Welke maat loopfiets?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Miekjepiekje, 5 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Miekjepiekje

  Miekjepiekje Bekend lid

  29 dec 2011
  696
  0
  0
  NULL
  NULL
  Wij hebben zaterdag een loopfietsje gekocht voor onze dochter. De puky medium. Maar nu we thuis zijn twijfelen we of we niet beter de large hadden kunnen kiezen..;)
  We hebben de medium gekozen zodat ons zoontje er straks ook vlot op kan. En omdat onze dochter wat angstig is, dachten we dat ze de kleinere misschien veiliger zou vinden.
  Maar nu ik haar er op zie, twijfel ik hoe lang ze er nog op kan. Ze is ruim 95 cm. Zoontje is ook lang voor zijn leeftijd. Wat is jullie ervaring? Tot welke lengte kunnen ze op de medium? En vanaf welke lengte op de large?
   
 2. nicole18

  nicole18 Fanatiek lid

  20 nov 2013
  4.111
  846
  113
  je bedoelt de 2 wieler met de soft banden?
  ons zoontje is net 2 geworden en heeft voor zijn verjaardag ook de puky loopfiets gekregen. maar dan het model vanaf 3 jaar, met luchtbanden.
  wij hebben ze beide getest en met de kleine versie kon hij al ruim met zn voeten aan de grond en zn knieen kwamen bijna tegen het stuur, zadel en stuur konden nog wel wat omhoog.
  maar aangezien we nu de winter ingaan en hij er meer in de zomer mee zal spelen hebben wij gekozen voor het grote model. hij kan nu net met zn tenen aan de grond maar heeft nog niet het evenwicht om er alleen op te fietsen. dat durft hij ook nog niet.
  maar ik denk met af en toe oefenen en goed groeien :D dat het komende zomer toch zeker wel moet lukken! en dan kan hij er ook veel langer mee vooruit anders moet je volgend jaar weer een model groter kopen. ( vonden opa en oma geen goed idee)
   
 3. Jessi79

  Jessi79 Fanatiek lid

  4 jan 2012
  3.531
  1.459
  113
  Mijn dochter is een maand jonger (30 juni). Ze is zo'n 93 cm en heeft lange benen (broekmaat 92/98). Voor haar 2e verjaardag hadden we de M gekocht. Het zadel moest al meteen vrij hoog en ik vond de verhouding kleine fiets - grote meid er raar uit zien. Ik heb hem dus meteen geruild voor de L. Eerst wilde ze niet op fietsen, maar een maandje geleden is ze gaan oefenen. Ze kan prima bij de grond met haar voeten, maar moest nog even oefenen met het sturen, dat klapte vaak dubbel. Nu na twee weken goed oefenen gaat ze als een speer, ze houdt perfect haar balans en valt niet meer om.

  Haar vriendje/buurjongen is even oud en is iets langer, maar heeft kortere benen. Hij kan op de maar L niet met zijn voeten bij de grond, en is zo'n angsthaas dat een loopfiets met 2 wielen echt nog geen optie is. Ik zou dus eerst testen in een fietswinkel of je kind met de voeten bij de grond kan, en dan gaan voor de grotere maat.
   

Deel Deze Pagina