Wat met andere meubels als baby bij je slaapt?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Lutty, 6 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Lutty

  Lutty Actief lid

  26 okt 2012
  469
  0
  0
  Eerst en vooral, ik hoop dat dit hier een beetje goed staat. Heb geen idee waar ik het topic anders zou kunnen plaatsen. :)

  Om een lang verhaal kort te maken. Na veel piekeren en nadenken over welke meubeltjes ik wou en hoe ik de kamer wou gaan inrichten staat het kamertje sinds dit weekend. Al blijft er natuurlijk van een babykamer niet veel over als je het bedje eruit haalt. En dat gaat er ook uit want dat wil ik op mijn kamer, al dan niet als cosleeper naast mijn bed. Dat moeten we nog even testen.

  Zaterdagochtend lagen ik en mijn partner nog even samen in bed en ik vertelde hem dat ik slecht had geslapen en dus een hele nacht had nagedacht over het geboortekaartje, wie meter mocht worden, ...
  Kwam hij aanzetten mijn zijn probleem: we moeten nl. nog voor verwarming zorgen op de slaapkamers, maar welke kamers wil je allemaal gaan verwarmen?
  Onze slaapkamer sowieso, want daar gaat de baby slapen.
  En de babykamer? In eerste instantie dacht ik: ja, die ook, want daar staat de verzorgingstafel en zal baby dus aangekleed en ververst worden.

  Maar als zwangere vrouw pieker je je helemaal gek natuurlijk en toen bedacht ik mij dat we de babykamer misschien maar moeten laten voor wat ze is en ook zijn kleedkastje en de verzorgingstafel (restantje van meubels als je het bedje uit de kamer haalt) misschien maar naar onze eigen kamer moeten halen. Op zich is dat geen probleem, dat kan perfect. Maar ik ben precies niet helemaal overtuigd en wil VL ook niet alles doen verplaatsen om dan een dag later weer van idee veranderd te zijn. ;)

  Wie denkt er even mee met mij en wil zijn mening delen?
   
 2. Shakes

  Shakes VIP lid

  2 apr 2013
  14.132
  5.873
  113
  Vrouw
  Vlaanderen
  Ik heb mijn dochter altijd in de badkamer of beneden aangekleed en verschoond, net omdat ik niet alle kamers voortdurend wou warmstoken.

  Ze is nu twee jaar, en ik heb haar werkelijk nog nooit op haar eigen kamer aangekleed. Wij hebben dan ook geen commode etc.

  Kort gezegd: het is maar wat voor jou werkt.
   
 3. ikkie97

  ikkie97 VIP lid

  7 mei 2011
  9.043
  2.752
  113
  Wij verkleden ook altijd beneden in de keuken/woonkamer. Nou hebben wij de badkamer en onze slaapkamer beneden dus dan is dat al praktischer.
  Dochter slaapt vanaf 3 mnd op haar eigen kamertje boven en ik bentoch wel blij dat we daar wel cv hebben. Boven is bij ons meteen zolder onder het dak, dus zomers gauw warm en swinters gauw koud. Dan is een cv toch wel fijn, alleen al om de kou er een beetje uit te stoken, als ze gaat slapen gaat de verwarming weer uit (tenzij -10)

  Maar he... Voor de oorlog hadden ze boven nergens cv en ook nog enkel glas ;)
   
 4. roomsoesje27

  roomsoesje27 Bekend lid

  28 jul 2013
  899
  1
  16
  Assen
  Lotte slaapt bij ons in de cosleeper, maar haar commode en kledingkast staan op haar kamer.
  We hebben op de badkamer nog een commode makkelijk voor het douchen en badderen.
  Op onze slaapkamer is ook geen ruimte voor een commode en de kast die er staat is echt te laag om als commode te gebruiken.
   
 5. Lutty

  Lutty Actief lid

  26 okt 2012
  469
  0
  0
  Wij hebben in de badkamer trouwens ook geen verwarming en ook geen plaats om daar om te kleden of te wassen.

  Denk dat wassen in de keuken zal gebeuren, die is erg makkelijk op te warmen maar ook te klein om de verzorgingstafel te zetten, slapen overdag in de woonkamer, die natuurlijk ook gewoon verwarmd is en slapen 's nachts in onze kamer, die we toch ook een beetje gaan moeten opwarmen lijkt mij, slapen bij een graad of 10 is iets te koud voor zo een kleintje toch? Slaapkamer heeft ook enkel glas en dan nog zo een grote glazen terrasdeur, dus komt erg veel kou binnen.

  Als je beneden verkleed, heb je dan ook je kleedkast beneden?
   
