Wat tellen als eerste menstruatiedag?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Bibuma, 19 sep 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Bibuma

  Bibuma Lid

  10 sep 2019
  14
  7
  3
  Vrouw
  Ik probeer mijn CD1 te bepalen en weet niet zo goed welke dag daarvoor nu aan te houden. Dus graag jullie mening daarin gevraagd. Het gaat om mijn eerste menstruatie na het afbreken van een zwangerschap van 15 weken. Sinds het afbreken van de zwangerschap nog geen enkel moment vrij geweest van 'rommel' en bruinverlies... (en daar ook wel klaar mee :rolleyes:).

  Kan ik nu het beste een menstruatie vanaf het eerste moment rood bloed tellen? Want dan zou ik vandaag kunnen nemen als CD1. Vannacht namelijk een beetje helderrood bloed na toiletbezoek en vanmorgen bloederig slijm verloren na het opstaan.

  Of moet ik voor een 'echte' menstruatie toch een minimum aan bloedverlies afwachten? Ik heb namelijk geen idee of het wel goed doorzet. Lijkt nu weer over te zijn gegaan in bruinverlies.

  Ik merk dat ik hierin ook wel ongeduldig ben hoor. Ik wil gewoon menstrueren, 'schoon' zijn, een periode afsluiten en er naar toe werken om over een of twee cyclussen weer proberen zwanger te worden.
  En sinds 5 dagen al flinke krampen, maar dan nu zo'n laf resultaatje... :$.

  Alvast bedankt voor het meedenken!
   
 2. RoGiJuLi

  RoGiJuLi VIP lid

  15 apr 2011
  40.811
  9.295
  113
  Nabij Utrecht
  #2 RoGiJuLi, 19 sep 2019
  Laatst bewerkt: 19 sep 2019
  Cd 1 is wanneer het goed doorzet met rood bloedverlies.
  Dus als jij vannacht rood bloed bent verloren, maar verder niks meer verliest vandaag aan rood, dan het nog steeds niet cd 1.

  Hoe waren je bloedingen normaal? Ik denk dat je het daarmee moet vergelijken.
   
  Bibuma vindt dit leuk.
 3. Bibuma

  Bibuma Lid

  10 sep 2019
  14
  7
  3
  Vrouw
  Ik vind het lastig te zeggen hoe mijn bloedingen voorheen waren, ivm ook jarenlang hormonale anticonceptie gebruik voor de zwangerschap. Nooit heel hevig gemenstrueerd in ieder geval en nooit langer dan 5 dagen.

  Ik verlies nu weer rood slijm. Dus ik denk wel echt een bloeding te hebben nu. Alleen verwarrend omdat het niet echt er uit 'loopt' maar echt moet afvegen als ik naar het toilet ga.
   
 4. Ange84

  Ange84 Fanatiek lid

  26 apr 2012
  1.398
  707
  113
  Vrouw
  Ambtenaar
  Noord-Brabant
  Ik heb geen antwoord, maar ben ook wel benieuwd naar andere ervaringen. Ik heb namelijk hetzelfde deze “menstruatie”. 3 dagen alleen roze afscheiding na de grote boodschap (rond de nod). Vervolgens rood helder bloedverlies na de gemeenschap. Daarna 2 dagen alleen rood helder bloed na het afvegen. Normaal gesproken verlies ik veel meer bloed. Nu alleen met afvegen. Ik gebruik niet eens een maandverband of tampon.
   
 5. Bibuma

  Bibuma Lid

  10 sep 2019
  14
  7
  3
  Vrouw
  Ik heb besloten da donderdag mijn CD1 is. Het bloed na toiletbezoek blijft aanhouden (wordt nu na twee dagen wel steeds donkerder). Qua hoeveelheid vind ik het nu wel een bloeding waard. Tenzij iemand hier nog iets aan toe kan voegen dat ik het toch anders zou kunnen/ moeten zien...?

  @Ange84 , vervelend dat je ook zo'n onduidelijke menstruatie hebt. Begrijp ik nu goed dat deze keer afwijkt van alle andere keren, of heb je dit vaker op deze manier? Heeft het nog doorgezet?

  Het valt me op dat ik op internet maar weinig kan vinden over weinig bloedverlies (wel genoeg over hevige bloedingen).
   
 6. Ange84

  Ange84 Fanatiek lid

  26 apr 2012
  1.398
  707
  113
  Vrouw
  Ambtenaar
  Noord-Brabant
  Bij mij heeft het doorgezet. Na 3 dagen alleen roze verlies na de grote boodschap, had ik de 4e dag ineens helder rood bloedverlies na de gemeenschap. Dit heeft 2 dagen aangehouden, maar wel alleen met afvegen. Heb geen tampon of maandverband hoeven gebruiken. Heb je getest? Het vrouwelijk lichaam is iets mysterieus ;)
   
 7. Bibuma

  Bibuma Lid

  10 sep 2019
  14
  7
  3
  Vrouw
  :cool: jazeker mysterieus... Ik heb niets getest. Zwanger kan ik nu niet zijn (want ben niet in de stemming geweest afgelopen weken).
   
 8. Luna86

  Luna86 VIP lid

  11 jan 2009
  8.855
  3.093
  113
  Vlakbij Arnhem
  Hier vanaf 8 dpo bruin, 9 en 10 is wat meer rood maar het zet dan nog niet echt door. Ik tel de eerste dag vanaf de dag dat het pas echt doorzet. Dus echt elk uur moet wisselen en PCM moet slikken. Meestal dag 11. Ik merk wel dat mijn ovulatie soms wat eerder is, dan pas ik hem een dag naar voren aan in mijn app.

  In jouw geval denk ik dat je met die donderdag goed zit.
   

Deel Deze Pagina