wat zouden jullie doen in dit geval?

Discussie in 'De lounge' gestart door emje, 11 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. emje

  emje Niet meer actief

  hoi meiden.

  we zitten een beetje in een dilemma. op dit moment wonen we in een appartement met 2 slaapkamers. opzich prima en met 1 kindje nog genoeg ruimte.

  alleen mankeert er vanalles aan dit appartement. onder andere dat het ontzettend tocht. de verwarmingen werken niet goed waardoor het niet warmer word dan zo 14 a 15 graden. daarbovenop hebben we blokverwarming van ista, en krijgen we daar laatst een rekening van 700 euro bijbetalen voor 3maanden verwarming! de boiler doet het niet goed. we hebben namelijk maar 10 minuten warm water en dan moet de boiler weer 6 uur opwarmen. de stroomkabels zijn ook verkeerd aangelegd.

  de woningbouw doet hier niks aan. zij vertellen dat alles goed is en dat het aan ons ligt. laatst kregen we ook een brief in huis waarin stond dat alle onderhoud nu voor onze eigen rekening komt (ook als bijv, de riool verstopt is. handig op een flat). er is een mogelijkheid dat ze bepaalde dingen nog wel doen maar dan moeten we veel meer per maand gaan betalen.

  jullie horen wel, we willen hier het liefst zo snel mogelijk weg!

  echter ben ik rolstoelgebonden en kunnen we alleen op aangepaste woningen reageren en die zijn er vrijwel niet.

  nu staat er op de website waar wij voor huurwoningen kunnen reageren een erg mooie eensgezinswoning te huur. deze is geheel aangepast met traplift en al. dit is natuurlijk helemaal geweldig. we hebben ook de woningbouw van dat huis gebeld en gevraagt hoe groot de kans is dat we de woning zouden krijgen en dit is 90%

  alleen ben ik op dit moment hoogzwanger. door mijn handicap weten we niet hoe de bevalling gaat lopen en ook niet daarna. de gynacologen vinden het ook erg spannend en houden rekening met eventuele ernstige complicaties.

  als we het huisje krijgen dan krijgen we de sleutels op 11 april 2011. dan moet er waarschijnlijk nog wel wat gedaan worden. alleen kan ik waarschijnlijk niet klussen en mijn vriend werkt fulltime. verder hebben we alleen mijn moeder die een beetje kan helpen. daarbij komt dat we maar 1000 euro op de spaarrekening hebben en dus waarschijnlijk een klein kredietje moeten afsluiten voor de verhuis.

  aan de ene kant wil ik het huisje voorbij laten gaan omdat het op dit moment niet zo heel goed uitkomt. aan de andere kant kan het ook een jaar gaan duren voordat er weer een aangepaste woning voorbij komt en dan zitten we straks in een erg koud huis dat toch met een kleine.

  wat zouden jullie doen? er voor gaan of toch het huisje voorbij laten gaan?


  sorry voor dit lange verhaal!
   
 2. sjorsje

  sjorsje VIP lid

  17 aug 2007
  11.296
  219
  63
  Noord-Brabant
  Hoe moeilijk het ook is, ik zou voor dit huisje gaan. Wie weet hoe lang je anders nog vast zit aan dat appartement.
   
 3. Tjee wat klote zeg.. Ik zou wel gaan! Anders blijf je sowieso met die hoge rekeningen voor Ista zitten, dat kun je natuurlijk allemaal in dat huisje stoppen! Ik denk dat het uiteindelijk best wel goedkomt!
   
 4. Linda86

  Linda86 VIP lid

  Ja, ik sluit me aan bij Sjorsje. Zonder risico's te nemen kom je nergens. Moet er heel veel aan 't huisje gebeuren dat je weet? Anders kunnen jullie vast verhuizen en dan kan je vriend 's avonds en in 't weekend steeds wat doen.
   
 5. ratatosk

  ratatosk VIP lid

  16 mrt 2010
  5.429
  5
  0
  Ik zou onmiddelijk voor dat huisje gaan!
  Dat krediet haal je er wel weer uit met de stookkosten die je uitspaart en je bent duidelijk niet tevreden over je huidige woning.
  Wegwezen daar meid en dat huis met beide handen aanpakken!
   
