Aangezien het andere gesloten was, hierbij een nieuw topic. Willecht kunnen we zo (budget) menu's delen en af ideeën op doen. Maandag: spitskool stamppot met spekjes (verder geen vlees) Dinsdag: Spaghetti Woensdag: Gebakken aardappel, verse worst en broccoli Donderdag: Spaghetti uit de diepvries (ivm verschillen afspraken/clubje) Vrijdag: pizza (zelf gemaakt of diepvries even kijken wat uit komt) Zaterdag: Gekookte aardappel, spruiten en speklapje Zondag: Nasi met kipfilet en satésaus. (we gebruiken dan 2 filetjes voor 6 personen en groente die over zijn vanuit de diepvries) maandag: Kliekjes ivm werk.
We hebben een magic box vandaag gekocht dus voor nu zijn 3 dagen bekend. Vandaag gebakken garnalen , spaghetti met tomatensaus. Sla Morgen broodje hamburger, mexicaanse salade en gegrilde asperges. Overmorgen nasi met sate. Het meeste komt uit het pakket van vandaag. Waarschijnlijk donderdag gebakken aardappelen met kaasschnizels en roerbakgroente.
Ma: andijvie stamppot met rookworst en een gekookt ei Di: oosterse wraps Wo: verse patat, worteltjes en lekkerbekjes uit de oven Do: pasta met broccoli en kipfilet Vr: rest pasta voor de kinderen en wij eten soep Za: turks brood net gyros en ijsbergsla Zo: iets uit de slowcooker maar weet nog niet wat
Ma. Aardappel, sla en schnitzel. Di. Aardappel, wortel en vis. Wo. Macaroni. (Zelf saus maken) Do. Diezelfde macaroni uit de oven met een kaaskorstje Vrij. Gebakken aardappel met een uitje, groentenrestjes uit de vriezer roerbakken en saucijs. Za. Frituur. Zo. Champignonsoep en pizzahapjes van bladerdeeg. Heel saai weekje maar moet echt even. Geld ging deze maand wat harder de deur uit.
- shoarma met pitabroodjes en rauwkost - gevulde paprika's - slastamppot met vissticks - traybake met zoete aardappel+ kip en brocolli - nasi met ei en babi pangang uit de slowcooker - penne met pastasaus met heel veel groenten uit de slowcooker
Ma: spinazie, gekookte aardappels , worstjes en een eitje Di: preischotel Woe: lasagne Do: andijvie stamppot Vrij: soep met broodjes vrijdagavond komt de jumbo weer!
ma; broccoli, gebakken aardappels, door zoon 13 gemaakte kipburger (heeft hij op school geleerd) di; pasta met groenten wo; soep met een broodje ivm alle sporten, rennen en vliegen do; boerenkoolstampot met worst vr; pizza zat; dat is nog een verrassing!
Ma: lasagne Di en do: zuurkoolstamppot met rookworst en spekjes Wo: gele rijst met restjes groente Vr: wraptaart uit de vriezer Za: zelf pizza maken Zo: butterchicken met bloemkool
Ik heb hellofresh voor 5 dagen deze week, uiteraard met korting, voor 5 dagen 2 personen € 53.50, Had 41.98 kunnen zijn maar de biefstuk en de kipfilet zijn premium gerechten en betalen wij 12.50 extra voor. Dit klinkt luxe maar in verhouding is het goedkoop. Dingen die over zijn neem ik de volgende dag mee als lunch. Random volgorde: Klassieke steak stroganoff met verse pappardelle, kastanjechampignons en creme fraiche Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus, gebakken rozemarijnkrieltjes, gegrilde asperges Supersimple Spaanse hamburger, patatas bravas, aioli en tomaten salade Melkwegstelsel van kipfilet haasjes in zoete saus met knoflookrijst en paksoi Rundertartaar met champignons, aardappelen en frisse salade Als back-up of dag 6, smashed patatoes of te wel geprakte aardappelen. Die kook je in stukken met schil. Dan op een bakplaat prak je ze met een vork, olijfolie, zout of andere kruiden wat je lekker vind en dan dan in de oven tot ze krokant zijn. (elektrische oven, dat scheelt). Met wortels/doperwten en hamburger.
