zwanger en eetstoornissen

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door bengel, 1 mrt 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. bengel

  bengel Niet meer actief

  hoi

  zijn er ook vrouwen die zwanger worden/zijn die vroeger eetstoornissen gehad hebben/ nog last van hebben
  Toen ik 16 jr was (11 terug) heb ik eerst anorexia gehad gevolgd door boulimia. Nu ben ik een emotie eter..
  Ik heb geen overgewicht, heb een normaal postuur..maar t lijkt me zooooooooooooooooooo eng om dikker te worden. en ben dan ook vastberaden om het erna er weer af te krijgen....

  edit: bericht aangepast door moderator: reclame

  Heeft iemand dit ook
   
 2. mijnimeel

  mijnimeel Fanatiek lid

  10 nov 2005
  2.343
  0
  0
  Directeur
  In de buurt van Den
  Een vriendin van mij heeft Anorexia gehad vroeger en is nu 24 weken zwanger. Zij is o.a. elke dag gaan hardlopen omdat zij bang was om aan te komen. Gevolg: kindje heeft o.a. een forse groeiachterstand!!!! Zoek dus hulp voordat je zwanger raakt.....
   
 3. Naomy

  Naomy Actief lid

  12 nov 2005
  284
  0
  0
  Groningen
  Hier nog 1
  SInds een half jaar nu echt beter en in mn achterhoofd gehouden dat ik heel graag kinderen wilde en dus eens op moest houden met mn vinger in mn keel steken en niet eten.
  Het houd mij nu op de been dat mn lichaam gezond moet zijn voor mn zwangerschap en alles gaat voor het kindje.
  Ik weet niet hoe ik na de zwangerschap zal zijn.
  Aan de ene kant wel bang dat het terug komt, aan de andere kant weet ik dat intensief sporten (ik kickbokste 6x per week na mn eetstoornis, om iig op gewicht te blijven) ook heel veel kan helpen en dat dat me meer energie geeft.
  Als je de hele dag niks eet, of een heel klein beetje wat je er vervolgens weer uitgooit, ben je op den duur zo futloos dat het ook gevaarlijk kan zijn voor je kind (ben zelf al een keer in slaap gevallen achter het stuur)...hou dit in je achterhoofd!
  Ik probeer na mn zwangerschap ook weer het sporten op te pakken en doormiddel daarvan en veel steun van mn vriend, komt het vast wel goed ;) ....hoop ik :oops:
   
 4. Daan0201

  Daan0201 Fanatiek lid

  28 okt 2005
  1.830
  0
  0
  Ik heb er zelf (gelukkig) geen ervaring mee, maar het lijkt me inderdaad wel verstandig om hulp te zoeken en te zorgen dat je helemaal beter bent voordat je zwanger wordt...Als je iets niet kunt gebruiken tijdens je zwangerschap zijn het wel eetstoornissen, dat is echt heel erg slecht voor je kindje en dat wil niemand natuurlijk!!!
   
 5. caroline27

  caroline27 Actief lid

  3 jan 2006
  365
  0
  0
  ik heb er wel ervaring mee . Ik weet er geen naam voor maar ik vaste ,slikte allerlei pillen om af te vallen ben ook dun ( 1.78 en 59 kl). Toen ik gestopt ben met de pil ben ik met alles gestopt ( ben stiekem best trots) en ik ben in nov gestopt en ben 1 kilo aangekomen . Ik ontbijt nu , deed ik daarvoor nooit , maar ik ben ook kei bang dat na een kind het er niet meer af gaat maar dat heb ik er voor over. Ik moet er niet aan denken dat zo'n kindje een groei achterstand door mijn onzekerheid. Het kost me moeite om niet te leven als daarvoor , maar ik zet door en geloof echt als ik zo blijf denken dat ik het red en mijn mannetje houd me nu vooral in de gaten want als zwanger probeert te worden dan moet beginnen bij gezond leven !

  liefs caroline
   
 6. AlexandraS

  9 feb 2006
  74
  0
  0
  Den Haag
  Ik heb er -persoonlijk- geen ervaring mee, maar ik wil wel iedereen die hier mee te kampen heeft op het hart drukken om hulp te vragen, bijvoorbeeld in een praatgroep. Ook al denk je dat je het wel alleen kan, het gaat hier toch om een stoornis die altijd onder de oppervlakte aanwezig blijft en dat zul je moeten erkennen om het de baas te blijven.
  Bengel, Caroline en Naomy, sterkte ermee!
   
