Wat is nou de ideale positie van de baby in de buik?

Discussie in 'De bevalling' gestart door Alejandra, 25 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Alejandra

  Alejandra Lid

  10 jun 2008
  13
  0
  0
  Bolivia
  Ik las hier veel over baby´s die in een stuit liggen en ook over de sterrekijkers: kindjes die met hun gezichtje naar boven liggen en met hun rug tegen de rug van de moeder aan.

  Ik ben nu 36 weken zwanger en mijn kindje ligt met zijn hoofdje naar beneden, met zijn billetjes onder mijn rechterribben en zijn beentjes en armpjes aan de linkerkant. Kijkend naar de linkerkant.

  Volgens mijn zwangerschapsgymjuf is het beter als hij aan de linkerkant ligt, want dan hoeft hij een minder grote draai te maken tijdens de bevalling. Ze raadde me aan om veel op mijn linkerzij te liggen, want dan zou de zwaartekracht meehelpen, maar ik lig al veel op mijn linkerzij en mijn kindje blijft lekker rechts liggen.

  Nu vroeg ik me af, wat is nou de ideale positie voor een baby in de buik? En waarom precies?
  En hoe kan je die positie stimuleren? Zou het voor mij bijvoorbeeld zin hebben om juist veel op mijn rechterzij te liggen in de hoop dat hij draait?
   
 2. WishfulDreaming

  WishfulDreaming Fanatiek lid

  24 jun 2007
  1.643
  51
  48
  Vrouw
  België
  Ik had een sterrekijker, en dat hadden ze op voorhand niet gezien... Dus ik denk dat er weinig aan te doen is meid.

  Volgens mij heeft het gewoon te maken met de ontwikkeling van het kindje en de "ruimte" dat het nog heeft :)
   
 3. Mamasu

  Mamasu Fanatiek lid

  10 apr 2007
  1.778
  1
  0
  Denk dat je er weinig invloed op kunt uitoefenen...
  Wel weet ik trouwens dat als je op je linkerzij ligt, dat dan de doorbloeding van de placenta het beste is. Dus dat schijnt het beste te zijn voor je kindje.
  Onze dochter lag al vanaf 20 weken netjes met haar hoofd naar beneden maar bij de bevalling bleek dat ze in een aangezichtsligging lag, met haar gezicht aan de kant van mijn navel zeg maar. Terwijl het meestal zo is dat het gezichtje richting de achterkant zit. En dat is beter tijdens de bevalling. Maar dat kun je nooit van tevoren weten!
   
 4. Ramona82

  Ramona82 Fanatiek lid

  9 feb 2007
  1.198
  0
  0
  Huismama
  Limburg
  kijk maar uit! hahaha mijn zoontje lag precies hetzelfde als die van jou<--- heb ook veel op mijn linkerkant moeten liggen met als gevolg dat hij in week 38 gedraaid was met zijn rug in mijn rug :confused: dus dan zou het gezicht of voorhoofd als eerste komen als hij zo bleef liggen :oops:

  dus ben weer gewoon gaan doen zoals het was (slapen) en met 39 w lag hij weer zo als eerst :D
  zo issie ook geboren ;)
  grtz Ramona
   
 5. Chantico

  Chantico Niet meer actief

  Hoi Alejandra,

  ons dochterje lag precies hetzelfde als jouw kleine en het was een hele normale, prima bevalling. Je niet bang laten maken hoor, je kleintje ligt precies zoals hij of zij wil en daar kan je denk ik weinig aan beïnvloeden. Gewoon vertrouwen op je kleine en op de zij slapen die jij lekker vindt liggen!

  Succes met de bevalling!
  Chantico
   
 6. Chantico

  Chantico Niet meer actief

  Sorry, dubbel
   
 7. dreames

  dreames Fanatiek lid

  9 dec 2007
  4.957
  139
  63
  Hier ligt de kleine ook met de rug aan de rechterkant en de armpjes, beentjes en het gezichtje naar links. De vk heeft er nog nooit wat over gezegd. Lig overigens bijna altijd op mn linkerzij, dus bij mij doet de zwaartekracht in dit geval blijkbaar weinig.
   
 8. Linda86

  Linda86 VIP lid

  Hier lag 'ie ook zo, maar ik heb nooit gehoord dat dat niet goed zou zijn. Hij is ook gewoon zo geboren en dat ging prima! Niet te veel zorgen maken zou ik zeggen! :)
   
 9. Alejandra

  Alejandra Lid

  10 jun 2008
  13
  0
  0
  Bolivia
  Ja, mijn baby blijft ook mooi liggen waar hij ligt, ook al slaap ik dan op mijn linkerzij, wat dat betreft doet de zwaartekracht bij mij ook niet al te veel. :)

  Ik zal wel zien hoe hij eruit zal komen, ik ben er ook niet bang voor, maar ik had gehoord dat het makkelijker zou zijn als hij anders lag, dus ik dacht: misschien heeft iemand nog een tip.
  Maar het is me ook wel duidelijk geworden dat een makkelijke bevalling niet alleen maar te maken heeft met de positie van het kindje, maar dat er nog heel wat meer factoren meespelen. Nog een paar weekjes, en we zullen zien! :D

  Dank jullie voor jullie antwoorden.
   
 10. dreames

  dreames Fanatiek lid

  9 dec 2007
  4.957
  139
  63
  Ben net bij de gyn geweest en heb het haar even gevraagd, omdat ik het me nu ook afvroeg. Maar volgens haar maakt het totaal niet uit voor de bevalling. Normaal liggen ze met het rugje links, maar als ze met het rugje rechts liggen maakt dat niet uit voor de bevalling volgens haar.
   

Deel Deze Pagina