Maandag: broodjes hamburger met ovengroenten en gebakken aardappels Dinsdag: stampot spinazie met saucijs Woensdag: aardappelen, rode kool, vlees Donderdag: lasagne Vrijdag: patat Weekend verjaardag dus ik verwacht weer patat oid
Ma: Kip met dragon-mosterdkorstje, prei in rode wijn marinade en roast potatoes Di: Geroosterde tomatensoep met kokos, broodje knakworst voor man en kinderen en voor mij met kipfilet, pindakaas, komkommer, sambal, gebakken ui Wo: Krokante kip in pittige chili limoensaus, rijst, pikante komkommer Do: Homemade foe yong hai (vegetarisch) met bami Vr: Weekend weg met vriendinnen. Ze komen pas na het eten dus ik maak een lekkere maaltijdsalade voor mezelf Za: Uit eten Zo: Nog niet bekend Weekendtoetje (of we eten het bij de koffie): Witte chocolade-bramen mousse taartje
De week is nog maar begonnen en onze menu ligt al overhoop . Soep deze week : wortel soep en witloof soep. Ma : Wortel soep met oven broodjes, verse gehaktballen, eitje,.... Di: Entrecote burgers met erwtjes en wortelen en gebakken aardappelen. Woe : Hartige pannenkoek Do: Bruine rijst met wokgroenten, currysaus en kip. Vrij : Tagliatelle met zalm, ui, tomaat,... Zat: Friet met snack Zo : nacho schotel Dessert : fruit met chocolade, chocomousse, appelflap.
Respect voor iedereen met een weekmenu! Vind dat zo knap. Ik kan echt nog niet eens verzinnen wat we de volgende dag eten. Ik kook wel graag en altijd vers (behalve doperwten en wortelen, mijn guilty pleasure uit een blik of pot), geen pakjes en zakjes. Maar ik verzin dus eigenlijk elke dag ongeveer wat we die dag gaan eten met de ingrediënten die ik in huis heb (of ga naar de winkel). Vandaag was t lasagne. Morgen eet ik de rest met/bij een vriend dus dat is gedekt . De rest vd week ergens een keer iets met witlof en een keer iets met sperziebonen haha.
Ma: bietjes, aardappel slavinken Di: verspakket ah kip peri piri Woe: verspakket ah lasagne. Ik heb avonddienst dys misschien eet ik dit niet. Do: verse spinazi, gehaktballetjes, aardappel en een ei Vrij: uit eten in Barcelona Zat: uit eten in Barcelona Zon: iets vies op het vliegveld. Deze week niet helemaal realistisch voor ons. En 2 keer Hollandse pot is ook zeer bijzonder voor ons maar ik wil niet te zwaar eten die dag ivm vliegen de volgende morgen.
Ik heb echt geen tijd om elke dag naar de winkel te gaan. Maar ik verzin 6/7 gerechten en bepaal op de dag zelf wat we eten, dan hoef je dat niet van te voren te bedenken.
Ma: gekookte aardappelen, rode bietjes, karbonaad Di: pasta (uit een zak dit keer) Wo: chicken tonight Do: gekookte aardappelen, bloemkool, braadworst Vrij: ik denk iets halen aangezien we onze kat die middag gaan laten inslapen. Weekend nog geen idee. Ik maak op donderdag altijd een nieuwe weekmenu van vrij t/m do.
Zo: Lunch: spinazie kikkererwtpannenkoek met restjes Avond: pokebowl met linzen en allerlei groenten Ma: lunch: spinazie kikkererwtpannenkoek met restjes Avond: gnocchi met witlof en geroosterde paprika Di: lunch: brocolliwafel met humus Avond: beyond burger met gebakken aardappels Wo: Lunch: afbak speltbroodjes met humus Avond: boterkip uit de vriezer met rijst en brocolli Do: Lunch: pompoenpannenkoeken met geitenkaas Avond: platbrood met sticky courgette
Komende dagen op menu in willekeurige volgorde: Gebakken aardappels, sperzieboontjes en zigeunerschnitzel Rijst met butter chicken en de sperzieboontjes die over zijn gebleven Stroganoff gehakt rullen met ui en prei. In pitabroodjes met knoflook- en wiskysaus Boerenkool met worst Tomaat/paprikasoep met turks brood en smeersels Zaterdag worden we mee uit eten genomen