijn vraag is wanneer ik het beste kan kolven :(:

  Sienna komt elke 3 uur, dus wanneer zou ik dan het beste moeten kolven?
  Ze neemt dan beide borsten, de een helemaal leeg en de ander wat korte en soms ook leeg.
  Ze heeft een paar x 's nachts al doorgeslapen en dat zou juist die x kunnen zijn dat ik moest kolven, maar ik heb zelf ook doorgeslapen... :oops:
  Zelf heb ik het idee dat mijn melkproductie allemaal net genoeg is voor wat ze nu krijgt. (Sienna groeit wel goed)
  Ik heb namelijk nooit last van stuwing, ook niet als ik 's morgens wakker word na een nacht doorgeslapen te hebben terwijl die kleine eigenlijk had moeten komen :(:

  Zelf heb ik nooit problemen gehad met BV (op een kloof na de 1e week) en heb ik me in de zwangerschap ook aardig verdiept met een cursus etc.
  Ik wilde zo lang mogelijk BV geven maar of het lukt? Ik ga fulltime werken maar een voorraad aanleggen... hoe :(:

  Wie hebben er tips voor mij?


  PS. Nemo, had een link geplaatst van voedingscentrum over BV/kolven op het werk. Toen ik dat had doorgenomen wil ik nog meer mn best doen om toch door te gaan met BV geven ondanks fulltime werken.
  Ik vind het zo fijn om te doen en gaat lekker :D
   
 2. essepes

  essepes Actief lid

  18 aug 2006
  198
  0
  0
  Ik heb hetzelfde probleem als jij hebt, wanneer moet ik nou kolven? Ook ik heb het idee dat mijn productie maar net genoeg is voor Mika, en al mijn pogingen om het op te krikken mochten niet baten.

  Als ik jou was zou ik in ieder geval 's ochtends kolven, dan heb je meestal wat meer melk. Drinkt ze 's ochtends (eerste voeding) ook beide borsten of heeft ze dan genoeg aan 1 borst? Dan zou je namelijk 1 kunnen geven en de ander kunnen kolven.
  Als ze beide borsten drinkt zou je nog kunnen proberen wat na te kolven of een uur/anderhalf na de voeding te kolven. Als je dat iedere dag doet zou je uiteindelijk een voeding per dag extra moeten kunnen kolven.

  Dit zijn de tips die ik heb gekregen op het borstvoedingsforum.
   
 3. jingels

  jingels VIP lid

  8 jul 2006
  7.742
  1
  0
  Hoi,

  Fijn dat het zo goed gaat. Kolven is iets wat je een aantal keren moet uitproberen.Ik kolf zelf altijd 's morgens ,zo nodig, en 's avonds ( tussen 2 voedingen in). Maar dat is net wat jij zelf wil.
  Je zou ook je 2e borst kunnen afkolven, kijken hoe dat gaat. En je zou vlak voor de voeding kunnen kolven, je kindje haalt namelijk veel meer melk uit de borst dan een kolf, dus er is genoeg.
  Als je je productie wilt opkrikken dan kan je tussen 2 voedingen door kolven.

  Als je begint met kolven: zorg voor rust, drinken eventueel foto van je kindje naast je. Masseer je borsten ( melkkanaaltjes gaan dan open) of gebruik warme kompressen ( warme douche helpt ook).

  Ik raad je wel een elektrische kolf aan,maar daar zijn de meningen over verdeeld. Ik heb zelf de Medela Swing via www.medela.nl kan je alle kolven van die firma bekijken. Maar er zijn er nog veel meer. Via www.borstvoeding.com zijn er verschillende overzichten van soorten kolven te zien.

  Succes!
   
 4. Nemo

  Nemo Niet meer actief

  Leuk dat je doorgaat !

  En ik zou idd ook proberen na te kolven na een voeding. Mischien krijg je er niet heel veel uit in het begin maar alle beetjes helpen. En als je het elke dag doet dan stijgt vanzelf je productie en zul je meer kolven.
  In het begin zul je mischien sowieso niet zoveel kolven want het moet leren.
  Ik neem altijd een bakje thee en ga dan achter de computer zitten. En neem er lekker de tijd voor.
   
 5. Zeeuwsmeisje

  Zeeuwsmeisje Fanatiek lid

  9 aug 2006
  3.051
  1
  0
  zeeuws-vlaanderen
  Wat je zou kunnen doe is elke keer op een vast tijdstip kolven... je zorgt eigenlijk voor kunstmatige regeldagen. Je borsten krijgen een seintje dat er meer melk nodig is en gaan dus ook meer aanmaken, als je elke dag rond hetzelfdr tijdstip kolft zou dat moeten lukken ,anders zou ik sochtends of snachts kolven, dan heb je meestal het meeste melk.
   
 6. Chiena

  Chiena Lid

  8 jul 2007
  41
  0
  0
  Ik kolfde 's ochtends 1 borst en voede haar met de andere. Vervolgens legde ik haar ook nog even aan de gekolfde borst. Zij kreeg er altijd meer uit dan de kolf. In het begin had ze niet genoeg aan die ene borst, maar dan legde ik haar gewoon iets eerder aan.
   
 7. chiesa

  chiesa Fanatiek lid

  4 mrt 2006
  2.533
  0
  0
  Bedankt voor de tips dames, ik ga zeker weten jullie tips gebruiken. Ik hoop dat ze vannacht weer doorslaapt. Ik zal dan gaan afkolven en morgen ochtend ook of is het dan te vroeg op elkaar?

  Ook zal ik na iedere voeding kolven uit de borst die ze het minst lang heeft gehad.

  Ben benieuwd.

  Nogmaals BEDANKT :D Nu maar hopen dat het lukt!
   
 8. Bumbaloe

  Bumbaloe Actief lid

  1 jun 2007
  372
  0
  0
  Je kunt ook de borst na kolven waaruit ze wel lang heeft gedronken hoor. En waarschijnlijk zul je een tijdje moeten sparen voordat je 1 of een paar voedingen bij elkaar hebt. Maar als je dan eenmaal een voorraadje hebt is het daarna weer makkelijk dan kolf je gewoon op he moment dat je je kindje een voeding uit je voorraad geeft (of dat je kindje een voeding uit je voorraad krijgt)

  Wat betreft het feit dat je geen stuwing hebt als ze door slaapt. Dat wil helemaal niet zeggen dat je maar net genoeg hebt hoor. het zegt gewoon dat vraag en aanbod goed op elkaar is afgestemd. En daarbij komt oo nog dat de ene vrouw sneller last heeft van stuwing dan de andere, geen zorgen om maken zou ik zeggen.
  Kolf ze!
   
 9. chiesa

  chiesa Fanatiek lid

  4 mrt 2006
  2.533
  0
  0
  Bedankt voor je antwoord en over geen stuwing hebben stelt me ook gerust.

  Ik denk zelf ook namelijk dat hoe het nu gaat allemaal precies op elkaar is afgestemt :D Maakt t kolven wel iets moeilijker.

  Maar vannacht heeft ze weer lekker doorgeslapen en heb ik midden in de nacht mn wekker gezet en ben wezen kolven. Ik kolfde in totaal 110/120, best goed toch. :D Mn 1e voorraad hihi.
   
 10. spijkervrouwtje

  spijkervrouwtje Fanatiek lid

  28 apr 2006
  2.084
  0
  0
  Noord Brabant
  hardstikke goed joh, vindt dat veel hoor wat je zo gekolfd hebt.. en wel knap dat je nu je wekker ervoor zet nu ze zelf lekker doorslaapt :)
   
 11. Britt1

  Britt1 Fanatiek lid

  20 jun 2006
  2.046
  0
  0
  Flevoland
  Je hoeft overigens maar en kleine voorraad te hebben. want de andere melk kolf je een dag van te voren op je werk en die kun je de dag erna geven. Ik heb vannacht idd ook gekolft. Dan merk ik 3 uur later dat ik alweer erg veel melk heb.
  Succes!
   
 12. Britt1

  Britt1 Fanatiek lid

  20 jun 2006
  2.046
  0
  0
  Flevoland
  Oh ja ik kolf niet in de avond omdat hij dan altijd meer drinkt voor het slapen gaan. Anders drinkt hij soms te weinig en wordt hij snel weer wakker.
   
 13. jingels

  jingels VIP lid

  8 jul 2006
  7.742
  1
  0
  Dat is hardstikke goed!
   

Deel Deze Pagina