Hoe doen jullie dit? Ik moet eerlijk bekennen dat ik vaak zo’n mix koop waar je alleen maar boter bij hoeft te doen en dan heb je al deeg. Maar vandaag heb ik: 1) dat niet in huis. 2) geen auto en het wordt slecht weer dus lopen is geen optie ivm peuter en baby 3 maanden. 3) angst dat als ik op Google ga zoeken naar een recept, het deeg weer veel te slap wordt en m’n koekjes gaan ‘uitlopen’ in de oven. Dusss.... wie helpt me aan mooi stevig deeg? Dank!!!
Ik maak deze altijd. Reuze simpel en heel lekker. https://www.smulweb.nl/recepten/1047386/Zandkoekjes
Niet heel erg. Zandkoekjes lopen altijd wel iets uit, bij mij tenminste, maar de vorm blijft wel herkenbaar zeg maar.
300 gram bloem 200 gram boter 100 gram suiker (gezondere keus palmsuiker) Genoeg voor 2 bakplaten vol Bakken op zo'n 160 graden ca. 15-20 minuutjes (even in de gaten houden qua kleur, ligt ook een beetje aan hoe dik je ze hebt gemaakt)
Al jaaaaren: (uit het Margriet kookboek van mijn oma!! En sindsdien gebruikt) 2 delen (basterd)suiker 3 delen boter/margarine 4 delen bloem Loopt niet uit in de oven. Wel even opletten sowieso met zandkoekjes, als ze aan de dunne kant zijn zit er maar 1minuut tussen goed en verbrand
Ik heb afgelopen weekend chocolate chip cookies gemaakt. Die lopen wel uit, maar dat weet je van tevoren en daar kan je dan rekening mee houden. Ik heb met dit recept 14 koekjes gebakken in twee rondes. Ze zijn dan wel groot. (Met een ijsschep kwam ik precies goed uit). Kleiner kan natuurlijk ook. Ik heb eigenlijk alle ingrediënten standaard in huis (behalve de chocolade)
1-2-3 deeg maken (1 deel suiker, 2 delen boter, 3 delen bloem), goed koelen (1 uur) en dan afbakken. Het uitlopen zit 'm in het niet goed koelen van het deeg. Door koelen word het stevig.
Ik heb vroeger ook vaak kokoskoekjes gemaakt. Het deeg bestaat uit 1 deel gecondenseerde melk en 1 deel geraspte kokos. Baktijd en temperatuur zou ik op moeten zoeken, dat weet ik niet meer uit mijn hoofd.
Door de boter smaken ze heeeerlijk! Maar hoe meer boter, hoe harder ze uitlopen Als je echt uitgestoken koekjes leuk wilt houden, moet je zo min mog boter gebruiken. Kneed niet heel makkelijk, kruimel bende, maar ze blijven het mooiste daarna. En idd even in de koelkast zetten zoals de rest zegt. Veel plezier!
Ik weet niet beter dan dat het deeg minimaal een uur de koelkast in moet. Ze lopen nooit uit bij mij. Ik gebruik die vormpjes die je bij ah kreeg een tijdje terug.
Ik maak vaak deze, lopen zo goed als niet uit in de oven en zijn erg lekker. 2 jaar geleden zelfs lego-koekjes ermee gebakken en die waren keurig rechthoekig gebleven. https://www.laurasbakery.nl/recept-suikerkoekjes/
Dat durf ik niet te zeggen. Je zou het kunnen proberen en dan neem je van alles de helft, als het dan mislukt is het niet al te veel wat je weg moet gooien. Laat je het nog even weten als je het geprobeerd hebt?