Wie is er bezig in de MMM en oriënteert zich op adoptie?

Discussie in 'Adoptie en pleegzorg' gestart door Barbje, 17 okt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Barbje

  Barbje Actief lid

  1 okt 2016
  264
  189
  43
  Hoi!
  De titel zegt het al..
  Wie zit er in de MMM en is zich aan het oriënteren op adoptie? Of misschien ben je al bezig in het traject?
  Ik heb 6 x IUI gehad en 1x IVF, waarvan 2 miskramen en ik heb nog een aantal cryo's in de vriezer.
  In het voorjaar van dit jaar hebben we de eerste bijeenkomst voor adoptie gehad.
  Wie kletst er mee?

  x
   
 2. blij83

  blij83 Actief lid

  5 jun 2012
  296
  157
  43
  Ik ben nog niet bezig met een adoptie traject , maar heb me er al weel eens in verdiept. Ik dacht altijd dat je geen adoptie mocht starten zolang je nog in de MMM zat. Maar het voortraject mag dus al wel. Begrijp ik dat goed?

  Soms twijfel ik over adoptie. Maar meestal ben ik er toch redelijk van overtuigd dat ik het niet wil. Ze kans op een gezond en jong kindje is volgens mij best klein. Meestal toch kans op al een iets ouder kindje met special needs? of zit ik er naast.
   
 3. Groningse1983

  Groningse1983 Actief lid

  21 nov 2015
  172
  7
  18
  Ik weet niet of het hetzelfde is want wij zijn nog (en misschien wel nooit) toe aan ivf en na 6 keer iui zien we nu weer in het ziekenhuis niet meer als in de medische molen. Wrzi
   
 4. Groningse1983

  Groningse1983 Actief lid

  21 nov 2015
  172
  7
  18
  Ik weet niet wat er gebeurde en ik weet niet hoe ik het bericht kan bewerken vanaf mijn mobiel dus ik ga zo maar verder.

  We zijn het ziekenhuis ondertussen gewend. En de hormonen wil ik niet meer. Ik had tijdens de iui menopur en dan voor de eisprong pregnyl. Die combi trek ik niet meer en ik hoop eigenlijk dat ik sowieso nooit meer dat hoef en het liefst ook niks meer om de eisprong op te wekken. Ivm werk was het handiger om het te timen maar nu wil ik dat toch zelf gaan doen met ovulatietesten want ik heb zelf wel een eisprong, er is niks gevonden bij ons waarom het niet lukt, en net zoals menopur (ik heb elke maand een goed eitje en rijpt ook goed) vind ik pregnyl overbodig, het was alleen handig te timen.

  Wij zijn in april gestopt in het ziekenhuis. In juni was er een pleegzorg informatieavond en we werden enthousiast. Altijd al over gehad, al sinds we bij elkaar zijn. Dus besloten we de cursus te doen. Nog een avond begin november en dan is dat klaar.

  Van begin af aan zijn we compleet eerlijk geweest over onze kinderwens. Het was geen probleem en ze zeiden juist dat een kindje heel gewenst was hier.

  De laatste maanden had ik het er ook weer moeilijk mee dat het bij ons zelf niet lukte. Toch maar weer een afspraak gemaakt in het ziekenhuis. Om uit te sluiten dat het niet iets erfelijks is en omdat het bij m'n moeder wel lukte met clomid, heb ik nu eindelijk maar toch clomid gekregen. Eerst wilde m'n gynaecoloog dat niet want ik heb een goede eisprong en eitjes, maar nu toch. Of dat dan met of zonder iui (en dus ziekenhuis) moet moeten we nog even zien. Ik vond de hele tijd met die behandelingen erg stressvol.

  Mijn volgende cyclus start ik dan op dag 3 met clomid. Na 5 dagen moet ik in het ziekenhuis komen om te kijken of ik meer eitjes heb dan de gebruikelijke 1. Hopelijk wel, en hopelijk is dat dan eindelijk na jaren onze kans. Zo niet, dan kunnen we het ook beter afsluiten. Ik kan mijn gevoel niet echt verwoorden in een topic maar het komt er op neer dat ik er ook steeds meer vrede mee heb, niet zo ver wil gaan als ivf maar in mijn grenzen er wel alles aan gedaan wil hebben en vandaar nu de clomid. Hoe dan ook staan we open voor langdurige pleegzorg (wat adoptie is zonder het papiertje) en staan we er ook in met we zien wel wat op ons pad komt.
   
