Ik ben van dat idee omtrent dat vele zout afgestapt, want vind het veel belangrijker dat ze gevarieerd eten en zo min mogelijk suikers binnen krijgen. Hier was en is het broodbeleg: - schijfjes banaan/appel/komkommer/tomaat/ander fruit evt. (0) - smeerkaas (2,7) - geitenkaas (2,4) - Frischa (0,7) - kaas (1,9) - vleeswaren (varieert) - pindakaas (0,6) - sandwichspread (1,75) Heb er even voor je bij gezet hoeveel zout erin zit per 100 gram. De meeste dagen eet ze 4 boterhammen per dag (soms 3, soms 5) dus ik ontkom er bijna niet aan dat ze minimaal 1 boterham per dag met een (te) zout product binnenkrijgt.. Overigens was dat natuurlijk nog niet zo met 8 maanden, maar probeerde evengoed wel af te wisselen toen. Overigens zijn wij vlot begonnen met brood eten en ook met beleg gezien de minder goede ervaring met onze oudste. Die had achteraf gezien ook al meer mogen eten op die leeftijd, maar kreeg echt nog heel lang enkel één boterham met alleen wat boter en soms zelfs zonder boter toen. Ook andere dingen als agv en fruit kreeg ie de ene keer wel, de andere keer niet. Hij dronk toen als een malle (1800ml. per dag gemiddeld). Waarschijnlijk ter compensatie vh gebrek aan voedsel (kreeg trouwens wel vaak bv nog toen dus niet dat we m uithongerden hoor ). Maar dus daarom dat we nu beter de signalen kennen van willen leren eten en van honger hebben en dus nu al vroeg zijn begonnen met alles. Jam en honing geven we max. 1x per maand. Een enkele keer dat we het in huis hebben kreeg en krijgt ze ook wel van die salades zoals quattro formaggi- of zalm-/tonijnsalade. Chocoladepasta of hagelslag krijgt onze oudste (bijna 3) nog geen eens dus jongste (15mnd) ook niet. Voordat er azijnzeikers gaan reageren.. ter vergelijking: er zit in pindakaas gemiddeld 5% suiker per 100 gram, in jam 55%, in chocopasta 65% en in honing 80%. Vandaar onze keus. En ik weet dat er in sandwichspread meer suiker zit dan in pindakaas ja (resp. >14% en 5%).
Dat is waar. Vind ik persoonlijk nog geen reden om in mijn ogen zo moeilijk te zijn met suiker. Maar, iedereen is daar anders in.
Dochter kreeg toen appel peren stroop van de kleine keuken, zuivelspread, mango spread van de kleine keuken, aardbei-bietjes spread van de kleine keuken. Nu is ze 19 maanden en krijgt ze dit ook, af en toe een gebakken ei en heel soms wat jam zonder toegevoegde suikers. Ze krijgt sowieso geen toegevoegde suikers
In de spreads van de kleine keuken zit wel degelijk toegevoegde suiker. Vind het persoonlijk onnodig om in zo iets zoets als mango nog agave siroop toe te voegen.