Wie ook pco en wil opnieuw zwanger worden?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Nannie, 4 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Nannie

  Nannie Fanatiek lid

  22 nov 2006
  2.706
  0
  0
  hallo Allemaal,

  Zoals de titel het zegt... ik heb pco en ben in 2008 een zoontje gekregen na 2 jr behandelingen IUI (clomid, puregon spuiten en pregnyl) uiteindelijk na baarmoederfoto spontaan zwanger geraakt!
  Sinds de zwangerschap (eerst paar maand een spiraal gehad) een vrij regelmatige cyclus gehad. Echter sinds een half jaar is het weer zo onregelmatig als ik weet niet wat....:(

  Ik voel m'n eisprong vrij goed en 2 wk geleden dacht ik m toch echt gevoeld te hebben. Maar geen ongi gehad en zw. testen zijn negatief!

  Ben wel benieuwd wie nog meer pco heeft en ook al eerder zwanger is geweest.... Ik zit er nu over te denken om toch weer naar gyn te gaan. Maar heb best wel een klap gehad na alle behandelingen etc.

  Alvast bedankt voor de reacties!

  Groetjes Nannie
   
 2. Sas26

  Sas26 Fanatiek lid

  14 jan 2008
  3.291
  1
  36
  Hoi, we kennen elkaar van t andere topic, klets ik hier ff verder! Heb mijn reactie tussen jouw tekst gezet.


   
 3. Nannie

  Nannie Fanatiek lid

  22 nov 2006
  2.706
  0
  0
  Ik heb 1 ronde clomid 50 mg gehad toen gelijk zwanger. Helaas een mola zwangerschap (weet niet precies hoe of wat maar is een vruchtzakje wat wel groeit maar al niks meer in zit) Toen 2 curretage's gehad omdat 1e niet goed was gegaan. Daarna opnieuw beginnen eerst 50 mg clomid daarna 100 en 150 mg nergens reageerde ik op. Dus toen over op puregon spuiten en ook pregnyl. Dat heb ik heel wat rondes gedaan (weet niet meer precies hoeveel) we waren iig 1,5 jaar verder en toen kijkoperatie en 2 maand erna baarmoederfoto. Tijdens kijkoperatie leken mij eileiders dicht te zitten. Die zijn met baarm foto dus doorgespoten. 3 wk erna zijn we getrouwd en 4 wk daarna bleek ik zwanger! Ik moest idd ook elke maand meerdere keren naar het zh soms dagelijks omdat ik soms heel heftig reageerde op de spuiten! Zwangerschap is ook niet bepaald vlekkeloos verlopen uiteindelijk met 32 wk gescheurde vliezen door streptokok b bacterie en met 34 wk bevallen.

  Zoontje heeft ook meerdere keren daarna in het zh gelegen door allerlei dingen. Net als jij dus ook postnatale depressie gehad. Gelukkig niet een hele zware maar alles heeft mij wel een hele tijd tegengehouden om aan tweede te beginnen. Mijn mannetje wou eerst helemaal niet door de "klap" die ik heb gehad van alles. Hij wou me dat niet weer aan doen. Maar ja heb m kunnen overtuigen doordat ik nu een betere cyclus had. En nu begint t toch weer dus...

  Maar jij had dus wel cyclussen ook van jezelf of begrijp ik dat verkeerd?
  Poeh 20 weken das idd wel een hele lange tijd zeg! ik denk dat ik dan al wel weer bij de gyn had gezeten. Heb ik niet echt t geduld voor :( Wat zegt je mannetje ervan dan om toch weer naar de gyn te gaan? VInd het wel knap dat je het al sinds oktober volhoudt nu...
   
 4. Nannie

  Nannie Fanatiek lid

  22 nov 2006
  2.706
  0
  0
  Helemaal niemand verders?? :(
   
 5. riniti

  riniti Fanatiek lid

  22 jul 2010
  1.589
  0
  0
  Roze wolk :-)
  Hey Nannie,

  Jawel hoor, hier ook iemand!! Ik ben 2 jaar geleden bevallen van ons lieve zoontje... Januari 2008 ben ik met de pil gestopt ( na zo'n 14 jaar), toen hebben wij het zo'n 3 maanden met condoom gedaan ( ik had gelezen dat dat beter was omdat dan de hormonen van de pil uit je lijf zijn) dus toen zijn wij in maart voor " het echte werk" gegaan... in mei was ik zwanger ( en ik had daarvoor voor de rest ook geen onregelmatige cyclussen gehad) nu ben ik afgelopen juni met de pil gestopt en heb mijn onttrekkingsbloeding gehad, en toen gebeurde er helemaal niks meer :( dus toen het op een gegeven moment september werd en ik een zwangerschapstest of 20 verder was, vond ik het wel een goed idee om eens langs de huisarts te gaan.... dit had ik net zo goed niet kunnen doen want ik werd daar niet serieus genomen, het kwam erop neer dat ik er teveel mee bezig was, dus het zat tussen mijn oren :x dit sloeg echt totaal nergens op want ik was er helemaal niet zo mee bezig, ik vond het alleen erg vreemd dat ik helemaal niet meer ongesteld werd... ik kom eerlijk gezegd ook nooit bij de dokter dus ik vond dit wel erg vreemd en dacht, nu ga ik zeker niet meer naar de dokter, wat schiet ik ermee op? ik ben ergens in oktober weer eens ongesteld geworden en dat was het dan weer.... toen brak op een gegeven moment december aan en toen vond mijn man het wel genoeg geweest, hij vond dat ik weer naar de dokter moest want dit was toch niet normaal? om van het gezeur af te zijn toch maar weer een afspraak gemaakt ( dit keer bij de andere arts in onze praktijk) en die nam me, tot mijn grote verbazing wél serieus :) ze zei gelijk van nee dat is niet goed, laat zo maar gelijk bloed prikken, gaan we kijken of het je schildklier is en als dat het niet is krijg je van mij een doorverwijzing naar de gyn. het was niet mijn schildklier dus ik kon 7 januari bij de gyn. terecht, daar werd PCOS geconstateerd, ik kreeg primolut mee om een menstruatie op te wekken ( na 108 dagen werd ik eindelijk weer eens ongesteld!!!) en clomid om een eisprong op te wekken ( 50 mg) ik moest als ik ongesteld was geworden bellen voor een follikelmeting, dat heb ik gedaan en na een aantal keer terug te zijn geweest bleek dat de clomid niet aansloeg, dus ik ben februari met clomid 100 mg bezig geweest en afgelopen donderdag naar het ziekenhuis teruggeweest voor de follikelmeting... weer niets, nu moet ik morgen terug, maar echt heel raar, vanmorgen stapte ik mijn bed uit en ik ben ineens weer ongesteld geworden :( nu snap ik er dus helemaal niks meer van, maar ja... we zien het allemaal wel weer, ik wil jou in ieder geval veel sterkte wensen met zwanger worden, en laten we maar hopen dat het dit jaar allemaal mag gaan lukken! :) we houden elkaar op de hoogte!

  liefs riniti
   
 6. Nannie

  Nannie Fanatiek lid

  22 nov 2006
  2.706
  0
  0
  toch nog iemand ;)
  Wat gek dat jij daarvoor helemaal geen onregelmatige cyclus had dan... hebben ze ook een reden daarvoor gegeven? En heb je verder ook pco dingen? (haargroei, acne of overgewicht?)
  Verschrikkelijk vervelend dan he als je niet serieus wordt genomen. Huisartsen denken er heel vaak zo over beetje jammer is dat. Bij ons was dat ook zo. Later heeft ze zelfs excuus aangeboden want ze had niet verwacht dat er daadwerkelijk iets aan de hand was!:$

  Nu dus aan de clomid! op de hoeveelste dag zit je nu dan? misschien heb je wel een late eisprong gehad na de 100 mg dosis clomid? En daardoor nu ongesteld geworden.... sinds wanneer slik je nu die 100 mg dan?
  Spannend ben benieuwd hoe het gaat morgen. laat maar even weten als je wilt! En hier geldt natuurlijk hetzelfde ik hoop voor jou ook dat je gauw zwanger mag zijn van een tweede kindje!

  Ik zit nu op dag 44 en nog geen ei gehad blijkbaar (ook al dacht ik zeker dat ik hem wel al had gevoeld) Dus heb nu verwijzing weer naar gyn gekregen. Wil liever niet weer aan de hormonen ed maar wel een echo om te zien hoe het ervoor staat en bloedtesten voor de eisprong. Maar even horen wat ze ervan zeggen....

  Liefs Nannie
   
 7. riniti

  riniti Fanatiek lid

  22 jul 2010
  1.589
  0
  0
  Roze wolk :-)
  hoi nannie,

  balen zeg, je houd toch altijd een beetje hoop he?! en als je dan nog denkt je ei gevoeld te hebben ook is helemaal jammer!
  wanneer ga jij nu naar de gynaecoloog dan?? hoop ook voor je dat het op de gewone manier gaat lukken....
  om even op jou vragen naar mij terug te komen, ik heb uiteraard ook heel veel vragen over hoe het nou eigenlijk kan dat ik "ineens" PCO heb, maar ik krijg de antwoorden niet :( toen ik voor de eerste keer bij de 'gewone' gyn. kwam zat ze te kijken wat het kon zijn en ze dacht wel gelijk aan PCO maar wilde het graag even met de fertiliteitsarts overleggen, die belde ze dus met de vraag, wil je even meekijken... deze had hier schijnbaar geen tijd voor en gaf wat tips hoe ze het beste kon zien dat het echt PCO was en hoe verder...
  zij weer kijken, dus toen constateerde ze PCO ( ik heb tot op de dag van vandaag mijn twijfels of dit het dus echt is, maar ga er maar aan staan) dus toen zei ze, ik geef je primolut mee daar moet je een onttrekkingsbloeding van gaan krijgen en dan moet je van dag 3 t/m dag 7 clomid slikken en op de 12e cyclusdag een afspraak bij de fertiliteitsarts hebben.... dus ik dacht, het zal allemaal wel, we gaan er gewoon voor en ik heb dus gedaan wat er van me gevraagd werd ( maar dus tot nog toe zonder resultaat!) daarna na 4 echo's is de clomid verhoogd naar 100 mg ( weer dmv primolut menstruatie opgewekt etc) maar die 100 mg heeft me nu dus weer niet geholpen, want vanmorgen in het ziekenhuis zei ze dat we maar weer gaan verhogen... ik heb aan beiden artsen gevraagd hoe het kan dat ik nu 'ineens' PCO heb... ze zeggen beiden dat ik het waarschijnlijk altijd al gehad heb maar er nooit wat van gemerkt heb en op de vraag hoe ik vorige keer dan wel zo snel zwanger kon zijn zeiden ze allebei dat dat toeval moet zijn geweest :( ik vind het idd ook allemaal een beetje vaag, maar ik heb het er maar mee te doen ben ik bang.... ben wel blij dat ik in ieder geval hulp krijg, maar ik heb ook niet echt PCO symptomen, ik heb geen overgewicht, geen overbeharing en niet echt extreem puisten ofzo... de laatste tijd wel meer, maar ik heb het idee dat dat door al die hormonen die ik slik komt!
  jammer dat jou huisarts ook zo raar deed, echt belachelijk.... als je er toch over nadenkt, ze willen zo min mogelijk doen voor hun geld heb ik het idee!
  ik zit vandaag op dag 16 van de cyclus... ik mag maandag weer met primolut beginnen! ben benieuwd of deze ronde de clomid ( 150mg dit keer) wel aan gaat slaan.... kreeg vanmorgen te horen dat als dit niet het geval is, ik hormonen moet gaan spuiten...
  nou meid, je bent weer ff bij ik hoor je graag weer
  succes,

  liefs riniti
   
 8. Sas26

  Sas26 Fanatiek lid

  14 jan 2008
  3.291
  1
  36
  Hey meiden,

  ik herken veel van jullie verhalen. Wat is het lastig he als je zo op je ongi zit te wachten.... Hebben jullie ook vaak dat je dan denkt ja nu komt het, bijv wat buikpijn, en toch weer niet? Zelfs als het bij mij een beetje begint (lichtroze) dan nog ben ik bang dat het niet doorzet.....

  @ nannie, doe jij iedere dag een ovutest, of temp je?
   
 9. Nannie

  Nannie Fanatiek lid

  22 nov 2006
  2.706
  0
  0
  Meiden

  even kort berichtje ik reageer donderdag pas :s Ben nu erg moe en morgen ben ik van half zeven 's morgens tot 's avonds half twaalf weg! Wil even laten weten dat ik wel alles gelezen heb! ik heb vanmorgen afspraak bij gyn gemaakt en mag er 21 maart heen (fertiliteitsarts dezelfde als 4 jr geleden bij mijn zoontje) ik doe geen ovu testen meer aangezien die vals positief kunnen aangeven bij pco. Dat is me dus afgeraden. Ben nu begonnen met tempen en volgens kaartje komt m'n ei er eindelijk aan.. ben benieuwd! Het voordeel is dat k m'n ei toch volgens mij heel duidelijk voel als ie er eenmaal is....

  Toch nog heel verhaal ;)

  tot snel liefs Nannie
   
 10. Nannie

  Nannie Fanatiek lid

  22 nov 2006
  2.706
  0
  0
  @riniti pff wat een verhaal ook zeg.
  Wat apart dat ze op zo'n manier pco hebben geconstateerd! Hebben ze geen bloedonderzoek gedaan dan. Dat is volgens mij het definitieve om pco te constateren.... Maar je hebt nu toch een ongi gehad dus je moet ergens een eisprong hebben gehad lijkt me... Hoop dat de 150 mg alsnog aanslaat. Bij mij sloeg het niet aan helaas. Alhoewel ik de bijwerkingen van de clomid erger vond dan de puregon (spuiten). Nu dus weer een ongi aan t opwekken begrijp ik en dan de 150 mg. Hoe vaak moet je dan voor een echo?

  @sas26
  ja frustrerend is het he om zo af te wachten en niet op je eigen lichaam te kunnen rekenen. Je bent gewoon helemaal afhankelijk en niet alleen van wel of niet zwanger maar ook van wel of niet een eitje wat groeit en springt.
  Ben nu aan het tempen (zie link in handtekening) die geeft nu ineens aan dat k m'n eisprong heb gehad. Nou ik geloof er niks van :s Heb m niet gevoeld iig! normaal heb ik 2 dagen lang last.... m'n borsten doen al weken geen pijn terwijl die normaal om t hutje gevoelig zijn bij elke hormonale verandering! Heb alleen al weken een zeurderig gevoel in m'n onderbuik. ik zal blij zijn als ik een echo heb gehad!
  Die krijg ik als t goed is de 21ste bij de fertiliteitsarts!

  Hoe is het nu met jullie dan?

  Lfs Nannie
   
 11. Nannie

  Nannie Fanatiek lid

  22 nov 2006
  2.706
  0
  0
  ps sorry ben beetje laat met reageren... was hier druk druk... mannetje zit ziek thuis al paar wk met pfeiffer...:s
   
 12. Nijn84

  Nijn84 Fanatiek lid

  18 mrt 2009
  1.795
  0
  0
  Grunn!
  Hallo meiden,

  Ook ik heb PCOS maar wij zijn nog niet bezig met een tweede kindje. Maar toch houdt het mij wel bezig.

  Wij hebben verschrikkelijk veel geluk gehad, onze dochter is spontaan verwekt!

  Ben wel erg benieuwd hoe het bij jullie gaat om weer zwanger te worden.

  Hoop dat ik met jullie mag meelezen en misschien schrijven.

  Groetjes Dinges
   
 13. Nannie

  Nannie Fanatiek lid

  22 nov 2006
  2.706
  0
  0
  hoi dinges84 welkom!
  tuurlijk mag je meelezen. Wat fijn dat jullie zo spontaan zijn zwanger geraakt. Ikzelf ook na de HSG spontaan! Houdt je toch wel bezig dan he als je over een tweede kindje gaat nadenken!
  Zit je er al wel af en toe aan te denken dan om weer te beginnen? En heb je verder geen behandelingen in het zh gehad?
   
 14. Nijn84

  Nijn84 Fanatiek lid

  18 mrt 2009
  1.795
  0
  0
  Grunn!
  @Nannie Dank je voor het welkom!

  Wij liepen in het ziekenhuis maar er werd verder nog geen actie ondernomen. Ik moest eerst afvallen van de gyn. want ik heb wel overgewicht. Heb geen HSG gehad en verder ook geen hormonen o.i.d.

  Mijn gyn. is erg streng en ben ook als de dood dat als wij voor een tweede gaan dat ik weer bij haar beland. En dat ze weer geen actie wil ondernemen. Ik begrijp haar standpunt maar ik vind het wel erg moeilijk omdat afvallen bij mij niet makkelijk gaat, helaas.

