Ok, na de boekweitstoof en spaghetti met citroenolijfolie ben ik wel benieuwd naar nog meer succesrecepten. Mag ook simpel zijn hoor, het hoeven niet allerlei culinaire hoogstandjes te zijn (a la de spaghetti van @LisbethSalander ) maar ingewikkelder recepten zijn zeker ook welkom. Gaat uw gang!
Als het maken van de spaghetti niet al mijn energie heeft opgeslokt dan maak ik er vaak vervolgde bij: courgette in de lengte doormidden snijden. Zaadlijsten eruit halen. Alvast 15 minuten op een bakplaat in de oven op 180 graden. Eruit halen en insmeren met groene pesto. Dan om en om schijfjes tomaat en mozzarella erop en nog 10 minuten in de oven. Tomaten halveren. Op iedere helft 2 dunne schijfjes knoflook. Peper en zou erover en klein beetje olijfolie. Daaroverheen strooi ik de gedroogde bloemetje van venkel. Gaat zeker anderhalf uur in de oven op een bakplaat waarop een dun laagje water staat.
Dit recept heb ik door ZP ontdekt en is hier sindsdien een hit: https://www.lekkerensimpel.com/lekker-en-simpel-hete-kip/
Die moet ik dan ook eens proberen! Klinkt lekker! Lekkerensimpel is trouwens één van mijn favoriete kookblogs, zo duidelijk en de recepten zijn bijna altijd een succes.
Deze: https://www.lekkeretenmetmarlon.nl/2014/04/pilaf-met-kip-perzikken-ketjap-en-rijst.html?m=1 Ik doe er altijd een extra ui, een paar winterwortels en 2 paprika's door, en wat minder kipfilet.
Hier ontdekt. Nacho pulled chicken BBQ. Voor ons echt een super gezellig iets. Wijntje bij, lekker smullen uit 1 pot.
Super lekker en simpel. Aubergine in plakjes snijden en roosteren of bakken in de pan. Apart leggen. Dan in een pannetje tomaten met knoflook, zout en peper bakken en een sausje van maken. Vervolgens aubergine in een ovenschaal en tomatensaus erop, dan weer aubergine. Eventueel wat geraspte kaas en in de oven. Superlekker
Is gewoon ook super lekker. Mss noet het gezondste maar wel lekker. https://www.ohmyfoodness.nl/omf-filmt/bbq-chicken-nachos-van-de-bakplaat/
https://www.savorysweets.nl/vlees/recept-italiaanse-roomkip-met-courgette-en-zongedroogde-tomaat/ Deze valt hier goed in de smaak.
Onze favoriet: Linguine met pesto, doperwtjes en gerookte kipfilet In een grote pan een uitje, wat knoflook en een in ringetjes gesneden prei zacht bakken. Ondertussen linguine koken (kan ook met spaghetti). Dan een zak diepvriesdoperwten, een paar flinke lepels (zelfgemaakte) pesto erbij en een scheutje slag- of kookroom. Dat 10 minuutjes zachtjes laten pruttelen. De laatste 2 minuten in reepjes of blokjes gesneden gerookte kip erbij. Dit alles door de al dente gekookte linguine roeren en op het bord nog wat geraspte parmesan erover.
Wat een leuk topic! Deze hoort hier ook zeker thuis vind ik: http://mijnmixedkitchen.blogspot.com/2013/10/mexicaanse-ovenschotel-met-kip-groenten.html?m=1
Heel simpel maar lekker: Allerlei groenten in stukjes snijden (bijv zoete aardappel, pastinaak, paprika, wortel, lente-ui) eventueel kleine krieltjes aan toevoegen. Dit op een bakplaat doen. Olijfolie en kruiden erover (bijv Italiaanse kruiden). Half uurtje in de oven. Klaar!
Eens iets anders: linguini met doperwtensaus en gerookte zalm. In een hapjespan uitje knoflookje fruiten, bevroren doperwten en kippenbouillon erbij (net voldoende om ze onder te zetten) en een paar minuten laten koken. Beetje kruiden erbij, net degene die vooraan staan in het keukenkastje. Ondertussen linguini koken of tagliatelle ofzo, liefst verse uit het koelschap. Dan de ui en erwtjes in de blender, beetje room of crème fraiche er bij (optioneel) en eigenlijk een beetje fijne chili flakes als je ze hebt. Er moet iets peperigs in. Groene saus weer in de hapjespan, gerookte zalm in reepjes er bij roeren en kort door laten warmen, pasta er bij en klaar.