Wie ook zo'n last van haar darmen en harde buik?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Snoopy1979, 12 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Snoopy1979

  Snoopy1979 VIP lid

  8 okt 2006
  31.449
  4.764
  113
  Vrouw
  Brabant
  Hi,

  Sinds een weekje heb ik erg last van mijn darmen en soms mijn maag. Het begon na het eten van 2 kommen uiensoep, want groente gaat er haast niet in en uiensoep is ook erg gezond en lekker, dus ik dacht, ik neem nog een kop. De 2 dagen erna zo'n 10 keer naar de wc geweest, dat was dus duidelijk, niet teveel uien meer voor mij ;)

  Maar nu heb ik vaak nog steeds veel last van mijn darmen, vooral links onderin, er zit ook vaak veel lucht in (wat er dus ook wel uit gaat en dat lucht erg op dan :oops:) . Dan kan ik haast niet bukken, omdat er dan wat klem lijkt te zitten. Woensdagavond en donderdag had ik diarree en de hele tijd harde buiken, na wat googlen kwam ik erachter dat als je darmen van slag zijn, je baarmoeder er ook last van kan hebben (kan geen kwaad, maar fijn voelt het niet). Gelukkig was het vrijdag weer een stuk beter. Maar nog steeds vaak last en met de afgelopen dagen rugpijn (laag) erbij voel ik me soms best beroerd en verdrietig, omdat ik juist erg wil genieten van mijn zwangerschap maar ik me nu bijna meer druk maak dan dat ik geniet :cry:

  Gelukkig donderdag naar de verloskundige, dan voel ik me vaak daarna weer beter. Ik voel de kleine wel zo af en toe, maar een goede echo en hartslag maken het dan helemaal goed. Ben gewoon bang dat de kleine zich soms net zo beroerd voelt als ik :(

  Ik heb trouwens ook wat vaker harde buiken dan eerst, ook als ik de hele dag haast niets doe. Of lijkt dat misschien maar zo, maar dat ik het nu beter herken? Of zou het toch door mijn rommelende darmen komen? En hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn darmen wat rustiger worden?

  Mensen die mijn klachten herkennen of tips hebben?

  Liefs,
  Snoopy
   
 2. jettje

  jettje Fanatiek lid

  30 jan 2007
  1.541
  0
  0
  zv-er
  Hoi Snoopy,

  Ik heb de laaste week ook erg last van mijn darmen.
  Ook precies links onderin.
  En ik moet ook steeds lucht kwijt :(

  De rug pijn herken ik ook.
  Ik werk in de zorg dus moet aardig wat lopen en bukken.
  ook niet echt bevorderen voor de rug :(

  Als ik last van harde buiken heb neem ik vaak een warme douche.
  Vooral als het wat op mijn onderrug valt lijkt het minder te worden.
  Misschien helpt het bij jou ook.

  Ik ben vanaf het begin al erg misselijk, heb nu vaak hoofdpijn en last van mijn buik.
  Ik geniet dus ook nog niet altijd echt van mijn zwangerschap.
  Maar ik geef de moed niet op. Er komt een moment dat ik mij even goed voel.
  En dan kan ik er heerlijk van genieten.
  Ik geniet nu als ik op bed ligt en dan mijn buik voel.
  Even een rust moment voor mama en kind :D

  Succes bij de vk donderdag. De kleine voelt zich wel goed hoor.
  Die is lekker aan het bewegen en ontwikkelen in je buikje ;)

  Hopelijk voel je je snel wat beter.
  En dat je dan helemaal kan genieten van je zwangerschap :D

  Liefs Jetje
   
 3. Dushi

  Dushi Niet meer actief

  Activiteit van je darmen kan inderdaad zorgen voor de bekende harde buiken. Als de zwangerschap verder gevorderd is, zijn er meerdere dingen die een harde buik veroorzaken. Op het eind kan de beweging van de kleine al voor een harde buik zorgen.

  Maak je niet teveel zorgen hierom, het hoort erbij en ze zeggen dat het ergens goed voor is ;)

  De kleine heeft er overigens tot op een zekere hoogte last van. Harde buiken vanwege een te drukke mama is niet goed... ik mag nu de laatste weken van de zwangerschap de kleine wat treiteren met harde buiken, zodat ze er misschien uit komt. Maar het is gewoonlijk niet de bedoeling.

