Wat vertellen over de andere feestdagen

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door miramare, 3 dec 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. miramare

  miramare Actief lid

  1 mrt 2013
  475
  73
  28
  Sinterklaas bestaat volgens mijn zoontje van 6. En dat vinden wij ook en dat vieren wij ook. Maar hij gelooft in alles!: kerstman tandenfee de paashaas.
  Mijn zoontje heeft autisme en de prikkels van de sint zijn al meer dan genoeg, maar nu de sint bijna weg ga begint hij alweer over de kerstman en zijn tand zit los dus ook de tandenfee!! buiten de sint wil ik daar verder eigenlijk niet in meegaan. Maar ik ben bang dat hij dan ook de sint nep vind..
  Hebben jullie tips hoe ik dit kan aanpakken en wat te zeggen? Vind het lastig, hij kan daar best heftig op reageren. Maar al die zenuwen is ook niet goed...
   
 2. GroeneBomen

  GroeneBomen VIP lid

  7 mei 2019
  6.308
  7.758
  113
  Vrouw
  Hier is zoon jonger maar geloofde mij niet toen ik zei dat mama de sint helpt met cadeaus kopen... Dus gelooft hij jou wel?
  Had t zo mooi bedacht, omdat hij ook t niet kan verwerken eigenlijk.

  En verder, wij smoren de tandenfee al gelijk in de kiem hihi. Hij begon ook al kussen geld en tand. Gewoon gezegd: de tandenfee komt niet, maar je mag van mij wel een klein cadeautje dan uitzoeken hoor bij de action. Viel prima. Maar vanaf eerste moment al duidelijk gemaakt; nope, geen tandenfee hier.

  Schoen zetten doen we niet aan, tenminste niet in traditionele vorm. Cadeau komt 10 minuten later al in de schoen ipv nacht eroverheen laten gaan. Hij zingt, gaat in bad, komt beneden en ziet cadeau. Om de prikkels te verkorten

  Kerst.... Ook dingetje idd.... Eerst maar sint t land uit hihi
   
  Luna86 vindt dit leuk.
 3. MDK

  MDK Bekend lid

  6 mei 2015
  644
  375
  63
  Vrouw
  Wij hebben wel eens tegen onze kids gezegd dat Sinterklaas en de kerstman samenwerken, omdat het te druk is voor Sinterklaas om bij alle kindjes kadootjes te bezorgen... bij ons komt Sinterklaas en bij anderen (ook bijv in Amerika) komt de kerstman en bij sommigen komen ze allebei (om vragen te voorkomen als ze zien dat andere kindjes wel 2 keer kado’s krijgen), maar dan verdelen ze de kadootjes eerst. Sinterklaas en de kerstman hebben afgesproken dat Sinterklaas bij ons komt (ofzoiets). Zou dat iets zijn waar je zoontje iets mee kan?
   
  GossipGirlxoxo en RachelleNM vinden dit leuk.
 4. Mammielove

  Mammielove Fanatiek lid

  24 mrt 2018
  4.941
  3.787
  113
  Tandenfee doen wij niet aan en bij kerst vertellen wij waarom het kerst is. Geen kerstman ofiets. Sint wil de oudste nog niet van geloven dat die nep is, haha
   
 5. EdN

  EdN VIP lid

  27 mei 2011
  7.959
  2.275
  113
  Ik ben vanaf het begin af aan heel duidelijk geweest: de kerstman is een sprookje. Hartstikke leuk en hij lijkt wel een beetje op sinterklaas, maar hij is niet echt, gewoon voor de lol. Over Sint heb ik het dan verder niet, daar zijn helemaal geen vraagtekens rond. Je vraagt ook niet of je opa echt is ;). Sint zien ze in het echt, is overal rondom hen heen, iedereen gaat erin mee, daar bestaat gewoon geen twijfel over.
   
  Luna86 vindt dit leuk.
 6. Fantykoekie

  Fantykoekie Fanatiek lid

  18 jul 2018
  2.081
  2.560
  113
  Vrouw
  Hier geloofd zoon ook in alles. We laten hem doen maar de kerstman vind hij gelukkig niet zo heel spannend.
   
 7. Bubbel

  Bubbel Niet meer actief

  Ik heb altijd gezegd dat Sinterklaas naar Nederland komt (en België) en de Kerstman in andere landen (onze oudste heeft een Pools vriendinnetje, en daar komt de Kerstman).
  Toen onze dochter jonger was, kwam ik erachter dat ze ook in de Paashaas geloofde. Dat heb ik meteen verteld. Paashaas, tandenfee, daar wil ik ze niet in laten geloven. Maar Sinterklaas hebben ze nooit aan getwijfeld.
   
 8. tuc

  tuc VIP lid

  19 dec 2012
  37.625
  19.237
  113
  Hier bewust alleen Sinterklaas. 1 feest met zoveel spanning is genoeg hier.
  Uitgelegd dat Sinterklaas in Nederland en België komt en de kerstman in andere landen.
  De paashaas is nooit een ding geweest, daar geloven zelfs mijn allesgelovenden niet in. De tandenfee heeft de oudste een poosje gehad, maar dat was zo weer over.
   
 9. olleke

  olleke Fanatiek lid

  8 mrt 2012
  1.463
  550
  113
  Precies dit inderdaad. Tandenfee doen we niet, paashaas bestaat niet en de kerstman in andere landen.
  Dat is toch wel uit te leggen denk ik? Kerstman 'bestaat' dan wel, alleen niet voor Nl
   
 10. Lotion

  Lotion VIP lid

  7 jan 2017
  7.481
  8.595
  113
  Nou ik kan op mijn kop gaan staan met volgens mijn dochter bestaat de kerstman echt.
  Heb al van alles geprobeerd maar ze wilt er niks van weten.
  We laten het voor nu maar zo.
  Al kan zij die prikkels prima hebben dus dat scheelt wel een hoop.
   
