Wat is jou BBQ succes recept?

Discussie in 'De lounge' gestart door Manolito, 27 mei 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    1.333
    900
    113
    Wij gaan dit weekend bbqen.
    Wat is jullie bbq succes recept?
    Dat kan een salade zijn, een marinade, een lekkere spies, sausje, of een tip van iets lekkers gekochts.
    Ik laat me graag inspireren.
     
  2. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    9.212
    14.335
    113
    Ik lees mee want ik heb geen succes recepten :roflmao: Misschien na die topic ineens een stuk of 10 :p
     
  3. Espoir

    Espoir Fanatiek lid

    28 feb 2013
    1.195
    515
    113
    Heel simpel.

    velletje alu folie, daarop een zalmmoot, paar klodders pesto en een paar cherrytomaatjes. Alu folie dichtvouwen en op de bbq
     
    Marsepein, GossipGirlxoxo en Manolito vinden dit leuk.
  4. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    8.359
    9.170
    113
    In ieder geval deze bbq-saus: https://www.heerlijkboek.nl/2017/01/31/klassieke-bbq-saus-uit-de-bbq-bijbel-van-julius-jaspers/

    Zalm van een cederhouten plankje: zalm bestrooien met wat zout en peper, dan insmeren met wat dijon mosterd en tot slot nog wat bruine basterdsuiker erover. Afhankelijk van de grootte van de zalm 15-20 op een gesloten bbq.

    Varkenshaas marineren in 125 cc zoutarme sojasaus, 4 eetlepels basterdsuiker en 4 gesnipperde knoflookteentjes. Minstens 2 uur marineren, maar het liefst een hele nacht.

    Kip in cola-ketchup marinade: gelijke delen cola en ketchup mengen, knoflook toevoegen en zout en peper naar smaak. Kipblokjes marineren en op spiesje garen op bbq

    Hamburgers: 800 gram rundergehakt, 1 ei, 20 gram oestersaus, 20 gram ketchup, zout en peper en gesnipperd sjalotje mengen en hamburgers van maken.
    Hamburgersaus: 300 gr mayonaise, 2 teentjes knoflook fijngehakt, 100 gr Heinz ketchup, 8 kleine zure augurkjes fijngesneden, 1/2 rode ui gesnipperd, 2 tl Sriracha chilisaus

    Knoflook-bieslooksaus: bakje crème fraîche, paar flinke scheppen mayonaise, knoflook naar smaak, peper en zout, bakje fijn gesneden bieslook en limoensap naar smaak.

    Dit was even wat me als eerste te binnenschoot, erg lekker allemaal :D
     
    Marsepein, GossipGirlxoxo, Celika en 2 anderen vinden dit leuk.
  5. lavender

    lavender Actief lid

    30 jan 2015
    105
    71
    28
    GossipGirlxoxo, 2littlemonkeys en Manolito vinden dit leuk.
  6. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    1.333
    900
    113
    De ketchup/cola kip ga ik uitproberen dit weekend.
    Klinkt erg lekker.
    Thnx.
     
    GossipGirlxoxo en Adje vinden dit leuk.
  7. Yellowsun

    Yellowsun Fanatiek lid

    23 apr 2009
    1.833
    218
    63
    Als het vuur bijna uit is er een banaan op het rooster leggen tot hij zwart is .
    Dan eraf halen en een klein sneetje in de schil maken . In dat sneetje een beetje rietsuiker strooien en een beetje strohrum gieten. En dan aansteken. Dan brand de suiker en de alcohol in de banaan. Lepeltje erbij en heerlijk uitlepelen.

    je kan ook een banaan en er dan wat chocolade en strooien als hij van de bbq afkomt voor een kinder variant
     
    GossipGirlxoxo en 2littlemonkeys vinden dit leuk.
  8. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    9.686
    1.781
    113
    Rib eye van de slager, paar minuten per kant. Even laten rusten in folie en enkel wat zout en peper.

    Om je vingers bij af te likken :D

    Dat is momenteel echt wel onze favoriet van de bbq

    Voor erbij pasta salade met;
    Komkommer
    Cherry tomaat
    Gebakken spekjes
    Zongedroogde tomaat.rucola
    Pijnboompitten
    Parmezaan
    Rucola

    Dressing van mayo/slasaus/knoflook en verse basilicum
     
  9. LMSB

    LMSB Fanatiek lid

    24 feb 2017
    1.889
    1.193
    113
    Kipspiezen met spek:

    Kipfilet, in grove stukken, marineren in een ketjal/knoflookmarinade.
    Vervolgens paprika en ui in grove stukken snijden.
    Dan elk stuk kipfilet omwikkelen met spek.
    Omwikkelde stuk kipfilet afwisselen met een stuk paprika, ui, kipfilet, paprika, ui, kipfilet. Etc. Etc.