 6. Shakes

  Shakes VIP lid

  2 apr 2013
  14.132
  5.873
  113
  Vrouw
  Vlaanderen
  Nee joh! Wij hebben nergens een commode of verschoontafel. Gewoon een verzorgingskussen op de tafel. En beneden een bakje met pampers en wat body's. En dan neem ik gewoon elke dag kleertjes mee naar beneden. Je ziet vanzelf wel wat werkt voor jou.
   
 7. Annabel274

  Annabel274 Fanatiek lid

  19 jul 2012
  2.368
  106
  63
  ik heb de eerste weken op bed verschoond en aangekleed.
  man haalde een setje kleren en luiers heb ik naast mn bed. had hier alleen een wiegje en bakje luiers/doekjes/spuugdoekjes
   
 8. Lutty

  Lutty Actief lid

  26 okt 2012
  469
  0
  0
  Vast wel, maar dat zwangere brein van mij hé :)
  Dat blijft maar doorgaan... Wil dat zo graag allemaal geregeld en beredeneerd hebben...
   
 9. myuna

  myuna Bekend lid

  10 mrt 2011
  715
  0
  16
  Wat grappig dat iedereen z'n eigen routine heeft.
  Mijn zoontje van nu 2.5jaar wordt nog steeds elke dag na het douchen op z'n commode (in z'n eigen kamer) verschoont, aangekleed en voor het slapen omgekleed.
  Voor baby op komst hebben we nu een eigen commode gekocht.
   
 10. Wondertjes1114

  Wondertjes1114 Bekend lid

  1 feb 2011
  519
  0
  16
  Ik heb mijn dochter ook altijd boven op haar kamer aangekleed en verschoond. Ik heb nu wel wat luiers en doekjes beneden maar de commode gebruiken we wel degelijk. Ik ben niet lang maar vind de tafel echt te laag om te verschonen en wil ook niet alles steeds heen en weer sjouwen. De kleding ligt toch op de kamer. Mocht er wat stevig geplast worden en je hebt een schone romper nodig dan moet je je kind inpakken en boven een romper halen. Nu ligt de kleine op de commode en dan heb je in een hand om draai een schone. Ook slaapt de kleine boven, dus je bent toch boven.
   
 11. MMarianne

  MMarianne Niet meer actief

  Omdat traplopen vrij belastend is voor me had/heb ik zowel boven als beneden een aankleedkussen, luiers en doekjes...en beneden gebruik ik de grote tafel dan als commode.
   
 12. MadeInUSA

  MadeInUSA VIP lid

  27 dec 2011
  6.409
  4.899
  113
  Kleintjes worden ook een keer groot en dan gaat je kindje alsnog naar de eigen kamer. Wij merkten met ongeveer 4 maanddn dat we de oudste begonnen te storen als we zelf naar bed gingen. Dus die verwarming zou ik sowieso gelijk maar fiksen. Ik doe de meeste verschoningen en het wassen en aankleden op de commode in zoontjes eigen kamer, prettige werkhouding en alles bij de hand. Midden in de nacht of heel vroege ochtend verschoon ik hem op ons bed, dit is rustiger voor iedereen en vooral voor grote zus in de kamer grenzend aan de muur waar de commode staat.

  Wat werkt voor jullie hangt van veel factoren af, maar op termijn wil je toch een eigen kamertje. Ik zou de babymeubels daar lekker laten staan, en er een lekkere leunstoel neerzetten.
   
 13. Lutty

  Lutty Actief lid

  26 okt 2012
  469
  0
  0
  Nog een belangrijk detail, wij hopen tegen dat de kleine een maand of 4 is te verhuizen naar ons huisje.
  Dat betekent meteen ook dat we nu op een appartement wonen en dus geen trappen moeten doen van slaapkamer naar woonkamer.

  Verwarming zou trouwens gewoon zijn op basis van een extra elektrisch vuurtje of zo. Wij zelf als volwassene ondervinden helemaal geen last van de kou zo zonder verwarming in de slaapkamers. Maar voor zo een kleintje is dat toch wat anders, zeker als je dan uit een subtropisch verwarmd (waarom maken ze dat daar ook altijd zo warm?!) ziekenhuis komt.
   
 14. MadeInUSA

  MadeInUSA VIP lid

  27 dec 2011
  6.409
  4.899
  113
  Nee dan zou ik ook geen babykamertje gedaan hebben. Tenzij jullie kamer veel groter en daardoor moeilijker te verwarmen is. Een warme kamer is inderdaad wel een must bij de verzorging, vooral na het badderen. Toen dochterlief geboren werd woonden wij ook in een tochtig appartementje met enkel glas zonder centrale verwarming, en het elektrisch kacheltje op haar kamer was toch wel echt heel hard nodig.
   
 15. ukkie1985

  ukkie1985 VIP lid

  27 mrt 2012
  6.134
  0
  0
  Ze sliep de eerste maanden bij ons in bed (hadden daar ook een wieg maar dat werkte niet)

  in haar eigen kamer hadden we een ledikant waar ze overdag in lag. En een kast en commode waar ik haar in de ochtend en avond verkleedt. In de badkamer is bij ons geen plek om te verkleden.
  Overdag verschoon ik haar beneden op de bank .

  Het is denk ik ook een beetje met welk toekomst beeld je iets wilt doen. Blijf je er de komende tijd nog wonen dan zou ik wel een kamertje inrichten met meubeltjes. Misschien wil je overdag als de baby slaapt zelf ook even (alleen) liggen n kan het op het eigen kamertje. Misschien kunnen jullie er wel niet tegen dat de kleine op jullie kamer slaapt (zijn veel mannen en vrouwen die niet tegen de ademhaling van de baby kunnen) Dan is het fijn dat er in ieder geval de mogelijkheid is om de verwarming aan te kunnen zetten lijkt me.

  Nu voor de tweede richten wij niets in omdat het plan is om binnen een jaar hier weg te zijn. omkleden doen we dus bij de oudste op de kamer en de klerenkast moeten ze ook delen (past makkelijk)
   
 16. Lutty

  Lutty Actief lid

  26 okt 2012
  469
  0
  0
  Onze slaapkamer is inderdaad wel een pak groter, maar denk dat we die wel warm genoeg moeten kunnen krijgen voor slapen en omkleden, voor badje heb je denk ik nog een iets hogere temperatuur nodig en dan is de keuken waarschijnlijk de beste plaats.
  Vervelende is ook dat je nu niet kan testen of je het verwarmd krijgt met een vuurtje, is nog helemaal niet koud buiten natuurlijk...

  Die van ons komt zo als ik het nu in mijn hoofd heb met het bedje tegen dat van ons aan met één zijde eruit, dus systeem cosleeper. Bij ons IN bed is geen optie (heb een slaapwandelende vent haha, kan gevaarlijk worden...).

  Ik heb inderdaad ook de "wat als we het niet kunnen verdragen dat hij bij ons slaapt" overdacht en tot het besluit gekomen dat hij dan in de woonkamer zou kunnen slapen. En natuurlijk kunnen we het elektrische vuurtje dan ook gewoon van onze kamer naar zijn kamertje verhuizen.

  Denk dat ik er voor mezelf zo wel een beetje uit ben. Ik weet alleen niet voor hoe lang haha, leve de hormoontjes!
   
 17. Nicci1982

  Nicci1982 Niet meer actief

  Hier nooit de kamers verwarmd. Alleen de douche voor als hij uit bad kwam. Wij deden Alles beneden verder maar ook daar stoken we nauwelijks in de winter. Wel nieuwbouwhuis dus wat beter geïsoleerd als een oud huis. Op zijn kamer is het zonder stoken nooit minder dan 20 graden en als hij er niet ligt staan de ramen altijd open voor frisse lucht.
  Ik vind persoonlijk verwarming op slaapkamer erg vies.

  In jouw geval zou ik het bij het bed houden en de rest beneden doen.
   
 18. samarinde01

  samarinde01 Fanatiek lid

  11 dec 2012
  2.598
  854
  113
  Hier doen we alles op zijn kamer. Ik vind het handig om alles daar te houden zoals pampers, doekjes, kleding. We hebben niet veel (opberg)ruimte in huis, dus heb ik geen zin om beneden ook nog een plek te creeeren voor een bak met dat soort spullen. De commode heeft veel opbergruimte en die benut ik ook fijn.
  De eerste maanden sliep hij ook bij ons en dan de nachtluier verschoonde ik gewoon op bed bij ons.
   
 19. Me26

  Me26 Fanatiek lid

  29 sep 2012
  4.634
  661
  113
  Hier altijd op haar kamertje. Daar ging ze ook in badje. Heeft wel tot 6 maanden snachts bij ons in wiegje geslapen. In periode dat ze nog niet doorsliep kreeg ze snachts schone luier bij ons op bed.
   
 20. sydneys

  sydneys Niet meer actief

  Wij deden bijna alles beneden. Luier wisselen, omkleden. Alleen in badje was in de badkamer. Ik vnd een slaapkamer te koud om omgekleed te worden, tenzij je natuurlijk de verwarming aanzet.
   

Deel Deze Pagina