Zonder waarschuwing een levende baby onder m'n neus..

Discussie in 'Vlinder clubs' gestart door Peet012367, 31 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Peet012367

  Peet012367 Bekend lid

  20 feb 2011
  579
  0
  0
  Ik ben zo gekrenkt, ik kan het niet van me afzetten. 4 weken geleden had ik mijn dode baby in m'n armen. Ik werk nu weer. Mijn collega is al eerder bevallen en weet van mijn situatie. Vandaag komt ze langs om vol trots haar baby aan iedereen te laten zien. Ze heeft recht op haar geluk en aandacht, maar ze heeft mij nooit een sms'je of wat dan ook gestuurd en ze kwam nu totaal onverwachts. Ik had geen keuze... Gelukkig waarschuwde een nadenkende collega mij. Maar wat ik niet wilde op werk ( onderwijs vo) gebeurde toch. Ik brak en leerlingen zagen dat...
  Ik ben weer een aantal stappen terug en begrijp niet dat mensen zo alleen met zichzelf bezig zijn dat ze me niet eens van te voren even berichten. Ze wist alles..... Ook dat ik weer halve dagen werk en probeer m'n hoofd boven water te houden... En dat gaat prima, behalve nu..
  Hebben jullie hier ervaring mee?
  Ik ben overstuur naar huis gegaan en morgen maar weer met opgeheven hoofd een halve dag werken.....
   
 2. bereke

  bereke Niet meer actief

  Oh wat moet dat moeilijk voor je geweest zijn! Ik weet niet goed wat zeggen... . Behalve dat ik je veel sterkte wil wensen en dat ik het knap vind dat je morgen met opgeheven hoofd gaat werken.

  Dikke knuffel!
   
 3. one of kind

  one of kind VIP lid

  14 feb 2006
  22.132
  275
  83
  Wat moet dat afschuwelijk zijn geweest:(
  Ik wil je nog heel veel sterkte wensen met dit verdriet:(

  Ik vind het echt erg dat die collega niet eerst een smsje had gestuurd ofzo:(
   
 4. Nicoletta

  Nicoletta Fanatiek lid

  11 jan 2008
  1.520
  0
  0
  Heel veel sterkte om deze deuk weer uit te deuken! *knuff*
   
 5. Violet32

  Violet32 Bekend lid

  4 feb 2009
  677
  0
  0
  Oh das erg!
  Helaas zijn sommige mensen idd zo druk met zichzelf dat ze vergeten dat het ook anders kan gaan.
  Sterkte ik kan me voorstellen dat je erg geschrokken bent.
   
 6. tupp

  tupp VIP lid

  13 jun 2009
  22.622
  18.472
  113
  Vrouw
  lerares basisonderwijs
  Vreselijk. Wat een ontzettend domme actie. Veel sterkte!
   
 7. Peet012367

  Peet012367 Bekend lid

  20 feb 2011
  579
  0
  0
  Thanxx allemaal, heb even troost gezocht in de wijn ( rioja van de appie, heerlijk en in de bonus)... Maar ik ik vind het nog steeds deze actie weinig getuigen van empathie .... Ik wacht totdat de tijd verstrijkt en de pijn minder wordt.... Wat mij ineens doet denken aan een collega die met tranen in haar ogen vertelde over haar ervaring in 1998 ......
   
 8. vlindermoeder

  vlindermoeder Fanatiek lid

  30 mrt 2009
  1.633
  258
  83
  Hier
  ik werk in een winkel en toen mijn zwangerschap niet goed ding bleef dat niet ongemerkt. ik werk in een bouwmarkt waar natuurlijk veel mannen komen. sommige waren heel medelevend en andere gingen leuk over de zwangerschap van hun vrouw vertellen!!!!! gelukkig had ik wel collega's die erg meeleefde en die onderbraken dat gesprek dan op een tacktische manier. ik had ook wel collega's die er ook niet bij stil stonden. zo was er een discussie in de kantine over het afbreken van een zwangerschap waar ik bij zat!!!!!
   
 9. Peet012367

  Peet012367 Bekend lid

  20 feb 2011
  579
  0
  0
  Niet te geloven vlindermoeder hoe dom sommige mensen zijn......Hoe kunnen ze zonder schaamte zo'n gesprek in de kantine voortzetten, wat heb je gedaan? Ben je weggegaan? Heb je het genegeerd? Of heb je ze goed de waarheid verteld?
  Ze verpesten eigenlijk je rouw (in mijn geval) waarin je niet je druk wilt maken om wat anderen doen of zeggen... Maar op een waardige manier met je ( overleden) baby om wilt gaan.
  Een ander collega was verbaasd over mijn snelle herstel na de bevalling. Zij was heel moe; oja, herinnerde zij zich, zij had dan ook een baby om voor te zorgen..... :(
   
 10. Frummel

  Frummel Niet meer actief

  Zoiets slijt niet denk ik.. De scherpe kantjes gaan eraf en je 'leert ermee leven'. Het is vreselijk egoïstisch en ondoordacht van je collega! Met zulke dingen heb je maar rekening te houden ondanks je eigen geluk en trots. Tijdens de zwangerschap van mijn eerste zoon kwam bij een vriendin ook het verdriet boven van haar miskraam en haar dochtertje die tijdens de bevalling is overleden. Daar ga je op een tactvolle manier mee om en niet zoals je collega heeft gedaan. Ik vind het vreselijk moedig van je dat je er morgen weer naartoe goed. Lijkt me heel zwaar om haar onder ogen te komen maar ik hoop wel dat ze inziet hoe fout ze wel niet zat.

  Heel veel sterkte en geniet van je wijntje! Dat heb je zeker verdient!
   
 11. Berte

  Berte VIP lid

  24 feb 2011
  6.546
  3.137
  113
  Vrouw
  Thuis
  Wat een gemene actie, om jou zomaar een gezonde baby onder je neus te duwen :x.

  Bij mij op het werk was het iets minder extreem, maar er is wel een bord met beschuit met muisjes onder mijn neus geduwd. Gelukkig kon ik toen snel naar huis toe.

  Een paar weken later begon een aankomende vader te leuren met de zwangerschap van zijn vriendin, ongelooflijk, hij kon binnen 1 minuut mij op drie verschillende manieren vertellen dat ze zwanger was. Ik heb hem heel beheerst verteld over mijn persoonlijke situatie, die boodschap kwam gelukkig over.

  Ik denk overigens dat je beter met je verdriet leert om te gaan, maar vergeten doe je het nooit. Mijn schoonvader is meer dan 40 jaar geleden een dochter kort na de geboorte verloren en naar aanleiding van het overlijden van mijn dochter, kwam het hele verhaal weer naar boven. Sindsdien heeft hij nog 3 gezonde kinderen mogen krijgen, maar zijn oudste heeft hij daar niet mee terug.
   
 12. Peet012367

  Peet012367 Bekend lid

  20 feb 2011
  579
  0
  0
  Ja, thanks ik vind t nog steeds bizar. Ik ben gelukkig gewaarschuwd en en kon via de achterdeur weg. Ik word er heus niet blijer van als collega niet vol trots haar baby kan laten zien. Het enige wat ik graag had gewild is dat ze op m'n vrije dag was gekomen of iets van zich had laten horen als waarschuwing. Nooit geen bericht van haar, zelfs geen sms en dan ineens dit, heel vreemd. Gelukkig zijn er ook veel lieve / normale mensen en daar moet ik mij oprichten!
   
 13. Peet012367

  Peet012367 Bekend lid

  20 feb 2011
  579
  0
  0
  En inderdaad.... Ik moet mij er nog bij neerleggen dat dit blijft... Thanks voor je reactie! ( gaat je zwangerschap goed?)
   
 14. Berte

  Berte VIP lid

  24 feb 2011
  6.546
  3.137
  113
  Vrouw
  Thuis
  Vreemd he, dat vroeg ik me nou ook af destijds, ik werkte toen 12 uur per week, waarom dan beschuit uitdelen? Jij werkt nu ook niet hele dagen, is het nu zo moeilijk om dan op een ander tijdstip te komen? Ik had zelfs aan mijn teamleider aangegeven dat ik die beschuit niet wilde zien.

  Blij dat je ook lieve en normale mensen om je heen hebt. Het is nu echt niet vreemd dat je extra kwetsbaar bent voor lompe dingen. Je ziel heeft een hele rauwe wond en ieder miniem stootje doet nu pijn, zo zie ik dat.

  Mijn zwangerschap gaat tot nu toe goed, dank je dat je het vraagt. Nu alweer 16 weken, de spannende tijd is nu voor mij echt aangebroken, ik hoop dat mijn cerclage ervoor zorgt dat ik niet weer een baby verlies.
   
 15. Peet012367

  Peet012367 Bekend lid

  20 feb 2011
  579
  0
  0
  Pfff, lijkt me inderdaad behoorlijk spannend.... Dan kun je de dagen en de weken ook wel omkijken.. Ik werk nu even weer niet, had ook lichamelijk tegenslag, dus wacht even thuis af hoe bloeden verloopt en of ik echt gecuretteerd moet worden.. Ik ga wel even in de zon zitten en m'n kleine dichtbij voelen! Veel fijner dan werken op dit moment ;)
  Jij sterkte met de spanning!
   
 16. .ExternalClass .ecxhmmessage P{padding:0px;}.ExternalClass body.ecxhmmessage{font-size:10pt;font-family:Tahoma;}Ook ik wens je ontzettend veel sterkte! Ik vind het ook behoorlijk dom, om niet te zeggen, lomp om je op deze manier te confronteren met een klein babietje. Dat doet pijn. Sterkte meid!

  Berte, ik herken het wel. De ouders van mijn man zijn ook hun kindje verloren en toen wij ons dochtertje verloren, kwam bij hen ook alle verdriet weer boven. Aan de ene kant was het ook wel goed. Vroeger werd er toch anders mee omgegaan en ze hebben dus 30 jaar later nog veel verdriet kunnen verwerken.
   
 17. Snoekems

  Snoekems Bekend lid

  18 jan 2009
  703
  2
  0
  Brabant
  Nou, lekker nadenkend zeg... Had het idd even van te voren aangekondigd en dan had jij zelf een keuze kunnen maken of je erbij wilde zijn of niet! Hoe niet invoelend kunnen mensen dan zijn zeg....

  Een uitspraak die mij veel steun heeft gegeven is:"je leert nooit leven met het verlies van je kindje, maar je leert wel leven met de pijn en het verdriet". En zo ervaar ik het echt.

  Veel sterkte!
   
 18. Die uitspraak is zó waar!! Heel mooi!
   
 19. Kiwi08

  Kiwi08 Fanatiek lid

  30 okt 2008
  1.169
  0
  0
  sterkte meid..
   
 20. Vlinder84

  Vlinder84 Niet meer actief

  Vreselijk :( De eerste kerst na het overlijden van onze dochter (was nog geen 3 maanden later) waren we met de hele familie op bezoek bij onze grootouders. Waar natuurlijk ook baby's bij waren. Ik had me daarop voorbereid, thuis al heel veel tranen gelaten. Daar aangekomen, werd er opeens een baby op mijn schoot gezet met de woorden : zo, kun je alvast even oefenen voor later! Ik was die ochtend net ongesteld geworden en was helemaal verbijsterd. De hele kamer viel ook stil en vervolgens werd er snel overheen gepraat. Ik hield de baby stokstijf vast, bang om het te laten vallen omdat ik me ineens zo slapjes voelde. En daarna gauw aan mijn zusje gegeven, die zogenaamd stond te popelen haar vast te houden. Maar in feite wist zij natuurlijk hoe moeilijk het was en ben ik haar dankbaar dat ze het zo goed overnam. Maar pfoeh hey, wat was dat erg en lomp :( Hoe komen mensen erbij?!
   

Deel Deze Pagina