Waterwratjes

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Ukje2014, 1 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Ukje2014

  Ukje2014 Lid

  23 sep 2013
  89
  1
  8
  NULL
  NULL
  Hallo dames,

  mijn 3 jarige heeft sinds een drietal weken wat waterwratjes op de binnenkant van zijn bovenarm en onder zijn oksel. Hij heeft er aardig wat jeuk van. Een nachtje werd hij er zelfs wakker van en moest erg huilen. Toen besloot ik om toch maar een afspraak te maken om ernaar te laten kijken.

  Even vooropgesteld: ik woon niet in Nederland. Vandaag zijn we naar de dermatoloog geweest en zij was van mening dat de wratjes verwijderd moesten worden. Ze zijn besmettelijk en kunnen verspreiden naar andere delen van het lichaam dus weg ermee. Ik heb hier een beetje een naar gevoel bij. Verder kon ze niks voorschrijven omdat het enige middel dat ze ervoor hebben pas geschikt is vanaf 12 jaar.

  Ik gebruik sinds een paar dagen sudocreme maar de huid eromheen is ook zo droog geworden. Iemand tips voor andere middeltjes en de wratjes weghalen wel/niet doen?

  Het weer begint hier ook steeds warmer te worden. Nu zijn de wratjes nog bedekt door lange mouwen dus beperkt het de besmetting maar dat wordt over een paar weken wel anders. En als ik zo google is het nog maaaaaandenlang besmettelijk. Daar maak ik me ook wel druk om!
   
 2. owly

  owly VIP lid

  19 aug 2013
  8.262
  1.598
  113
  Het is ook ontzettend besmettelijk, wij waren er ruim 1.5 jaar zoet mee.

  Ze zijn pas besmettelijk wanneer het kapot gaat. Ze zwellen langzaam op en wanneer het echt bol staat plakte we die af met betadine en een pleister. Toen we dat heel consequent deden ging het sneller over.

  Niet wegsnijden, bij mijn man hebben ze dat ook gedaan en dat weet hij nog steeds.
   
 3. Eppo82

  Eppo82 VIP lid

  25 jun 2007
  12.614
  2.912
  113
  Ik heb ze vroeger als kind ook laten wegsnijden/lepelen. Meerdere keren, want ze kwamen gewoon op andere plekken weer terug, Niet grappig en ik weet het ook nog steeds. Maar ik heb er nou ook geen trauma aan over gehouden.
  Mijn dochters hebben beide de wratjes gehad, mijn oudste heeft er echt ruim 2 jaar mee gelopen helaas.
  Mijn jongste denk ik slechts een maand of 3. Toen gingen ze in een keer allemaal ontsteken en zijn ze weggegaan.
  Hier in nederland doen ze er inmiddels niks meer aan, althans mijn dokter niet. Die houd graag mijn kind te vriend voor belangrijkere zaken zegt ze ;).
  Verder hadden ze er ook weinig last van, ja af en toe jeuk, maar verder niet. En het zag er niet zo mooi uit nee. Dus ben wel blij dat ze weg zijn;) maar ik zou er niet per se iets mee doen.
   
 4. annabel10

  annabel10 Actief lid

  28 dec 2010
  332
  5
  18

  Hier weggekregen met een paar druppels tea tree olie in bad en dan insmeren met zinkzalf van neutral.
   
 5. NiekeKris

  NiekeKris VIP lid

  13 apr 2008
  15.568
  2.663
  113
  Wij gebruikten thuja olie van Vogel (om in te nemen, maar je hebt het voor uitwendig gebruik).
   

Deel Deze Pagina