 11. Salentein

  Salentein Niet meer actief

  Nou heb ik geen prikkelgevoelige kinderen dus voor ons is het niet zo’n issue. Ik heb alleen wel gezegd dat de kerstman niet bestaat in Nederland. Vond hij raar want we gingen naar de bioscoop naar de film waar het boek van de kerstman en Sint gestolen was en ze samen moesten werken om het terug te krijgen. Trapte hij dus niet in haha. Dus volgens hem bestaat die kerstman ook gewoon.

  Ik laat het nu maar even zo. Ik kan mij voorstellen dat het lastig is als je het niet kan uitleggen en hij er wel last van heeft.
   
 12. Luppy

  Luppy VIP lid

  1 dec 2007
  5.547
  337
  83
  Kerstman, Paashaas en tandenfee zijn hier nooit aan de orde geweest. Die zijn nep, voor de grap en daar gelooft niemand echt in. En de tandenfee komt hier ook al niet, want wij bewaren de tanden gewoon zelf in een mooi doosje.

  In Sinterklaas gelooft mijn jongste nog wel, hoewel hij zelf al eens kwam vertellen dat Sinterklaas dood is en in een kist ligt. Maar 2 dagen later met de intocht was hij dat blijkbaar alweer vergeten.
  Hij is nu 6 en ik bevestig niet meer dat Sinterklaas echt is, maar ik heb hem ook nog niet keihard verteld dat hij niet bestaat. Hij heeft wel zijn twijfels hoor. Hij is nogal van de logica en sommige dingen zijn gewoon echt niet te verklaren (hoezo, een paard dat op het dak kan lopen? En hoe moet dat als je geen schoorsteen hebt?). Hij vertelde vandaag ook doodleuk dat wij in het dorp een hulpsinterklaas hebben, want de echte is in Apeldoorn dit jaar. Maar goed, dat is blijkbaar allemaal geen struikelblok in het brein van een zesjarige. Of hij is zo sneaky dat hij er allang uit is, maar het niet hardop wil zeggen uit angst dat het dan ook afgelopen is met de cadeautjes, haha.
   
 13. nutts

  nutts Fanatiek lid

  13 apr 2014
  1.681
  284
  83
  Dit zeggen wij ook inderdaad
   
 14. Deedee91

  Deedee91 VIP lid

  10 jun 2015
  10.123
  3.093
  113
  Wij zeggen dat sinterklaas voor nederland is en de kerstman voor andere landen.
   
 15. NiekeKris

  NiekeKris VIP lid

  13 apr 2008
  15.825
  2.853
  113
  Hier net als bij Luppy: Kerstman (met kerst kopen we cadeautjes voor elkaar), Paashaas (opa verstopte de eieren) en tandenfee (tanden bewaren we in een doosje) hebben hier nooit bestaan en het bestaan van Sinterklaas ook nooit enorm aangemoedigd oid. Toch geloofden ze in Sinterklaas. De oudste met 6 jaar overigens vertelt dat ook Sinterklaas niet bestaat, het gaf haar veel te veel stress toen ze dat nog niet wist.
   
 16. Mop81

  Mop81 Fanatiek lid

  9 nov 2013
  2.378
  850
  113
  Vrouw
  Amsterdam
  Ik zeg tegen mijn zoon: ik geloof wel in Sinterklaas maar niet in de Kerstman :roflmao:

  En als mama het zegt..
   
 17. Adje

  Adje VIP lid

  21 aug 2015
  8.339
  9.141
  113
  Mijn jongste dochter kon erg moeilijk omgaan met de spanningen rond Sinterklaas. En dan is ze in december ook nog jarig en kerst is ook al drukker, met kerstdiner op school e.d. Het was hier vanaf half november tot begin januari grote ellende qua gedrag. Dus ik heb haar begin groep 3 ook verteld hoe het met Sinterklaas zat. Dat nam al een hoop spanning weg.
  Maar als je dat nog niet wil, zou ik gewoon uitleggen per feest hoe het zit en verder niet uit jezelf refereren naar Sinterklaas.
   
 18. owly

  owly VIP lid

  19 aug 2013
  8.537
  1.745
  113
  Onze zoon van 5 zegt dat Sint bestaat al heeft hij soms de twijfels.
  Al op tijd zeiden wij al dat er geen tandenfee is en geen paashaas.

  Betreft kerstman vertelde we dat Sinterklaas in andere landen de kerstman heet.
   
 19. Theezeefje

  Theezeefje Fanatiek lid

  13 okt 2014
  2.175
  1.908
  113
  Overijssel
  Gisteren een woedende kleuter van bijna 6 die moest janken/ krijsen omdat hij geen kadootjes van de kerstman gaat krijgen omdat ik zei dat wij Sinterklaas hebben en andere landen de kerstman......o_O
  Bleef maar doorgaan, ik nog pissig zeggen dat de kerstman misschien niet eens bestaat maar volgens hem bestaat hij wel..:mad:
  Eindelijk stil nadat ik had gezegd dat hij nog een klein kadootje van ons ( was ik al van plan) onder de boom zou krijgen 1e kerstdag...
   
 20. Jackie87

  Jackie87 Fanatiek lid

  6 aug 2013
  4.355
  1.483
  113
  Haha wat grappig. Ik geloofde vroeger wel overal in. En toen ik erachter kwam dat de Sint niet echt was, was mijn eerste reactie "en de paashaas dan?!" :roflmao:
   
  tuc vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina