Weer slaapprobleem, maar alleen overdag en 's avonds

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Pinda, 31 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Pinda

  Pinda Actief lid

  27 jul 2006
  477
  0
  0
  Mijn zoontje slaapt van 23 uur tot 8 uur en dan weer van 9 uur tot ong. 12 uur. Hierna wil hij niet meer in zijn bed slapen. Overdag vind ik het niet zo heel erg, maar blijf het wel proberen. Slapen(proberen), verschonen, knuffelen, spelen in box of op speelkleed, nog even knuffelen (max 5 minuten) en dan weer proberen bed. De ene keer gaat het goed en de andere keer is het krijssen. 's avonds wil hij helemaal niet op bed en blijft wakker tot hij om 22.30 zijn laatste fles krijgt en gaat daarna direct slapen. Overdag huilt hij verder helemaal niet, maar 's avonds wil hij alleen bij ons liggen en slaapt dan wel. Vind ik nu nog niet zo'n groot probleem, maar ik moet over 3 weken weer werken en dan ga ik het niet redden om elke avond met een huilend ventje rond te lopen van 19 uur tot 22.30 uur. Probeer echt regelmaat aan te houden, maar ik kan hem niet een uur laten huilen in zijn bed. :( :(

  Cb zegt dat ik hem overdag gewoon lekker in zijn stoeltje moet laten liggen of in de box, omdat hij niet vervelend wordt, maar wat moet ik doen met de avonden? Krijgen ze vanzelf het ritme dat ze 's avonds om 20 uur wel willen gaan slapen?
   
 2. imke

  imke Actief lid

  26 sep 2006
  187
  0
  0
  Verpleegkundige
  Uden
  Heel herkenbaar, Saartje is ongeveer even oud en doet dit precies hetzelfde. Wij geven haar om 22.00 de laatste fles, dus meestal ligt ze om 23.00 in bed en gaat dan ook meteen slapen. Maar tussen 19.00 en 22.00 is ze niet te genieten als we thuis zijn. Meestal gaan we dan een groot stuk wandelen. Ik heb ook met het cb overleg gehad maar die zeiden dat ik haar dan 's avonds maar bij me moest houden. Ook schijnt het normaal te zijn en meestal bij 3 maanden over te zijn. Laten we het hopen ha ha want ik moet ook over 3 weken weer werken. Misschien kun je hem ook om 22.00 de fles geven? Saartje drinkt om de 4 uur (7.00/11.00/15.00/19.00 en de laatste na 3 uur om 22.00)Die laatste hebben we verschoven om hetzelfde probleem..en dat werkt goed gelukkig!Ookn al zit er maar 3 uur tussen ze drinkt hem meestal goed..(behalve de laaste dagen maar wil nu zoiezo niet drinken...).

  Succes en laten we hopen dat het nog maar een maandje duurt!
   
 3. Pinda

  Pinda Actief lid

  27 jul 2006
  477
  0
  0
  Ik hoop dat het inderdaad met 3 maanden beter zal gaan :D
  Zat er de afgelopen 3 dagen behoorlijk doorheen. Ook het idee dat ik over 3 weken weer moet werken en hier helemaal nog geen zin in heb. Verder mogen we ook helemaal niet klagen want hij slaapt 's nachts en 's ochtends echt super. Dan pakt hij al 13 tot 14 uur slaap, dus hij zal verder wel uitgeslapen zijn.

  Succes ook jullie met de avonden!
   
 4. 17042007

  17042007 Lid

  2 jan 2007
  41
  0
  0
  Wij hebben dit ook gehad toen Lisa ongeveer dezelfde leeftijd had als jullie kindjes. Wij hebben gewoon volgehouden. We hebben haar na de fles van 19 uur in bed gelegd. De eerste week was het krijsen en daarna was het opeens over. Nu hebben we er geen problemen meer mee.

  Dus mijn advies is, gewoon volhouden!
  Succes!

  Groetjes Sandra
   
 5. Tanja77

  Tanja77 Niet meer actief

  Absoluut herkenbaar! Isabel sliep overdag en na 23 uur ook keurig in haar bedje, alleen na die een-na-laatste fles wilden we lekker beneden blijven. In eerste instantie was ze ook niet vervelend (voor zover een baby vervelend is) en zei het cb dus ook dat we haar maar beneden moesten houden. Maar op een gegeven moment wilde ze steeds rondgewandeld worden enzo en waren we dus maar steeds met haar bezig. Na ons vorige bezoek aan het cb (een maand geleden) hebben we besloten daarmee te stoppen. Mede ook door het naderende einde van mijn verlof. We zijn haar na de fles van 19 uur in de tummy tub gaan doen en dan naar bed. De eerste vier avonden huilen; hard en lang (50 minuten op dag 1...) maar we hebben doorgezet. Nu gaat ze iedere avond naar bed om 19.30 en slaapt door tot de volgende ochtend 7 uur! Zo zaten we dus ook nog eens in korte tijd op 4 flesjes en is iedereen blij!

  Succes ermee
   
 6. victoria

  victoria Fanatiek lid

  15 jun 2006
  1.131
  0
  0
  Heel herkenbaar! Ook bij ons was (en is) het slaapje vanaf 20.00 uur 's avonds het moeilijkst om voor Nils zich aan over te geven. Ik bleef het wel steeds proberen, maar als het niet lukte, dan haalde ik hem gewoon uit zijn bed en hield ik hem bij me. Maar dus wel elke avond opnieuw proberen. Vanaf drie maanden ging het inderdaad ook beter bij ons.

  Nu blijft het nog steeds het moeilijkste slaapje. Bij ons helpt het vaak dat als hij direct gaat huilen als ik hem in bed leg, om hem er dan weer uit te halen. Dan neem ik hem gewoon op mijn schoot zonder met hem te spelen, dan wordt hij rustig en zodra ik hem zie gapen of jengelig wordt, weer in zijn bed leggen en dan gaat het wel goed. Dan zit hij dus zo ongeveer nog vijf/ tien minuutjes bij mij. Ik heb het idee dat het hem helpt als een soort tussenfase om rustig te worden en zich over te geven aan zijn slaap. Misschien heb je wat aan de tip.

  Groetjes Victoria.
   
 7. Pinda

  Pinda Actief lid

  27 jul 2006
  477
  0
  0
  Heb hem gisteren om 19 uur in bed gelegd. 15 minuten stil en toen huilen. Na 20 minuten naar hem toe gegaan en over buik aaien en niks zeggen. Ging weer weg en weer huilen. Na 20 minuten weer naar hem toe ( en lachen naar me!) aaien en weer weg. Hierna nog 10 minuten gehuild en heeft toen 45 minuten geslapen. Na deze 45 minuten heb ik hem uit bed gehaald en bij me gehouden en hij sliep gewoon weer verder. Ga het gewoon elke avond proberen en hopelijk valt hij dan wel een keer ineens in slaap.
  Ben wel blij om te horen dat bij meerdere dit een "moeilijk" slaapje is.
   

Deel Deze Pagina