Zooooo boos op schoonfamilie!! Of zitten wij verkeerd!!!

Discussie in 'De lounge' gestart door Creamams, 6 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Creamams

  Creamams Niet meer actief

  Hoi,

  We hadden het van het weekend over de aankomende kerst. Een beetje vroeg misschien maar mijn schoonzus is nogal van het plannen.
  Mijn schoonouders zijn nogal van het heeeeeel lang tafelen. Maar omdat ons kereltje dan 1,5 jaar is willen wij hem bij het eten gezellig erbij hebben. Hij hoort er immers helemaal bij. Dus stelden we voor om het kerstfeest in de middag te vieren. Zo rond 15.00 uur. Dan is hij nog lekker wakker en kan hij ook gezellig mee eten en kadootjes onder de kerstboom uithalen.

  Mijn schoonzus (geen kindervriend) zei meteen, maar dat is dan toch geen kerstdiner? En hij heeft er toch nog helemaal niets aan? Ik heb echt geen zin om al zo vroeg te beginnen hoor.
  Mijn schoonmoeder vond het ook maar raar om zo vroeg te beginnen. Ja, je kunt hem toch gewoon hier op bed leggen!

  Halloooooooo, ik ga mijn zoon niet op bed leggen wanneer wij gezellig kerst gaan vieren! Hij heeft misschien nog niet in de gaten wat kerst is, maar hij geniet volop van de aandacht en gezelligheid.

  Wij doen altijd kadootjes onder de kerstboom met de schoonfamilie. Dus ik zeg, wanneer pakt hij zijn kadootjes uit dan?
  Krijg ik als antwoord: Sinterklaas is voor kinderen en de kerst voor volwassenen.

  Dus de hele kerstboom ligt vol met kadootjes en er ligt helemaal niets voor hem bij?? Nou mijn moederhart deed echt ZEER!

  Bij mijn ouders gaat het echt heel anders. Mijn moeder vind het nu al geweldig dat ze een "kinder" kerstdiner kan gaan maken en dat de kleine lekker rond darteld. En dat ze onder de kerstboom allemaal kadootjes voor ons kereltje kan leggen. Zooooo anders en makkelijk.

  Wij hebben gezegd dat als ze het niet anders willen doen dat ze dan maar kerst zonder ons moeten vieren.
  Maar zien wij het nu zo verkeerd? Hoe doen jullie dit?
   
 2. MamaR

  MamaR Fanatiek lid

  4 jul 2010
  3.420
  17
  38
  Nee, ik ben het met je eens. Als zij totaal geen water bij de (kerst)wijn willen doen, zou het voor mij ook heel snel klaar zijn.
   
 3. Cygnet2

  Cygnet2 Niet meer actief

  Ik begrijp jou maar ik begrijp hen ook. Als je bij je Eigen familie lekker kerst kunt vieren waarom dan niet een 'volwassen' kerst bij de schoonfamilie? Ik zou er niet zo'n punt van maken. Ik vind tafelen met zulke jonge kinderen ook niet erg gezellig en Kerst is tenslotte maar eenmaal.

  Dus verkeerd? Nee maar ik zou er niet zo'n toestand van maken.
   
 4. Chocoladekoekje

  Chocoladekoekje VIP lid

  25 mei 2010
  7.799
  43
  48
  Als jij het belangrijk vindt dat jouw zoontje kerst meeviert, zou ik inderdaad zeggen dat jullie dan dit jaar dus niet van de partij zijn. Ik vind het niet meer dan logisch dat naaste familie (en helemaal
  Oma's!) rekening houden met kleine kinderen! Vind dus niet dat jullie fout zitten, maar zou er ook geen woorden meer aan vuil maken. Ze weten nu jullie voorwaarden en als ze daar niet aan voldoen, moeten ze het dit jaar maar zonder jullie doen. Logisch dat jullie de kerst met jullie hele gezinnetje willen vieren!
   
 5. Casara

  Casara Fanatiek lid

  20 aug 2014
  1.769
  150
  63
  NULL
  NULL
  Ik ben het helemaal met je eens! Ondanks dat hij er weinig van snapt is het voor hem ook kerst en hoort hij er ook bij. Mijn zin zou over zijn!
   
