Wie weet dit?

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door Kiz, 24 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Kiz

  Kiz Bekend lid

  21 nov 2005
  973
  0
  0
  Ik neem op dit moment ouderschapsverlof op (van mijn eerste kind). Mijn contract is officieel 32,5 uur per week. Ik heb mijn ouderschapsverlof in 3 periodes opgenomen, en ben nu in de laatste periode beland. Ik werk 20 uur per week momenteel en neem 12,5 uur ouderschapsverlof op. Wat er na mijn ouderschapsverlof gaan veranderen aan mijn contract is nog niet bekend, en hier is ook nog niet om gevraagd.
  Op 26 dec 2007 houdt mijn ouderschapsverlof op. En zoals het er nu uitziet gaat op 3 januari 2008 mijn zwangerschapsverlof (van mijn 2e kindje) in.
  Ik ben dus niet van plan om eind dec mijn contract al te laten aanpassen. Ik denk er over om voor die ene week dat ik dan nog werk(26dec-3 jan), gewoon 20 uur aan de slag te gaan en voor de overige 12,5u (gewoon) verlof op te nemen.
  Ik heb niets betaald gekregen over mijn ouderschapsverlof-uren, omdat in onze sector je terug moet betalen wanneer je na het ouderschapsverlof niet meer je oude contracturen wilt gaan werken. Ik was ook niet van plan om weer 32,5 uur te gaan werken, maar nu ik zwanger ben, komt het eigenlijk wel heel mooi uit, dat mijn ouderschapsverlof net afgelopen is, als mijn zwangerschapsverlof in gaat. Ik snijd mezelf in de vingers als ik het contract dan al laat aanpassen!
  Ik ga er nu vanuit dat ik tijdens mijn zwangerschapsverlof betaald ga krijgen voor 32,5 uur per week (omdat mijn contract dus niet aangepast gaat worden en mijn ouderschapsverlof afgelopen is). Maar mag/kan ik daar wel vanuit gaan? Of is er een regeling die zegt dat je betaald gaat krijgen wat je bijvoorbeeld de laatste 3 maanden voorafgaande aan je verlof ook kreeg? Weet iemand dit?
   
 2. Suuzje

  Suuzje Fanatiek lid

  22 feb 2007
  1.024
  0
  36
  Volgens mij betalen ze gewoon 100% van je loon door, dus voor 32,5 uur aangezien je ouderschapsverlof afgelopen is.

  Wel een ideale situatie als het idd zo is ;)
   
 3. Suuzje

  Suuzje Fanatiek lid

  22 feb 2007
  1.024
  0
  36
  Dit vond ik op de site van het UWV.

  De WAZO-uitkering wordt berekend over het inkomen dat u gemiddeld verdiende in een periode van 4 weken of 1 maand vlak voor uw zwangerschapsverlof (het dagloon). De uitkering is 100% van dat dagloon.

  De uitkering zal dus wel iets hoger zijn dan je salaris nu is, maar veel zal het niet schelen.

  Is het niet een idee om je ouderschapsverlof eerder te laten eindigen?
   

Deel Deze Pagina