 6. Bkoenen

  Bkoenen Niet meer actief

  Ik zou er voor gaan!
  Zeker omdat je NU al zeker weet in wat voor ellende je zit, inclusief hele hoge rekeningen voor je verwarming en niet eens fatsoenlijk warm water.
  Bovendien is de woningbouw wel heel erg laks.

  Je hoeft in het nieuwe huisje niet meteen alle kamers te doen toch? Dan bespaar je daar eventjes op, maar zit je wel in een veel betere woning.
  Voor je baby is zo'n oud tochtig koud appartement helemaal niks..

  Ga ervoor! Echt!
   
 7. Fiene

  Fiene Fanatiek lid

  27 jun 2008
  2.432
  0
  0
  Ga ervoor!
  Ik ben zelf ook gedeeltelijk rolstoel gebonden en ben bij de eerste 2 keer verhuisd, 1 keer bij 32 weken en toen hij 2 weken oud was nog een keer. Ja het is zwaar, en nee wij hadden absoluut niet alles op orde toen we er in gingen, maar schilderen kan ook later hoor!
   
 8. Ik zou ook voor het andere huisje gaan!!
  Als ik terug denk aan de andere topics over de stookproblemen in jullie huidige huisje, zou ik daar geen seconde langer blijven dan nodig is..

  En net wat er gevraagd wordt, moet er veel aan het huis gedaan worden.. Anders kun je er ook voor kiezen om het schoon te maken, en alleen het hoognodige te doen, en dan later stukje bij beetje het huisje opknappen. Maar dan als je al over bent, en bijgekomen bent van de bevalling en de verhuizing...

  Maar idd.. Wegwezen uit jullie huidige woning!!
   
 9. Annedore

  Annedore VIP lid

  17 feb 2010
  7.338
  836
  113
  Vrouw
  Flevoland
  Als het financieel mogelijk en verantwoord is (kleine lening bij familie of zo klein mogelijk krediet) zou ik voor het huis gaan.
  Maar ik zou wel het oude huis nog een maandje aanhouden, zodat je niet die druk ook nog voelt. Dan heb je alle tijd om te verhuizen en in het nieuwe huis de boel op te knappen en desnoods kamer voor kamer in te richten. Stel jij bent na de bevalling thuis in het oude huis, dan kan in het nieuwe huis vast de slaapkamer ingericht worden voor jou en de kleine Als die af is, dan kun jij daar vertoeven met de kleine en is het een kwestie van de rest overbrengen en met hulp de overige kamers in te richten...
  Je zult dan even 2 maanden dubbele huur moeten betalen en echt ideaal is het niet, maar wat jij nu omschrijft over je huidige woning...daar gaan mijn nekharen helemaal van overeind staan :$
   
 10. nense

  nense Fanatiek lid

  14 apr 2008
  1.358
  0
  36
  Vrouw
  Gelderland
  Het komt wel op een heel ongelukkig moment, maar ik zou wel reageren op de woning en het hetzelfde aanpakken als annedore al beschrijft.
   
 11. Sensea

  Sensea Niet meer actief

  ik zou voor het huisje gaan. natuurlijk zie je allemaal beren op de weg, maar moeilijk gaat ook. dit is een kans die je niet voorbij kunt laten gaan. met 2 kleine kindjes in zo'n prut appartement kan gewoon niet. belachelijk hoe de woningbouw jullie behandeld.
   
 12. emje

  emje Niet meer actief

  erg bedankt voor de snelle reacties meiden! ik ga het zo nog een keer met me vriend bespreken maar ik denk dat we inderdaad voor het huisje zullen gaan. natuurlijk is nog niet voor 100% zeker dat we het huisje krijgen maar 90% is wel veel kans. ik weet niet zeker of er veel in het huisje gedaan moet worden. we mogen pas kijken als we het huisje aangeboden krijgen.
   
 13. belinda203

  belinda203 Bekend lid

  23 mrt 2008
  784
  0
  0
  verzorgende I.G.
  Odijk
  Ga voor het nieuwe huisje!
  Je hoerft niet alles tegelijk op te knappen.Doe alleen het hoognodige en doe de rest later als je het fysiek en financieel beter uitkomt!
  In een huis zitten waar je het niet naar je zin hebt gaat ook vreten aan je hoor....en ik kan het weten.
  Sterkte met de laatste loodjes van je zwangerschap en ik ga duimen dat jullie het huisje krijgen!
   