 7. bengel

  bengel Niet meer actief

  oh maar ik doe geen rare dingen hoor, ik eet gewoon waar ik zin in heb, maar ik kan me soms dik en lelijk voelen verder niks
   
 8. AlexandraS

  9 feb 2006
  74
  0
  0
  Den Haag
  Gelukkig maar, alhoewel je dik en lelijk voelen ook niet leuk is natuurlijk. Als je je daarna ook maar weer lekker happy kan voelen in je lichaam. :)
   
 9. bengel

  bengel Niet meer actief

  ik heb ook heel veel momenten dat ik me mooi en leuk voel..t wisselt, en vooral rond de dagen dat ik moet menstrueren..dat heb ik nu dus effe een aantal dagen ..grr niet leuk..
  Maar ik ben verstandig genoeg om geen rare dingen te doen zoals overgeven of extreem lijnen. ik ben wel iem. die een duidelijk eetpatroon heeft, en weinig snoep, maar daar voel ik me goed bij, en die keren dat ik dus snoep is vaak overmatig, en dan voel ik me rot.gelukkig snapt mijn vriend mij goed, en is hij sterk genoeg om mij uit de kleine dalen te halen.. :)
   
 10. caroline27

  caroline27 Actief lid

  3 jan 2006
  365
  0
  0
  het zijn idd momenten maar ik heb al op een praatgroep gezeten voor iemand met een andere verslaving ik als omgeving dus ik weet hoe dat werkt . Ik heb zelf al het probleem erkent en ga daar nu mee om. Ik heb ook geen ondergewicht gehad en kan het daarom geen naam geven maar was er duidelijk veel mee bezig . Ben blij dathet nu oed met mezelf gaat wat dat betreft maar dank je wel voor het advies

  liefs caroline
   
 11. ElviraR

  ElviraR VIP lid

  28 okt 2005
  5.134
  0
  0
  Knap dat jullie er zo open over praten. Dat geeft aan dat jullie het een plek hebben gegeven en ermee om kunnen gaan (lijkt mij). Ik wens julllie alle kracht dat deze denkwijze zo mag blijven en dat jullie een gezonde zwangerschap tegemoet gaan!! En eenmaal zo'n scheet in je gezin geeft je vast de kracht om gezond verder te blijven gaan!!
  Zet 'm op!

  Knuf Elvira
   
 12. Silly

  Silly Fanatiek lid

  24 okt 2005
  1.537
  0
  0
  Ik let ook erg op mijn figuur.
  Toen ik zwanger was van de 1e ben ik tot 5 maanden blijven hardlopen en heb ik andere sporten gedaan. Ik had een eigen zaak dus tot 3 dagen voor de bevalling gewerkt. Ik had nergens last van, kon de hele wereld aan. Toen mijn zoon geboren was was hij te licht. Hij is opgenomen in het ziekenhuis. Dit alles had o.a. te maken met het feit dat ik te weinig rust had gehouden. Nu weet ik wel beter. Ik blijf nog wel even sporten maar met mate. Gelukkig is mijn zwangerschap nu zwaarder waardoor ik vlugger een signaal krijg om rustiger aan te doen. Als ik bevallen ben zal ik weer volop gaan sporten om mijn lijntje terug te krijgen dat weet ik zeker. En als je het echt wil lukt je dat ook. Maar ga echt niet lijnen of teveel sporten want daar lijdt je baby echt onder, geloof me maar. Ik heb m'n lesje wel geleerd.

  Silly
   
 13. Naomy

  Naomy Actief lid

  12 nov 2005
  284
  0
  0
  Groningen
  ik sport vanaf dag 1 van mn zwangerschap al niet meer....ben zo bang dat het niet goed is (onzin natuurlijk), ben er nu ook veel te moe voor.....na de bevallling wel weer ;)
   
 14. bengel

  bengel Niet meer actief

  oh nee, ik blijf wel sporten, maar dan 1 x in de week en wandelen met mijn hondje in alle ontspannenheid...
  goed dat je dit geschreven hebt silly, ik merk wel dat ik net effe dacht...oh...

  gr Bengel
   
 15. safian78

  safian78 Actief lid

  26 jan 2006
  428
  0
  0
  IK heb zelf ook een eetstoornis gehad, BED. Ik ben dus niet slank maar wil het wel graag, hoe het zou zijn om zwanger te worden weet ik niet, ik ben wel altijd met gewicht ed bezig maar het gaat de laatst tijd heel goed, dankzij therapie. De therapie is over en ik ben zo goed als beter! Nu hebben we gekozen om met de pil te stoppen zodat ik het wel aan kan. Zorg ervoor dat je eerst zelf lekker in je vel zit, voordat je de verantwoordelijkheid op je neemt van een kindje, anders red je het in mijn ogen nooit!!!
   

Deel Deze Pagina