  Ik denk er zeker overna om weer te beginnen maar op dit moment geniet ik zo van onze Nijn dat ik het eigenlijk nog niet zie zitten om er een tweede kindje bij te hebben (Klinkt verschrikkelijk verwend, maar bedoel het niet naar)

  Ik liep trouwens in Groningen in het ziekenhuis en daar is een PCOS poli. Hier werken ze samen met dietist, internist en gyn. De internist wil nog altijd een onderzoek doen maar die zie ik, zolang ik borstvoeding geef, nog niet zittten.
   
 15. Nannie

  Nannie Fanatiek lid

  22 nov 2006
  2.706
  0
  0
  Wat vervelend dat je zo'n gyn had zeg! kan me voorstellen dat je dan juist bang bent dat je weer bij haar beland. Moest je erg veel afvallen dan (begrijp t wel als je dat niet wilt zeggen hoor)
  Ik ben altijd wel redelijk stevig geweest maar niet echt overgewicht. Sinds alle hormoonbehandelingen en de zwangerschap is m'n bmi echter wel te hoog! WIl er graag wat aan doen maar t lukt me niet :s.

  Wat fijn dat er een aparte poli is in groningen zeg dat wist ik niet. Wij zijn ook 1 keer in groningen in het umcg geweest maar hebben ze niks over gezegd.

  Eerst maar even lekker genieten van je konijntje!
   
 16. Nijn84

  Nijn84 Fanatiek lid

  18 mrt 2009
  1.795
  0
  0
  Grunn!
  Nannie, de poli is in het Martiniziekenhuis. http://www.martiniziekenhuis.nl/default.cfm?pid=917

  De gyn wou dat ik 10 kilo ging afvallen. (voor een gezond gewicht zou er wel 35 af moeten :)) Ik was 5 kilo kwijt toen ik zwanger werd. Volgens de gyn was ik zwanger geworden door het afvallen of het echt zo is zal altijd een vraag blijven.
   
 17. Nijn84

  Nijn84 Fanatiek lid

  18 mrt 2009
  1.795
  0
  0
  Grunn!
  Hoe gaat het dames?
   
 18. Nannie

  Nannie Fanatiek lid

  22 nov 2006
  2.706
  0
  0
  Hallo ik zie nu je bericht van 13 maart pas... vaag :s
  Ok dus de poli is helemaal niet in het umcg hm ok.
  Tja je hoort het wel vaker he dat als vrouwen eenmaal wat afvallen de boel toch beter op gang komt (klinkt wat raar).
  Maar goed het gaat om het feit dat je zwanger bent geraakt! ;)

  Hier gaat het redelijk. Ik denk zelf vandaag m'n eisprong te hebben. (nu 2 dagen steken onderin links en rechts) Dus ben benieuwd of het zo is we zullen het pas over 2 week weten! Het punt is nu dat ik maandag naar de gyn moet dus die zal dan niet zoveel kunnen zien waarschijnlijk. Geen groeiende eitjes etc. Maar t mag nu ook wel s na 55 dagen! :)

  temperatuur heb ik nog niet zoveel aan want die heeft zo geschommeld afgelopen 2 wk....
   
 19. Nijn84

  Nijn84 Fanatiek lid

  18 mrt 2009
  1.795
  0
  0
  Grunn!
  Nannie! Wat spannend dat je waarschijnlijk een eisprong hebt gehad!
  Morgen naar de gyn? Voor medicatie enz?

  Ik heb nog nooit getempt. Dat werkt bij mij niet ivm. de onregelmatigheid, helemaal tijdens het seizoen, in mijn werk. Zowel de HA als de gyn hebben hier nooit een probleem van gemaakt.
   
 20. Nannie

  Nannie Fanatiek lid

  22 nov 2006
  2.706
  0
  0
  Hm ja maar mijn temp geeft niks aan... is nog steeds laag dus misschien was het wel weer niet goed.... morgen maar ff afwachten alhoewel de gyn ook niet zoveel kan zien waarschijnlijk!

  Ik weet verder niet wat de bedoeling is morgen sowieso een gesprekje en een echo waarschijnlijk. Verder maar even afwachten....Wil liever niet weer met medicijnen beginnen maar ja als t nodig is ;) misschien eerst maar even tempen een tijdje. Ivm onregelmatigheid zou me dat juist het beste lijken toch tempen...?
   

Deel Deze Pagina