 6. yoghurt

  yoghurt Bekend lid

  31 jan 2011
  508
  55
  28
  Brabant
  Ik zou voorstellen smiddags de kadootjes en lekker spelen en savonds lekker eten. Dan kan de kleine na het voorgerecht naar bed en kunnen jullie lekker rustig verder tafelen:)
   
 7. Feye

  Feye Fanatiek lid

  26 nov 2013
  4.657
  2.370
  113
  Vrouw
  Ik zou het gewoon doen zoals het altijd ging: lekker lang tafelen. Zoontje schuift dan toch gewoon aan het begin aan en daarna naar bed. Kunnen jullie daarna lekker rustig verder tafelen.
  Kadootjes kan zoontje voor het eten uitpakken toch?

  Ik ben er zelf geen fan van dat alle plannen worden omgegooid omdat wij nu een kindje hebben...
   
 8. Yuia

  Yuia Lid

  11 jun 2014
  75
  0
  0
  Ik vind het wel een beetje apart ja van je schoonfamilie. Jullie zoontje hoort er toch ook bij.
  Ze kunnen toch wel eens dingen veranderen als ze al jarenlang dezelfde traditie hebben, wat maakt t nou uit als jullie om 15.00 beginnen.
   
 9. Hippo89

  Hippo89 VIP lid

  11 dec 2012
  7.332
  308
  83
  Vrouw
  Ik snap je punt maar ik persoonlijk zou er niet moeilijk om doen

  Mijn oudste twee sliepen in de middag nog met 1,5 jaar en konden dan rustig wat later naar bed,

  Afgelopen jaren met mijn ouders op kerstavond uit eten gegaan, we gaan dan om 17.30 tot 19.30 cadeautjes deden we dan al om 16.30 en om 20.00 waren we weer thuis tanden poetsen pyjama aan verhaaltje lezen en om 20.30 waren ze vertrokken

  We doen dit al wel een jaar of 5 dus de oudste was al geboren en tot nu toe gaat het altijd goed,

  Op bed leggen en zelf kerst vieren vind ik ook geen probleem, hoe wil je dit met oud en nieuw gaan doen ? Ga je hem wakker maken ? Deden wij altijd hoor dus geen oordeel daar van mij, maar stel hij wil blijven liggen of word niet wakker of slaapt na een uurtje weer, ga jij dan ook naar bed ? Ga je dan niet naar buiten om de buren gelukkig nieuw jaar te wensen want je zoontje is er niet ?

  Nogmaals ik snap je punt je kindje hoort erbij en je wil graag dat je schoonfamilie dit ook zo ziet maar met kerst oud en nieuw vakanties en feestdagen is het vaak toch anders,
  Soms is het makkelijker en leuker voor jezelf niet zo vast te houden aan bepaalde dingen en meer go with the flow
   
 10. bonnie1

  bonnie1 VIP lid

  19 jul 2008
  7.283
  1.711
  113
  Niet erg leuk nee. Misschien kunnen jullie afspreken om rond 15 uur een voorgerecht je te doen en een cadeautje uit pakken (desnoods zou ik er zelf een bij leggen) en hem 's avonds op bed leggen.
  Dan hebben jullie er allemaal wat aan.
   
 11. Syane

  Syane VIP lid

  21 aug 2013
  9.841
  8.345
  113
  Over het eten zou ik niet zo moeilijk doen. Lang tafelen met een kind is toch al niet zo geweldig. Over de kadootjes zou ik juist erg vallen. Het is een familiefeest, dus ook de kids horen daarbij. Een kind snapt toch niet dat hij niks krijgt en de rest wel. Pffffff..... Ik zou voorstellen om de kadootjes 's middag te doen. En eventueel gewoon zelf iets voor hem kopen als het echt zo'n punt is. En dan dineren gewoon later op de avond.
   
 12. El1983

  El1983 Fanatiek lid

  19 sep 2012
  3.561
  0
  0
  Verzorgende IG
  My little castle
  Bij mijn ouders vieren we kerst wederom in de avond. Weliswaar beginnen we wel voreger dan voorheen vanwege de kinderen van mijn zussen, dus we beginnen rond 18.00 met de eerste gang (en de kids dan wel een gewone maaltijd. Kadootjes uitpakken en dan de volgende gang, en rond 19.30/20.00 gaan de kids naar bed, en gaan wij verder met gang nummer 3/4/5 :D.
  Beide win/win situatie.
  Is dit misschien een idee?

  En je zoon hoort gewoon bj de familie dat ze voor hem geen kado willen kopen vind ik echt belachelijk, alsof hij er niet bij hoort.
  Heeft je man niet tegen zijn moeder gezegd dat hij dit belachelijk vind?
   