    Zoooo lekker. De spek wordt lekker krokant en de kip blijft lekker sappig. :D
     
    2littlemonkeys vindt dit leuk.
  10. Denise K

    Denise K Fanatiek lid

    11 apr 2010
    2.096
    217
    63
    Vrouw
    Toetje: plakken verse ananas van de bbq. Lekker met wat geraspte kokos en slagroom.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  11. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    1.641
    110
    63
    NULL
    NULL
    Marinade voor schouderkarbonade:
    Ketjap Manis
    Olijfolie (beetje)
    Knoflook, zoveel als je wil
    Herbes de Provence

    Ik maak het altijd op gevoel. Heerlijk!!!!
     
  12. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    1.641
    110
    63
    NULL
    NULL
  13. Neskio

    Neskio Actief lid

    5 mrt 2017
    332
    262
    63
    Vrouw
    NB
  14. Eenkadootje

    Eenkadootje Fanatiek lid

    5 mrt 2013
    3.423
    1.205
    113
    Gewoon bij anderen gaan BBQen.

    Ideaal, geen troep, geen bergen boodschappen doen, een overvolle koelkast.

    Ben je dan toch de klos.
    We doen altijd stokbrood met veel smeersels.
    Kant klare aardappelsalade, huzaren salade.
    Flansen een salade in elkaar (of kies van Ah een lunch/basis salade)
    Fruit spietsen.

    - gemarineerde A la minute speklapjes
    - Gesneden kip (goed kruiden) en dan zelf ff rijgen met paprika, verse ananasstukjes, ui, champignon.
    - Duitse worsten
    - en als je luxe doet: spareribs

    Berg sausjes erbij.
    En erna lekker ijsje.
     
    2littlemonkeys vindt dit leuk.
  15. Golden1213

    Golden1213 Actief lid

    14 apr 2020
    441
    242
    43
    Speklapjes marineren, prikkers in het water leggen en even laten liggen. Speklapjes om de prikkers heen wikkelen. Ik neem dan wel de dunne speklapjes.

    Spies maken met dunne reepjes spek, kipfilet, paprika en ui. De kipfilet wel marineren.

    Zalm op folie leggen, viskruiden, halve Cherry tomaat, rode ui en een beetje kruidenboter

    Komkommersalade met paprika tomaat en een beetje ui voor de frisheid. ( Ui is kwestie van smaak)

    Knakworst spies voor de kinderen is ook een succes maar dat hoeft niet perse op de barbecue.
     
  16. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    2.771
    1.241
    113
    Vrouw
    Broek
    Zalmpakketjes vinden wij echt heerlijk, stuk zalm (250 gram doen wij) op een stuk aluminium folie leggen, drupje olie erop, verse of gedroogde dille erop strooien en een limoen in dunne plakjes snijden en erop leggen. Dan het folie dichtvouwen en een minuut of 15 a 20 op de bbq.

    Verder maak ik vaal zelf shaslicks van varkenshaas, marineer ik even in sojasaus, knoflook, beetje azijn, peper en zout. Dan aan een grote satéprikker rijgen met een stuk dikke plak ontbijtspek, stuk ui, stuk paprika en dan weer varkenshaas etc tot de spies vol is.

    Verder vind ik gepofte uien en gepofte aardappels ook altijd lekker op de bbq.
     
    Golden1213 vindt dit leuk.
  17. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    13 mei 2010
    10.527
    1.760
    113
    Paprika door het midden snijden. Zaadjes eruit, gewoon zo op de bbq en zwart laten worden. Het zwarte velletje kan je er zo aftrekken en dan heb je een heerlijke zachte, zoete paprika. Mmm
     
  18. Boedah

    Boedah Fanatiek lid

    1 okt 2015
    1.484
    491
    83
    Plakjes Courgette, stukjes paprika en champignons aan een spiesje rijgen, verstegen courgette & paprika uit de oven kruiden eroverheen en je groente spiesjes zijn klaar!
     
  19. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    2.771
    1.241
    113
    Vrouw
    Broek
    Ohh ohja! Doen wij inderdaad ook altijd.

    Punt paprika’s zwart blakeren, dan even in een plastic zak doen, het zwarte vel eraf halen en de zaadjes eruit halen. Dan een scheutje olijfolie en azijn erdoor doen, wat peper en zout erop. Deze paprika salade eten wij met witte kaas (Beyaz Peynir of feta).

    Met geroosterde repen courgette en aubergine is dat ook heerlijk.

    En een watermeloen/balsamico/feta salade met een beetje munt. Mmm.
     
    puzzelstukje vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina