Broccoli is overrated, Brussels sprouts it is! De 'r' zit weer in de maand, tijd voor wintergroenten, spruitjes, boerenkool, winterpenen... Hoe maak jij je spruitjes klaar? Wokken, koken, beetgaar of tot moes gekookt?
Ja dat dacht ik dus ook, maar mijn kinderen vinden ze heerlijk (doe ik toch iets goed) dus zoek wat inspiratie om het voor mezelf draaglijker te maken
Dit... en zelfs toen m'n kinderen automatisch zeiden dat het vies was, heb ik het ze verkocht als 'mini-kooltjes' (dus ze wisten écht niet wat het was) en klaargemaakt volgens een kindvriendelijk recept van topkok jamie - ze vonden het smerig... Ik dus ook, maar ja, het wil natuurlijk niet zeggen dat als IK het niet lust, dat de kinderen het óók niet lusten, dus gewoon eens klaarmaken.. maar oke - dat komt er hier dus niet meer in!
Heeeeerlijk! Gekookt met daarna een handje geraspte kaas erover. En in een "slechte bui" ook nog wat gebakken spekkies erdoor Hier in huis lusten alleen mijn zoon en ik ze (hij is er net zo dol op als ik), dus we eten het niet veel.
Ik vind ze sowieso wel lekker, ook gewoon gekookt. Maar mijn man vindt ze gekookt niet zo, dus we eten ze (hij kookt meestal ) voornamelijk in een stamppotje (met spekjes en kaas) of soms gestoofd in een stoofschotel. Veel lekkerder dan broccoli
Nu ik dit lees heb ik zo'n zin in spruitjes (de is omdat het niet te koop is waar ik woon, ook niet in de winter)