 13. mumija

  mumija Niet meer actief

  Ik snap je wel; ik vind het nogal raar dat oma en tante helemaal niks omtrent je zoontje willen doen! Een kleine aanpassing is toch niet zo'n grote moeite.
  Danzouden mijn moederstekels toch ook recht overeind gaan staan.
   
 14. Lindangel

  Lindangel Fanatiek lid

  27 dec 2007
  3.742
  0
  0
  Ik zou doen wat Feye voorstelt. Zo doen wij het ook. We spreken op tijd af (uur of vier), doen wat spelletjes. We gaan om een uur of zes aan tafel, en dan eten de kinderen tijdens de eerste gangen mee. Daarna gaan de kinderen naar bed, en pas na die tijd eten wij het hoofdgerecht.

  Ja, kerst is voor mij ook een kinderfeest (vooral een familiefeest), maar een volwassen diner en wat family time bijt elkaar toch niet?

  Overigens hebben wij geen cadeaus met kerst, maar als je dat wel doet, gooi je er toch twee cadeaus voor de kinderen bij? Dan heeft iedereen iets.
   
 15. Zonnebloem92

  Zonnebloem92 VIP lid

  4 dec 2012
  10.846
  4.211
  113
  Vrouw
  Zuid Holland
  Ik heb ook dat soort schoonfam.
  Misschien smiddags cadeautjes doen en savonds eten?
  voor mij is kerst ook een familie feest.
   
 16. Ssaarr

  Ssaarr Fanatiek lid

  18 apr 2011
  1.300
  2
  38
  Ik snap je wel.. Maar als je eens voorsteld om de cadeautjes in de middag te doen en savonds lekker eten, dan kan je zoontje ook nog lekker eten en daarna lekker naar bedje. Dan kunnen jullie als familie nog met elkaar doorbrengen. Zo doen wij dat ook altijd 😄
   
 17. Boommm

  Boommm Niet meer actief

  Zal wel de enige zijn, maar ik vind dat je je wel een beetje aanstelt. Je zoontje snapt inderdaad nog geen bal van kerst en om daar dan de hele planning op aan te passen? Hij kan er toch gewoon in het begin bijzitten en een aangepast kerstdinner krijgen? En dan kun jij hem als het zijn bedtijd is tussen de gangen door in bed leggen daar. Hebben jullie beiden een leuke kerst. Zijn cadeautjes kan hij voor het eten uitpakken, hartstikke gezellig lijkt mij. Zo gaan wij het in ieder geval doen.
   
 18. twinkle star

  twinkle star Niet meer actief

  Ik snap beide kanten. Maar er zijn ook twee kerstdagen.
  Als het gebruikelijk is om lang te tafelen vind ik het zelf onzin dit nu aan te passen. Zelf zou ik 1 kerstdag zo doen zoals je zelf wil, dus in de middag eten en kadootjes uitpakken en je 1 dag aanpassen aan familie.

  Wij doen met kerst altijd een dobbelspel en ja alleen met volwassenen onze oudste van 12 doet dit jaar voor het eerst mee. Met sinterklaas doen wij altijd kadootjes voor de kinderen totdat ook de jongste niet meer gelooft.

  Eten met familie deden we gewoon in de avond. Smiddags eten ze al zo veel lekkers dat ze in de avond vaak geen honger meer hadden. Tussen de gangen legde we ze op bed en na het eten was het dobbelen.

  Je zou eventueel kunnen voorstellen het bij jullie te vieren zodat hij naar zijn eigen bed kan. Of Smiddags al kadootjes uitpakken zodat hij er ook bij kan zijn.

  Ik vind eerlijk gezegd dat je een beetje overdrijft en het teveel om je zoontje wil plannen. Hij is 1,5 en zal er zeker nu, nog niks van meekrijgen.
   
 19. Syane

  Syane VIP lid

  21 aug 2013
  9.841
  8.345
  113
  Dan lees je niet goed ;) want je bent niet de enige. Zo ongeveer de helft hier vind wat jij vind.
  Ik zou zeggen TS, een beetje begrip voor elkaar doet wonderen. :D
   
 20. Gosh

  Gosh Actief lid

  31 aug 2014
  313
  0
  0
  Ik zou zeggen steek dat vreten maar in je reet en je cadeautjes er bij. Manlief zou alleen mogen gaan maar persoonlijk zou ik al totaal geen zin meer hebben om "gezellig" aan tafel te gaan zitten met die familie.
   

Deel Deze Pagina