wanneer weer sporten na de bevalling

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Nynke31, 27 dec 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Nynke31

  Nynke31 Fanatiek lid

  7 mrt 2006
  1.383
  0
  0
  Limburg
  Ik ben 4 weken geleden bevallen en wil nu eigenlijk beginnen met hardlopen om mijn extra kilo's eraf te krijgen.
  Is het verstandig om nu al te beginnen? Wanneer zijn jullie weer gaan sporten?
   
 2. chacha

  chacha Fanatiek lid

  20 jan 2006
  4.918
  0
  0
  Hardlopen mag sowieso nog niet, schijnt erg slecht te zijn voor je bekkenbodemspieren. Andere sporten wel na 6 weken volgens mij......
   
 3. MarionM

  MarionM Bekend lid

  2 aug 2006
  761
  0
  0
  Breda
  Ik vraag me ook af wanneer ik na de bevalling weer kan gaan hardlopen. En of geen last van je borsten krijgt als je nog borstvoeding geeft.
   
 4. Nynke31

  Nynke31 Fanatiek lid

  7 mrt 2006
  1.383
  0
  0
  Limburg
  Balen als het inderdaad niet mag, hardlopen. Van een collega weet ik wel dat het niet fijn is als je nog borstvoeding geeft. Ik geef flesvoeding, dus dat is het probleem niet.
   
 5. chacha

  chacha Fanatiek lid

  20 jan 2006
  4.918
  0
  0
 6. Charos

  Charos Lid

  15 aug 2006
  87
  0
  0
  Oudenbosch
  Mogen? van wie? Ik ben 2 weken geleden bevallen en nu weer begonnen met paardrijden.
   
 7. melliemel

  melliemel Fanatiek lid

  31 aug 2005
  2.081
  0
  0
  als jij denkt dat dit goed voor je lichaam is moet je dit gewoon doen! alleen lijkt het mij niet de verstandigste keuze maargoed dat is mijn mening ;)

  nynke; na 2 wkn kun je alweer, mits je hiervoor al sterke buikspieren had, beginnen met buikspieren trainen. voor de rest van de sporten adviseren ze te beginnen. na 6wkn hardlopen 6 tot `10wkn na de bevalling geloof ik. succes met de laatste kilo's

  gr saskia
   
 8. MarionM

  MarionM Bekend lid

  2 aug 2006
  761
  0
  0
  Breda
  hmmm en ik wil zo lang mogelijk borstvoeding gaan geven, ik hoop niet dat dat inhoudt dat ik een jaar lang niet kan hardlopen.....
  Ik heb grote borsten dus ik was er al bang voor dat het onprettig kan zijn, hardlopen. Mischien scheelt het als je gaat lopen vlak na het voeden, als de borsten leeg zijn. Nouja, ik zie het tegen die tijd wel en ga dan ook wel advies inwinnen mischien bij een lactatiekundige ofzo ;)
   
 9. Daphne

  Daphne Fanatiek lid

  1 jan 2006
  4.615
  0
  0
  Roosendaal
  @Charos: Je buikspieren zijn hier na twee weken nog niet aan toe en je kunt dan ook problemen krijgen. Verder gebruik je veel bekkenbodemspieren tijdens het paardrijden. Ik ken ook iemand die al vroeg weer is gaan rijden en nu weken later vloeit ze nog steeds.
   
 10. flappie

  flappie Bekend lid

  20 sep 2005
  732
  0
  0
  leerkracht
  Leeuwarden
  Doe rustig aan, je pleegt echt roofbouw op je lichaam als je eerder dan die 6 of 8 weken weer gaat sporten. Je lichaam moet echt even de tijd krijgen om de bevalling te verwerken. Zoals als gezegd is, vooral je bekken zijn heel gevoelig voor intensieve sporten.

  xxx
   
 11. Charos

  Charos Lid

  15 aug 2006
  87
  0
  0
  Oudenbosch
  Het vloeien heb ik geen last meer van, volgens de VK had ik keiharde buikspieren (ze konden de baarmoeder niet tot slecht voelen) en ik heb nergens last van. Ik denk dat het per persoon verschilt.
   
 12. sabina4

  sabina4 Lid

  7 nov 2006
  45
  0
  0
  Maassluis
  Hoi

  Ik ben ook te vroeg begonnen met hardlopen en daar heb ik nu de ellende van. Ik heb nu weer (had het ook in de laatste weken van mijn zwangerschap) last van mijn bekken. Ik wist het ook niet, want ik had andere klachten, zoals raar gevoel in mijn knieen en bij mij lies en ook kwam ik niet vooruit met tijdens het hardlopen. Ben uiteindelijk naar de dokter gegaan en die vertelde dat het mijn bekken zijn en dus voorlopig niet hardlopen.

  Ik heb met de nagym wat oefeningen gehad en het gaat wel beter, maar het is nog steeds niet over.

  Ik ben er toen over na gaan denken. Het is ook niet niks zo'n bevalling. Mijn lichaam is nog steeds aan het herstellen.

  Doe voorzichtig!
   
 13. Judith75

  Judith75 VIP lid

  9 okt 2006
  5.623
  0
  0
  Mama
  Bergen op Zoom
  Beter langer wachten met weer gaan sporten dan te vroeg beginnen! Je lichaam heeft een hele prestatie geleverd met de bevalling, vergeet dat niet. Geef je lichaam de tijd om te herstellen!
   
 14. Maryloes

  Maryloes Niet meer actief

  Ik ben na 4 weken weer rustig begonnen met hardlopen. Ging prima bij mij, maar ik denk dat het per persoon verschilt.
   
 15. Robine

  Robine VIP lid

  8 aug 2006
  5.458
  0
  0
  Lerares L.O.
  Leiderdorp
  Ik ben na 5 weken begonnen met hardlopen, maar verloos helaas nog urine zo zwak was t daar van onderen. Nu na 8 weken gaat het prima en ren ik lekker 3x in de week een rondje........succes!
   
 16. Robine

  Robine VIP lid

  8 aug 2006
  5.458
  0
  0
  Lerares L.O.
  Leiderdorp
  Ik ben na 5 weken begonnen met hardlopen, maar verloos helaas nog urine zo zwak was t daar van onderen. Nu na 8 weken gaat het prima en ren ik lekker 3x in de week een rondje........succes!
   
 17. natascha25

  natascha25 Bekend lid

  1 nov 2005
  732
  0
  0
  heb toevallig laatst gelezen dat je zeker tot 6 maanden moet wachten eerdat je lichaam weer hersteld is. Dit komt door een bepaald soort hormoon dat ik je lichaam zit waardoor alles zwakker en weker is. Wanneer je eerder over belast gaat sporten krijg je er veel problemen mee. Geadviseerd wordt ook om geen buikspieroefeningen te doen. Je kan wel beginnen met hele lichte oefeningen maar zodra het pijn doet of niet lekker is gelijk stoppen. En ook niet dagelijks beginnen. 2 a 3 keer per week hoogstens

  Maar dames vanwaar zo een haast? Je lichaam heeft negen maanden gehad om dikker te worden. Gun het ook de tijd om weer in je oude vorm te komen. Dit kan 9 maanden tot een jaar duren. Ik ben pas 15 kilo kwijt nu moeten er nog 15 af. Nou doe ik er niets aan en wordt steeds slanker. Maarja ieder voor zich natuurlijk. Ik hoop in iedere geval dat je snel weer in vorm bent en dat je hier wat aan hebt.

  groetjes natas
   
 18. nicol

  nicol Actief lid

  8 nov 2005
  142
  0
  0
  Waarom gelijk hardlopen?
  Je kunt ook lekker gaan wandelen met de kinderwagen dat is ook erg goed om vet te verbranden (moet het wel droog zijn natuurlijk ;) ).
  En sporten met een hartslag rond de 110 en 130 is al genoeg om af te vallen.

  Langzaam opbouwen dan kan je lichaam er ook weer aan wennen.
  Zo heb ik het gedaan.

  Groetjes nicol
   
 19. Raomi

  Raomi Actief lid

  4 mei 2006
  130
  0
  0
  Ik rijd ook paard. Maar mij werd met klem afgeraden om te gaan paardrijden vlak na de bevalling. Ik moet 6 weken (en liever nog wat langer) wachten. Je mag je buikspieren niet trainen, ivm baarmoederverzakking. Ik wacht dus lekker wel even af, wat zijn die paar weekjes nu? En dan kan ik in tussentijd lekker uitrusten, zodat ik straks weer fit mijn kindje, baan en hobby aan kan!

  Ik loop nu elke dag (als het droog weer is) een rondje met kinderwagen en hond van een paar kilometer. Zo bouw ik mijn conditie alvast weer op, en ik kan er zo lang over doen als ik wil.
   
 20. wannabe

  wannabe Fanatiek lid

  17 dec 2006
  1.493
  1
  0
  accountmanager
  Deventer
  hier ook een fanatieke sportster, hoe graag je ook wil. Wees voorzichtig met sporten de eerste 6 weken.
  bij de vorige heb ik het gedaan ( na drie weken) omdat ik niet beter wist.

  Maar vooral paardrijden kan tot baarmoederverzakking leiden. Hoe fit en gespierd etc je ook bent. De baarmoeder is nog niet terug in vorm.

  Balen he... ik wilde het liefste dag 2 al aan de buikspier oefeningen
   

Deel Deze Pagina