Welke onderzoeken zijn er mogelijk?

Discussie in 'MMM clubs' gestart door Izzy1986IVF2021, 22 mrt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Izzy1986IVF2021

  5 mrt 2021
  67
  25
  18
  Vrouw
  Gelderland
  Hoi allemaal,
  Ik hoop dat jullie met me mee willen denken. Ik heb nu 9 mislukte IUI's gehad en 1 mislukte IVF. Met mijn eicellen en mijn man zijn zaadcellen is alles helemaal in orde. Er is eigenlijk geen reden gevonden waardoor we na 4 jaar nog niet zwanger zijn. Ik heb het ziekenhuis meerdere keren gevraagd of we nog meer kunnen testen. Zij zeiden, nee alles wat we kunnen testen hebben we gedaan en is uitstekend bij jullie.

  Toen ging ik googlen en kwam ik bij 'hostile environment', een vijandige omgeving in de baarmoeder. Ik vroeg het ziekenhuis of we dit konden testen, zij zeiden nee en het resultaat levert je ook niks op. Ik ben het daar niet mee eens want stel dat ik dat zou hebben en daardoor zou de kans dat een innesteling lukt nihil zijn, kan me jaren van teleurstelling schelen en eindelijk een verklaring. Maar goed, ik vroeg me af wat er nog meer te testen is. Ik las bijvoorbeeld net over scratching, NK/Plasma, en een Receptivity test. Is er nog meer dat ik kan opzoeken/uitzoeken?

  En zijn er dames die hun ervaringen hierover willen delen? Of info die je hierover hebt. Zoals, het kan alleen in het buitenland, het wordt wel of niet vergoedt, het is pijnlijk, het kan wel in het ziekenhuis maar dan x, y, z. Enzovoorts.

  Alvast enoooórm bedankt!!
   
 2. Kramertje

  Kramertje VIP lid

  4 apr 2019
  5.218
  4.361
  113
  Vrouw
  Ik heb zo'n beetje alle onderzoeken gehad die er zijn i.v.m. herhaalde miskramen.

  Je kan je NK-cellen en Plasma cellen laten onderzoeken en ook een ReceptIvfty test. Deze testen worden voornamelijk in het buitenland (België/Duitsland) gedaan en worden niet vergoed door de verzekeraar. Kosten zijn € 385,- voor NK- en Plasma cellen en € 375,- voor ReceptIVFty test. ReceptIVFty test is een vagina swap met een wattenstaaf en kriebelt een beetje. NK- en Plasma cellen is een scratching en vind ik heel pijnlijk. Maar het is maar 10 seconden, dus ook zo weer over.

  Je kan een hysteroscopie laten uitvoeren (hier wordt gekeken naar de vorm van je baarmoeder bijvoorbeeld). Uitgebreid bloedonderzoek (ook stollingsonderzoek meenemen). Je zou ook een chromosomenonderzoek kunnen laten uitvoeren (€ 500,- p.p. en wordt deels vergoed. Ook eigen risico gaat er eerst vanaf). het is in ieder geval een bloedonderzoek.

  En bij de man een dna fragmentatietest van het zaad. Of ze dit in Nederland doen weet ik niet.

  Echter heeft het bij ons niks opgelevert. Alle waardes waren goed, perfect zelfs. Bij ons is dan ook de boodschap "slechtere eicel kwaliteit". Dit kunnen ze verder niet onderzoeken maar wel door het uitsluiten van andere zaken kan dit overblijven.
   
  Izzy1986IVF2021 vindt dit leuk.
 3. DR87

  DR87 Bekend lid

  2 mei 2016
  752
  235
  43
  Klopt het dat je net met ivf bent gestart en 1 terugplaatsing hebt gehad? In dat geval zou ik het nog even afwachten.. ivf is een groot verschil met iui. Bij ons is het pas met ivf gelukt. De eerste keer bij de tweede terugplaatsing en de tweede keer duurde het langer. Het kan zo maar raak zijn.
   
 4. Izzy1986IVF2021

  5 mrt 2021
  67
  25
  18
  Vrouw
  Gelderland
  Dank je wel, @Kramertje! Super fijn! En wellicht ook voor andere dames die dezelfde vraag, nu of in de toekomst, hebben. Ik ga me dit weekend even verdiepen in alle onderzoeken. Een hysteroscopie heb ik al gehad geloof ik. Toen hebben ze ook gekeken of mijn eileiders toegankelijk waren. Maar ze vertelde dat ze niet kunnen vaststellen of de trilhaartjes goed zijn. Voor IVF zou dat ook niet uitmaken, voor IUI wel.

  @DR87, ja dat klopt inderdaad. En ik snap wat je zegt, misschien loop ik wel te hard van stapel. Maar ik heb al heel lang het gevoel dat er iets mis gaat bij de innesteling. Doordat er verder niks mis met ons is, voor zover het ziekenhuis het onderzocht heeft. De zwemmers van mijn man zijn goed mijn eicellen en hormoonniveau's zijn goed. En ik heb een kijkoperatie (hysteroscopie) gehad in mijn baarmoeder en eileiders, waarbij ook geen afwijkingen gevonden zijn.

  Maar de omgeving in mijn baarmoeder is niet onderzocht zover ik weet. Er is nooit een biopt genomen of iets dergelijks. En doordat ik nog nooit überhaupt een innesteling heb gehad of een (vroege) miskraam (ook niet eerder in mijn leven), heb ik ergens het idee dat het aan de omgeving in mijn baarmoeder ligt. Wat ook meespeelt is dat ik baarmoederhalskanker heb gehad. En dus de cellen in de baarmoederhals en -mond gemuteerd waren. Ergens ben ik bang dat dat ook het geval is in mijn baarmoeder zelf... Vandaar dat ik meer zou willen laten testen. Maar ik snap ook wat je zegt, misschien eerst nog even afwachten..
   

Deel Deze Pagina