 5. Tassie74

  Tassie74 Fanatiek lid

  23 mei 2011
  2.475
  158
  63
  Utrecht
  Ik begrijp niet wie dat tegen jullie verteld heeft dat langdurige pleegzorg adoptie zonder papiertje is. Dat is echt heel kwalijk en niet eerlijk en realistisch. Langdurige pleegzorg is echt compleet wat anders dan adoptie. Bij adoptie worden kinderen voor de wet van jou, bij pleegzorg nooit. Het komt echt heel zelden voor dat pleegkinderen uiteindelijk na jaren en jaren geadopteerd kunnen worden. Dat is geen doel van pleegzorg en wordt ook niet gewaardeerd als dat je reden is om pleegouder te worden. Als pleegouder heb je ouderbezoeken die variëren van elke week tot minder frequent (bij ons was het elke week ondanks langdurige pleegzorg), ook bij langdurige pleegzorg. Je hebt altijd te maken met biologische ouders en familie van een pleegkind. Je hebt in principe een kind te leen. Een pleegkind gaat in principe bijna altijd terug naar huis of naar familie. En langdurig betekent dus absoluut niet voor altijd.
  En ja, ik heb ervaring met pleegzorg, ook langdurige pleegzorg waarbij de pleegkinderen na 5 maanden weer teruggingen naar familie.
  Sorry, maar ik wilde dat toch even rechtzetten.....Anders geef je misschien anderen die aan pleegzorg denken als vervanging voor het hele adoptietraject, een verkeerd beeld.
  Bij adoptie snij je in principe alle familiebanden door en is het geadopteerde kind van jou wettelijk gezien. Bij pleegzorg dus niet. Ze houden hun eigen namen en paspoorten en je bent afhankelijk van Bureau Jeugdzorg en de Pleegzorginstantie (gezinsbegeleider). Dat heb je bij adoptie ook niet. En je moet veel overleggen over bepaalde "dingen" zoals doktersbezoek, ziekenhuisbezoek, onderzoeken, medicijnen, naar de kapper gaan, schoolkeuze, soms zelfs over kleding!! Het kan echt heel ver gaan, zoals helaas bij ons.
  Ik wens jullie heel veel sterkte, maar bovenal veel geluk en ik hoop dat jullie diepste wens uitkomt.
   
  Hommeltje en Manolito vinden dit leuk.
 6. lalalindsay

  lalalindsay VIP lid

  19 jun 2007
  6.527
  488
  83
  Hier langdurige pleegzorg, toch ook als vervanging van adoptie hoewel ik ook goed besef dat het verschil groot is, maar wij zagen het echt niet zitten om nog eens zo lang te wachten :(

  Onze meid is sinds haar 2 weken bij ons en wordt nu bijna 7 jaar. We weten zeker dat er geen terugkeer naar huis zal zijn, maar verder dus wel contact met de ouders (3x per jaar) en tweemaandelijkse huisbezoeken van pleegzorg, jaarlijkse zittingen bij de jeugdrechter,...

  Hoop dat jullie snel een kindje gegund is, op welke manier dan ook.

  Veel liefs, Lindsay
   
 7. Nellie4

  Nellie4 Fanatiek lid

  25 jan 2017
  2.350
  2.456
  113
  @lalalindsay waarom krijgen jullie zo vaak pleegzorg langs?, ik vind 2x per maand echt vaak vooral omdat jullie kindje al zolang bij jullie is.
   
 8. lalalindsay

  lalalindsay VIP lid

  19 jun 2007
  6.527
  488
  83
  Ik heb er 2, die elk toch wel hun problemen hebben. Maar naar t schijnt zijn ze verplicht 7x per jaar een huisbezoek te doen. Is wel in België.
   
 9. lalalindsay

  lalalindsay VIP lid

  19 jun 2007
  6.527
  488
  83
  Oeps zie nu pas dat er 2x per maand staat hahaha. Eens per 2 maanden dus
   
 10. twoboys

  twoboys Fanatiek lid

  30 mei 2013
  3.707
  35
  48
  Zorg.
  Zeeland.
  Toen wij onze 1e icsi starten hebben we ook het BKA nummer aangevraagd in 2006 en in 2011 kwam daar onze oudste uit china .....Gevolgd door IUI D broertje in 2012 en ICSI D zusje in 2014.
   
  lalalindsay vindt dit leuk.
 11. Lola88

  Lola88 Lid

  9 nov 2017
  30
  15
  8
  Vrouw
  Toevallig is mijn broer (zelf geadopteerd uit Colombia) ook bezig om een kind te adopteren uit Colombia. Hij heeft daar te horen gekregen dat het inderdaad vaak gaat om een special needs kind ( kan groot zijn maar ook zoiets als een hazelip).. ik weet niet of dat ook voor andere landen geldt.. maar hij wil erg hraag een kind uit Colombia..
   
 12. Lola88

  Lola88 Lid

  9 nov 2017
  30
  15
  8
  Vrouw

  Klopt wat je zegt! Soms zelfs over goedkeuring van paspoorten!

  Ik ben zelf een pleegkind van bijna 30.. mijn pleegouders hebben heel wat te stellen gehad met mijn biologische moeder. Wel werd snel duidelijk dat ik nooit meer terug zou gaan wonen bij haar.. maar weekendjes daarheen en visite was er wel bij.. niet altijd even best.. ik heb op mijn 12e zelf aangevraagd bij de rechter om de voogdij over te zetten naar mijn pleegouders.. dat is dus wel mogelijk..
   

Deel Deze Pagina