 14. Amfy

  Amfy Niet meer actief

  ik zou zeggen gaan!

  tja het is even lastig maar je krijgt er zoveel voor terug
   
 15. wonderbaby1

  wonderbaby1 VIP lid

  9 jan 2010
  7.063
  90
  48
  Noord-Brabant
  Ik zou ervoor gaan.. Wie weet moet je lang wachten op het volgende en je betaalt je scheel aan ista en het huis moet warm zijn voor een baby!

  Succes!
   
 16. emje

  emje Niet meer actief

  hoi meiden. we zijn nog even bij de woningbouw geweest om de wmo papieren in te leveren. maandag horen we of we het geworden zijn. dus dat is nog even spannend.

  we konden het niet laten toch even langs het huisje te rijden om de buurt te bekijken. het is opzich een nette buurt wel een doolhof maar dat went ook wel :p het huis stond al leeg dus wij door de ramen gluren :p haha

  in de hal liggen tegels. en daar heb je ook de trap naar boven. er zit inderdaad een traplift in dus dat is erg mooi. voor zover we in de woonkamer konden kijken ligt daar een soort houten vloer, of deze overal netjes is weten we nog niet. de keuken is wel erg oud en de trap moet nodig gerenoveerd worden. ook zagen we enorme gaten in de deuren. het leek wel of er regelmatig gevochten werd in die woning.

  als we maandag het huisje toegewezen krijgen willen we wel met de woningbouw om de tafel gaan zitten om te vragen hoe het zit met de keuken, trap en deuren. ik neem aan dat dat voor rekening van de woningbouw komt. hoop ik

  we wilde nog achterom lopen om te kijken of we de tuin konden zien maar de tuin grenst presies aan het water dus dat was niet mogelijk. een goede schutting zullen we dus wel moeten plaatsen om te zorgen dat het veilig is voor ons kindje.

  we zijn opzich best positief en we wachten maandag gewoon af. ben ook wel benieuwd naar de rest van het huisje.
   
 17. Bkoenen

  Bkoenen Niet meer actief

  Spannend!

  Ik zou inderdaad de woningbouw laten zorgen voor goede muren, deuren en keuken. Maar,a ls de keuken oud is, maar wel werkt - dan maak je weinig kans vrees ik. Maar altijd proberen!!
  Deuren met gaten, dat kunnen ze niet laten zitten. Zou een mooie boel zijn.
  Wees HEEL kritisch als je gaat kijken. Schrijf/noem alles op wat je ziet.
  Hoe meer ze kunnen doen hoe beter!
   
 18. Caithlin79

  Caithlin79 VIP lid

  21 mei 2006
  6.208
  3
  38
  Ik krijg een gevoel van deja vu! Volgens mij heb je zo'n topic een paar maanden geleden ook geplaatst toch?
  Ik lees dat jullie ervoor gaan, goeie keuze denk ik. Hoop dat jullie het worden!
   
 19. ingef

  ingef VIP lid

  30 aug 2009
  5.619
  1
  0
  NULL
  NULL
  hoi jen! wat spannend zeg! ik zou er ook voor gaan... ook al is je huisje dan niet helemaal perfect in orde.. dat komt vanzelf! als de basis er maar is, je eigen spullen en een fris doekje overal door...;) komt vast helemaal goed meis!
   
 20. cupcakes

  cupcakes Fanatiek lid

  28 sep 2006
  2.574
  4
  38
  Midden van NL
  Ik zou er ook voor gaan. Zeker ook als het koud is in je huidige huis en je weinig warm water hebt. Das toch niks met een kleine baby.

  Een schutting hoef je natuurlijk niet meteen te plaatsen. De meeste kinderen gaan op z'n vroegst pas lopen met 9 maanden en dan laat je meestal nog niet meteen buiten lopen. Dus dat kan dan altijd nog.

  Lijkt me dat ze idd de deuren wel normaal zullen maken.

  Tja, de keuken.. het zou mooi zijn als ze die vervangen/opknappen. Maar als ze het niet doen omdat ie nog werkt dan heb je toch wel een werkende keuken. Die kan altijd nog vervangen worden.
   

Deel Deze Pagina