Misschien dat we elkaar kunnen inspireren met héérlijke recepten.... Vandaag heb ik klaargemaakt: -Stamppotje van rode en groene paprika en Chinese tajer. Ze vond het heerlijk!
Jesse at vandaag hetzelfde als gisteren. Gisteren kookte ik aardappels, boontjes uit eigen tuin en appeltjes van eigen boom. Even in de staafmixer, en voor twee dagen tegelijk gemaakt, omdat wij vandaag nasi aten. Hij vind alle groentes heerlijk. Rijst of macaroni heb ik nog niet geprobeerd eigenlijk. Lijkt me ook moeilijk omdat er geen zout en kruiden in mogen zitten.
hier heeft hij gisteren pasta gegeten, pasta met tomatensaus, broccoli en wat gehakt er door. hij vond het heerlijk. maar meestal vindt hij alles lekker wat ik maak voor hem. wat hij ook heerlijk vond, geroerbakte champignons en courgette met aardappel en een stukje biefstuk. mijn vriend heeft het hem gegeven en die zat ook mee te snoepen
Waaaaat voor Chinese dingen? Juul eet vanavond snijboontjes met aardappel. Ik ga me van het weekend maar eens buigen over hapjes met vlees of vis en over het toevoegen van rijst, pasta en/of couscous. Weer een nieuwe fase in haar drukke leventje...
vandaag hadden we aardappels, bloemkool en zalm. Voor het eerst heb ik een ministukje zalm door z'n prakje gedaan, hij at het gewoon. Eigenlijk was het ook te weinig dat je het kon proeven.
Wat raden jullie aan als eerste hapje met vlees of vis? Ik dacht aan een hapje met tonijn (op water), courgette en couscous of spaghetti met wat rundergehakt, tomaat en courgette. Zijn makkelijke happen om in te vriezen.
Vandaag was het hier rode rijst (gepureerd met gekookte tomaat) en spercieboontjes! Het was een succes! Alleen inderdaad moeilijk te pureren die rijst! Ik heb het iets zachter kunnen maken met wat kookvocht, maar zacht werd het niet. Wat kan ik met courgette en aubergine doen? Gewoon koken en serveren met aardappel?
Ík heb het enigszins weten te pureren (met gekookte tomaat er door heen) in de Babycook, wel moest ik er extra kookvocht doordoen.
Dat zijn kleine knolletjes. Je schilt ze en kookt ze als aardappel. Te koop bij toko's en de uitgebreide Albert Heijn's. We zagen ze laatst liggen bij de AH en mijn man werd gelijk enthousiast aangezien ze dit in Cuba geven aan babies. Voor ons is het ook makkelijk dat je ze los kunt kopen, we eten zelf echt maar eens in het jaar (en dat is veel) aardappelen. Mijn dochter vindt het heerlijk.
Pasta wil ik van de week eens maken, maar dan vegetarisch. Ik wil met vlees en vis nog voorlopig even wachten. Ook hier een erg dankbaar kind. Tot nu toe eet ze alles wat ik voor haar maak. Alleen is ze geen liefhebster van fruit. Ik geef het haar wel iedere dag.
Noemen we dat ik Nederland geen meiknolletjes? Mijn man heeft een groentenzaak met heel veel tokospul en exotische groenten en vruchten, maar ik ken het niet (hij waarschijnlijk wel hoor). Ik zal eens googelen. Edit: lama, lijkt niet eens op meiraapjes...
Ik pureer de rijst. Ik heb een goede staafmixer met processor die krijgt het wel fijn. Het hapje blijft wel structuur houden, dus zo fijn als olvarit wordt het nooit (das ook niet mijn bedoeling!)
Hier gister een vegetarische hap, wat courgette, tomaat en champignons in de bakpan met een klein beetje olie. Even laten fruiten en met wat water laten stomen/bakken. Het was zo klaar. Dat heb ik gepureerd en wat macaroni er doorheen (ongepureerd). Fleur is wel wat ouder. Toen ze nog geen 1 was bakte ik niet hoor! Maar de 'gezonde' vetten hebben ze over het algemeen wel nodig. Groetjes, M
Nee, totaal niet! Zojuist rijst met aubergine en tomaat geserveerd. Smullen! Gisteren had ik de rijst nog gepureerd, maar nu gewoon gegeven met de aubergine en tomaat (fijn gemaakt) er doorheen. Gaat perfect. Ik pureer die rijst niet meer.
Juul had vandaag verse erwtjes met peentjes en aardappel. Dat is hier verreweg favoriet! Ik heb weer een paar uur in de keuken gestaan en heb nu kleine porties aardappel en couscous ingevroren. Ik weet nog niet of dat echt handig is, maar het lijkt me handiger variëren als ik de groenten en bijproducten los invries en later bij elkaar mik. Echt vers koken lukt hier nauwelijks, merk ik. Ik volg een streng dieet, mijn man is pas om half 8 thuis en Juul eet al om half 5... Hoe doen jullie dat?