  Sterkte en geniet van de goede momenten.

  Gr.
  Danielle
   
 4. Snoopy1979

  Snoopy1979 VIP lid

  8 okt 2006
  31.449
  4.764
  113
  Vrouw
  Brabant
  Dank jullie wel voor jullie berichtjes. Het gaat gelukkig weer een stukje beter. Alleen ben ik op mijn werk veel aan het tillen en dat voelt niet fijn (collega die dat meestal doet is op vakantie). Morgen ga ik vragen of een collegaatje me wil helpen, meerderen hebben het al aangeboden, maar ik wil het liefst afhankelijk zijn ;) en lekker mijn eigen ding doen. Maar merkte vandaag dat het toch iets teveel was. Als ik het iets rustiger aan doe voel ik me veel beter.

  Vind het toch wel weer spannend de 20-weken echo, hoop dat alles goed is. Voel de kleine ook niet altijd evenveel (vandaag haast niet), maar dat schijnt wel normaal te zijn en mijn placenta ligt ook aan de voorkant, hij/zij moet volgens mij hard schoppen om het mij te laten voelen.

  Liefs,
  Snoopy
   
 5. Snoopy1979

  Snoopy1979 VIP lid

  8 okt 2006
  31.449
  4.764
  113
  Vrouw
  Brabant
  Jullie trouwens ook nog succes, Jetje met het zich beter voelen en Danielle met bevallen zeer binnenkort!
   
 6. Premama

  Premama Actief lid

  19 jul 2007
  466
  0
  0
  Zuid-Holland
  Ik vind zelf een hittepit tegen mijn buik ook prettig als ik een harde buik heb. Prettiger dan een kruik bv. Een hittepit heeft een ander soort warmte en vormt zich goed naar je lichaam. En als je hem een beetje op en neer schuift, word je door de pitten lekker gemasseerd ;)
  Ik heb de mijne van de Tuinen.
   
 7. Dushi

  Dushi Niet meer actief

  Bedankt Snoopy, wachten is nooit grappig :D

  Heel veel plezier bij de 20-weken echo. Je kleine past dan nog goed op het scherm en is groot genoeg om een echt babytje te zien.

  Kijk uit met tillen he. Je buikspieren gaan echt protesteren en flink pijn doen als je flink wat gewicht blijft tillen. Tot 5 kilo moet goed gaan en op het eind ook maar een paar keer per dag. Zelfde met bukken. Voor info kun je kijken op de site van het ministerie van VWS.

  Groetjes,
  Danielle
   
 8. Danique

  Danique Bekend lid

  19 nov 2006
  572
  0
  0
  Kijk ook een beetje uit met uien en prei en dergelijke dat werkt namenlijk ook heel fijn op je darmen ;)
   
 9. Snoopy1979

  Snoopy1979 VIP lid

  8 okt 2006
  31.449
  4.764
  113
  Vrouw
  Brabant
  Hi,

  Heb het vandaag een stuk rustiger aan gedaan, bevalt een stuk beter! Ik til alleen niet te zware dozen en als ik iets til, zorg ik dat ik niet ver hoef te tillen. Is het veel, dan haal ik een collega erbij. Had echt een goede dag zo vandaag, alleen erg moe van het winkelen (op zoek naar een passende bikini voor de komende maanden met cup E....)

  Dat van die hittepit is wel een goed idee, alleen had ik vaak harde buiken als ik op m'n werk zat. Niet echt handig dus. Gelukkig heb ik nu geen last meer van harde buiken, zo'n 2x per dag nog, als ik rustig zit, dus zal er wel gewoon bijhoren. Voelt ook niet vervelend (wat het vorige week dus wel deed).

  Dat van die uien, dat wist ik dus al, maar ik zal prei ook in de gaten houden! Wel jammer dat alles wat ik lekker vind, mijn lichaam het er niet mee eens is...

  Gisteravond en nu is de kleine weer lekker actief, stelt me wel gerust. En donderdag dus de echo, toch wel weer heel spannend, maar heb er erg veel zin in!

  Ik ben echt blij dat ik me weer een stuk beter voel, vond het echt niet leuk een paar dagen terug...

  groetjes,
  Snoopy
   

Deel Deze Pagina