Wie eet er ook zo weinig?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door loncocacola, 26 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. loncocacola

  loncocacola Actief lid

  13 jan 2008
  302
  0
  0
  Hoe is jullie eetpatroon sinds jullie zwanger zijn?

  Ik at in het begin erg weinig, kon weinig door mijn keel krijgen en luste bijna niks. Daarna kon ik alles weer eten en at ik weer redelijk normaal. Maar de laatste anderhalf à 2 maanden eet ik weer best weinig. Ik lust nu wel alles, maar heb toch nergens echt zin in. Weet nooit zo goed wat ik elke dag moet eten. Heb ook nooit een hongergevoel. Of ik eet alleen maar 1 broodje en daar kan ik de hele dag mee door, zonder honger te krijgen. En dit terwijl ik voor de zwangerschap best veel kon eten.

  En zou het kwaad kunnen voor het kindje omdat ik zo weinig eet? Zal die daardoor minder hard groeien? Wat denken jullie?

  En hoe zit het bij jullie, jullie eetpatroon?
   
 2. Devilschase

  Devilschase VIP lid

  1 dec 2007
  16.685
  1.266
  113
  Generaal zonder leger.
  Flevoland
  Ik eet ook niet bijster veel, alleen wel gezond. In de ochtend 2 broodjes, smiddag 2/3 broodjes, tussendoor fruit en me avond eten. En een heel pak melk per dag.

  verder heb ik wel ONTZETTENDE dorst, maar ik heb geen zwangerschapssuiker ofzo, kan wel 5 liter per dag drinken, en NOG dorst, mja VK heeft niets raars ontdekt dus...

  En kan geen kwaad denk ik hoor, hooguit dat jij je slap gaat voelen omdat de beebje alle voedingsstoffen neemt.

  Zolang je maar gezond eet!
   
 3. loncocacola

  loncocacola Actief lid

  13 jan 2008
  302
  0
  0
  Ik ontbijt nooit, voor de zwangerschap niet en nu ook niet. Dus ik eet 2 maaltijden per dag, 's middags eet ik meestal brood en 's avonds warm eten. Maar soms eet ik 's avonds ook niet eens warm en dan eet ik weer brood.

  Melk drink ik elke dag 1 of 2 glazen maar en verder drink ik ongeveer 1 tot 1.5 liter water per dag. En fruit probeer ik wel elke dag te eten, 1 of 2 stuks per dag. Ik voel me verder helemaal niet slap ofzo. Maar ben bang dat mijn kindje zo weinig voedingstoffen binnenkrijg, omdat ik zo weinig eet.

  Nog meer reacties?
   
 4. happynienja

  happynienja Fanatiek lid

  8 aug 2007
  3.178
  0
  0
  Julianadorp
  ik herken het ook, ik eet ook minder omdat ik nog steeds overgeef en bang ben als ik bepaalde dingen eet het er weer uit komt.
  maar ik heb ook gewoon geen honger.
  ik heb wel af en toe dagen dat ik kan blijven eten maar over het algemeen eet ik voor mijn gevoel te weinig.
  ik let er wel op dat ik genoeg fruit en groente binnen krijg en brood enzo.
   
 5. Heart

  Heart Fanatiek lid

  28 jan 2008
  1.572
  0
  0
  Limburg
  Hier ook zoiets! At voor de zwangerschap meer dan nu, en ben niet misselijk geweest ofzo!
  Heb nu ook helemaal geen honger, en moet dan ook altijd goed nadenken wat we als avondeten gaan eten!
  Eet 's morgens dan wel, maar dat is meestal een banaan. Rond 12 uur weer eens 1 of 2 broodjes, en dan 's avonds het avondeten. Kleintje groeit supergoed, dus die pakken echt wel wat nodig is!

  Zo lang jij je idd niet slap of vermoeider dan normaal voelt kan dat geen kwaad, eetlust komt na de zwangerschap denk ik wel weer terug ;)
   
 6. Devilschase

  Devilschase VIP lid

  1 dec 2007
  16.685
  1.266
  113
  Generaal zonder leger.
  Flevoland
  ontbijten is wel erg belangrijk hoor, al is het maar een broodje of een schaal yoghurt met cruesli, Quaker heeft lekkere 4 noten Cruesli, zaaalig met magere yoghurt!
   
 7. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  1 broodje per dag lijkt me wel heel minimaal: da is het ecth wel verstandig jezelf te dwingen wat meer te eten.

  Ik eet ook niet veel en heb vaak geen zin in warm eten, maar dat probeer ik dan toch in ieder geval te vervangen door vezels en fruit. Extra fruit dus, bovenop de 2 stuks die ik sowieso al probeer te eten dagelijks.
  Die kleine zal echt wel alle voeding eerst pakken, maar uit 1 broodje haal je erg weinig....

  Wel herkenbaar patron trouwens; eerste 8 weken helemaal geen eetlust, vervolgens 2 mnd kotsmisselijk. Daarna was de misselijkheid niet over, maar lukte eten wel weer en nu ligt de kleine met haar koppie tegen m'n maag en krijg ik zeer weinig naar binnen. ik eet dus tussendoor fruit, zodat ik nog iets naar binnen krijg, ;)
   
 8. Chebu

  Chebu VIP lid

  17 dec 2007
  7.174
  0
  36
  Midden-Oosten
  Ik eet op het moment wel heel veel. Om de simpele reden dat als ik niet eet, dan word ik gelijk onwijs duizelig. Als ik 's ochtends wakker word en ik moet naar de wc, moet ik eerst even wat eten.

  Een broodje lijkt me wel heeeeel erg weinig. Eet dan niet voor jezelf, maar voor je beeb. Want die heeft heel veel bouwstoffen nodig.
   
 9. Princess81

  Princess81 Fanatiek lid

  12 mei 2008
  1.065
  1
  0
  Hollandia
  Pffff, hier ook een moeilijke eter. Vóór ik zwanger was kon ik echt goed eten, maar nu mag ik blij zijn met 2 boterhammen en een paar happen avondeten. Ben hele dag door misselijk en moet veel overgeven. Fruit kan ik niet goed hebben, dan krijg ik echt last van maagzuur. Kan wel tussendoor bv. evergreen ofzo eten, maar krijg ook absoluut niet binnen wat ik binnen behoor te krijgen. :( Ik word er ook heel moedeloos van, wil het zo graag goed doen voor de baby, maar kan me er echt niet toe zetten. Word al misselijk als ik aan eten denk of als ik het ruik en dan is mijn eetlust weer verdwenen. Slik nu multivitamines, maar ben er ook niet helemaal gerust op. Hoop echt dat dit ná de 3-4 'beruchte' maanden overgaat!
   
 10. loncocacola

  loncocacola Actief lid

  13 jan 2008
  302
  0
  0
  Ja mij lijkt het ook wel weinig. Het is niet zo dat ik alleen maar 1 broodje voor de hele dag eet, want 's avonds eet ik ook wel gewoon warm eten. Maar voor mijn gevoel lijkt het zo weinig wat ik binnenkrijg. En alles wat ik dus wel eet, eet ik juist voor mijn kindje. Want als het aan mij lag, dan at ik gewoon niks. Maar ik dwing mezelf om te eten, zodat mijn kindje kan groeien.
   
 11. Femsel25

  Femsel25 Lid

  19 mei 2008
  11
  0
  0
  Ik heb hetzelfde probleem,bij mij is het al vanaf het begin af aan.
  Ik had ook problemen met mijn schildklier(werkte te traag) en slik daar nu medicijnen voor.
  Sindsdien val ik alleen maar af.
  Ben inmiddels 7 kilo kwijt en heb nog steeds geen honger.
  Bij de verloskundige zeggen ze dat het door de medicijnen komt,maar ik vind het wel raar.
  Maar goed,ik had gelukkig wat extra kilootjes en die zijn er nu af :D .
  Zolang je maar gezond eet en veel drinkt is er niets aan de hand,dus daar ga ik dan maar vanuit.
  Groetjes Femke
   
 12. roshi

  roshi VIP lid

  8 mei 2006
  6.706
  0
  0
  directie secateresse
  den haag
  ik moet me er echt toe zetten om te eten anders zou ik de hele dag niets eten.. maar zolang de kleine goed groeit enzo vind ik het allemaal prima :D
   

Deel Deze Pagina