wat kan ik verwachten tijdens de groeiecho

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door emje, 7 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. emje

  emje Niet meer actief

  hoi meiden.

  ik moest vandaag weer bij de gyn op controle. hij heeft ook me baarmoeder en buik opgemeten. en hij zegt dat de grote hoort bij een zwangerschap van 27/28 weken. echter ben ik nog niet zover.

  daarom wil mijn gyn dat ik 4 januari naast de controle ook een groeiecho laat maken. ik heb echt geen idee wat ik daarvan moet verwachten. zijn er meiden hier die ook een groeiecho hebben gehad? wat bekijken ze dan allemaal? is het erg als je kindje groter is dan 'hoort'?
   
 2. Tese

  Tese Niet meer actief

  Ik heb er meerdere gehad vanwege zwangerschapsdiabetes. Nou kunnen ze aan de buitenkant niet goed meten hoor dus wees aub niet bang bij voorbaat. Het is tegenwoordig ook wel standaard dat je een groeiecho krijgt ergens in de 30 weken.

  Ze meten het hoofdje, buikje en de lengte van de beentjes op. Het een loopt voor het ander achter. En dan kunnen ze in een Curver zien hoe ver je kindje voor of achter loopt. Zo loopt mijn dochter nu 2weken voor en dat is voor de rest geen probleem.
   
 3. Jalou

  Jalou Bekend lid

  5 feb 2010
  930
  0
  16
  Rotterdam
  hi Jen,

  Toen de verloskundige rond de 25 weken mijn buik op had gemeten, schatte ze de baby 5 weken verder in de groei. Op dat moment konden ze het kind bij mij nog niet goed voelen en waren dus afhankelijk van de afmetingen aan de buitenkant.

  toen moest ik voor groeiecho. Lijkt qua handelingen op de 20 weken echo alleen gingen ze nu niet naar de organen kijken (wel even het kloppend hartje:)) maar meten ze de buikomvang, hoofdomvang, bovenbeen en nog een aantal zaken. Deze metingen zetten ze in een grafiek. Ons kind lag net iets boven het gemiddelde, maar was zeker niet zo groot als de vk had geschat. Bij de volgende controle bij de vk konden ze het kindje aan de buitenkant wel voelen. Toen vertelde ze mij dat mijn navel waarschijnlijk iets hoger (of lager, weet het niet meer) lag, waardoor de metingen hoger uit kwamen.

  Nu wordt mijn kind geschat op 8,5 pond bij de geboorte, maar overal hoor je dat het een schatting is en dat het echte gewicht pas bij de geboorte duidelijk wordt.

  Ach het is weer eens leuk om je kind te zien op een echo:) Heel veel succes in ieder geval!
   
 4. Mime28

  Mime28 Fanatiek lid

  24 nov 2008
  4.050
  0
  0
  Mijn buik is juist klein, ziet er klein uit maar voelt voor de vk ook klein. Ik heb hier groeiecho's voor maar bij de metingen daar komt ons meisje er heel gemiddeld uit. Hier lijkt dat buikmeten ook niet heel veel te zeggen dus ;)
  Ze doen bij mij precies wat Jalou ook schrijft.
   
 5. Okidoki

  Okidoki Actief lid

  12 jun 2010
  107
  0
  0
  NULL
  NULL
  Wat je kan verwachten tijdens de groeiecho?
  Nou niet veel,ik heb hem 2 weken terug gehad.
  Ook bij mij was het alleen het opmeten van de lichaamsdelen en dat is zo gepiept.
  De kleine liep toen 12 dagen voor.

  Bij mij hadden ze wel het vermoeden dat ik zwangschapsdiabetes had dus naar aanleiding van deze groeiecho en mijn suikerbloedwaardes van een dagje zelf prikken heb ik een Glucose Tolerantie Test moeten doen en het vermoeden was juist ik heb zwangerschapsdiabetes.
  Niets ernstigs alleen vervelend.
   
 6. Sukke

  Sukke VIP lid

  14 jan 2010
  5.538
  0
  0
  Hier ook een kleine buik en 2 wkn terug groeiecho gehad.
  Bij ons werd de procedure alleen niet echt van te voren uitgelegd. Wij waren dus mee aan het kijken op het schermpje. Net als bij de 20 wkn echo zie je daar dan ook het termijn n.a.v de meting op het scherm. Op een bepaald moment stond daarbij dat het buikje op 34 wkn zat terwijl ik toen 38 wkn was. Hier schrokken wij natuurlijk van maar toen vertelde de echoscopist dat we daar niet naar moesten kijken omdat ze meerdere metingen per lichaamsdeel maakt en daar een gemiddelde uit komt. Uiteindelijk bleek dan ook dat onze kleine wel 2 wkn achterloopt maar dat ligt nog wel binnen het gemiddelde.
  Pin je dus niet direct helemaal vast aan termijnen die je langs ziet komen want daar wordt aan het eind dus nog een berekening op los gelaten....
   
 7. lillibit

  lillibit Fanatiek lid

  12 jul 2010
  2.348
  0
  0
  in de jeugdzorg
  Midden Nederland
  Hier net terug van de vk en mijn beeb lijkt ook voor te lopen op de normale groei.... ze vermoeden nu een groeispurt, maar als hij de volgende keer weer aan de grote kant is, krijg ik ook een groeiecho....
   
 8. Mispoes

  Mispoes Fanatiek lid

  2 feb 2006
  1.821
  1
  0
  Nabij Eindhoven
  Hoi hoi

  Ik heb toevallig gisteren een groeiecho gehad ivm grootte van het kindje :) Leuk weer om je kindje weer eens te bewonderen...;) Ze meten idd de omtrek van het hoofdje, van het bovenbeentje, het buikje en het voetje (maar dat liet de kleine van mij niet toe :D) die metingen zetten ze in een grafiekje en dan kunnen ze aan de hand van de curve zien hoe de kleine groeit...Nou was onze kleine ietwat aan de grote kant, maar we konden op de echo wel al duidelijk zien dat het bolle wangen had! Leuk joh!
   
 9. Acem

  Acem Fanatiek lid

  6 mei 2010
  1.587
  7
  38
  Brabant
  Bij mij hebben ze het hoofdje, buikje, vruchtwater, bovenbeentje, bloedstromingen van heb hoofdje naar de navelstreng... (je hoort dan tijdens de echo het hartje kloppen en de doorstromingen) eng wel..

  Maar ja mijn echo heette dan biometrisch ofzo....
  maar bij de gewone groeiecho idd wat mijn voorgangers aangeven.
  Stelt niet veel voor... het is vergelijkbaar vind ik al elke andere echo... alleen niet zo uitgebreid.
   

Deel Deze Pagina