Ik ben eens benieuwd wat jullie graag eten bij de frietjes als echte (gezonde) maaltijd? Ik maak de frietjes graag zelf vaak met vis of kippenpootjes en gestoomde groenten of sla zodat het ook een redelijk gezonde maaltijd blijft. Wat eten jullie er graag bij...en dan bedoel ik dus geen frikandel of andere snack
KIP PATAT EN APPELMOES.... ik maak dan aan bonen prutje. ik bak wat: paprika prei ui tomaat in stukjes (zonder vel) ik warm wat boontjes van hak op en schep dat er door
Vissticks uit de oven. Erg lekker. Ben zelf van de sperziebonen er bij vind ik super lekker erbij en appelmoes mmmm. Sorry weet is je vraag niet maar dat vind ik er lekker bij.
Wij eten weinig vlees en de kinderen zijn absoluut geen fan van vis: hier is het eigenlijk standaard heel veel rauwkost bij patat (paprika, tomaat, komkommer, worteltjes, olijven) en zelfgemaakte appelmoes of bijv sperzieboontjes.
Ik maak af en toe zelf patat of gebakken aardappeltjes bij de groente die we al eten . kan dus van alles zijn. : )
Wij eten elke zondag zelfgemaakte ovenfrietjes en dan vaak: - met hachee en rode kool / boontjes / erwtjes - met varkenshaas en champignonsaus en een lekkere salade - met biefstuk en broccoli en bloemkool - met gegrilde kip, zelfgemaakte appelmoes en rauwkost
Met sperziebonen, worteltjes of doperwtjes. Met een saucijsje, vissticks of kibbeling. Als wij ovenfrites eten met sperzieboontjes, dan eet Finley steevast eerst zijn sperzieboontjes op alvorens aan zijn frietjes te beginnen.
Ik maak er altijd salade bij voor mij en mijn man. Voor dochter een berg cherrytomaatjes en voor zoontje komkommer. Als ik zelf patat bak in de oven bak ik er ook zelf een stukje vlees bij. Van de week hebben we bij hoge uitzondering een keer patat gehaald en dan nemen we er lekker een roketje (zoals mijn zoontje een kroket noemt ) bij. Overigens houdt zoontje niet van patat, dus meestal eet hij alleen (heel veel) komkommer en zijn vlees.
Wel eens een potje erwten of salade er bij. Vlees(vervanger) een vegetarisch kaasburger gebakken in de koekenpan i.p.v frikandel wat ik ook erg lekker vind. Maar dit is ook lekker en wat gezonder.
O ja, dat is beide ook erg lekker, bij de saté doen we nog wat seroendeng, komkommersalade, atjar (? ). Zuurvlees is ook lekker met patat.
Als we al frietjes eten (thuis hoeven de meiden het niet zo, alleen bij de Mac), dan eten we ze met spareribs en maiskolfjes.
In de winter graag stoofvlees/zuurvlees met bijvoorbeeld rode kool. In de zomer, sla en biefstuk zijn mijn favorieten. Toen ik van de oudste bevallen was, was dat mijn eerste maaltijd thuis. Dat vind ik echt heerlijk. Maar op zich eten we regelmatig frietjes ipv gewone aardappelen ofzo. Dus met een worstje en erwtjes of spinazie en (zelfgemaakte) kibbeling. We hebben een airfryer dus maken daar regelmatig gebakken aardappels of aardappelpartjes in.
Ratjetoe noemen wij het. Frietjes in de wok, een berg wokgroenten, allemaal lekkere kruiden, scheut ketjap manis en als vlees gehakt, kip of (sorry) frikandellen. De laatste in plakjes en dan ook meebakken in de wok. Als de frietjes gaar zijn maken ze hetzelfde als gebakken aardappelen en is de rest ook gaar. Heerlijk! Frietjes gebakken eten we er vaak kip of biefstuk en wortels/doperwten bij. Of boeuf bourguignon.