Zwanger en medicijnen voor astma

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Annette, 18 jan 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Annette

  Annette Nieuw lid

  18 jan 2006
  3
  0
  0
  Leeuwarden
  Hoi,

  Ik ben nu 13 weken zwanger van de eerste. Al heel wat jaren gebruik ik pufjes voor mijn astmatische bronchitus. Ventolin en Flixotide.
  Toen ik zwanger was zij de huisarts op een zeer vage manier dat ik maar moest proberen te stoppen met Flixotide. Dat heb ik dus inderdaad geprobeerd met als resultaat een vette bronchitus. Ik hem gebeld en ik moest de flixotide er maar weer bij gaan gebruiken tot ik me beter voelde.... Nu hoor ik (van een longarts) dat de huisarts me gewoon gelijk op een ander soort pufje (Quvar) had moeten overzetten omdat van Flixotide niet bekend ik of het schadelijk is.
  Ik heb dus de 1e drie maand veel Flixotide gebruikt en ik maak me hier best wel zorgen om.....
  Zijn er meer mensen met ervaring met Flixotide tijdens de zwangerschap??
   
 2. Carmen

  Carmen Fanatiek lid

  2 nov 2005
  1.065
  0
  0
  Peuterjuf
  Haarlem
  Ik gebruik dezelfde middelen en ben inderdaad gestopt met de Flixotide... Op aanraden van mijn VK overiginds. Mijn huisarts was het me "vergeten" te melden. Ik kan je dus niet helpen. Weet alleen dat we het niet mogen gebruiken omdat het effect niet duidelijk is. Dat het schadelijk is, is gelukkig nog niet gezegd.
   
 3. Annette

  Annette Nieuw lid

  18 jan 2006
  3
  0
  0
  Leeuwarden
  Hoi Carmen,

  Heb je toen je gestopt bent met de flixotide ook wat anders gebruikt in plaats van de flixotide?
   
 4. Carmen

  Carmen Fanatiek lid

  2 nov 2005
  1.065
  0
  0
  Peuterjuf
  Haarlem
  Ja, ik gebruik nu Quvar. Tenminste gebruikte.. Ik ben een van de gelukkige waarbij de astma afneemt tijdens de zwangerschap! (dat gebeurt wel vaker, een meevaller!) Nu gebruik ik alleen nog Ventolin, zo nodig.

  Suc6!
   
 5. tjenna

  tjenna Bekend lid

  31 mrt 2005
  646
  0
  0
  emmen
  de flixotide mocht ik ook niet hebben de Ventolin wel gewoon
   
 6. tomenjerry

  tomenjerry Fanatiek lid

  15 mei 2005
  1.191
  0
  0
  winkelmedewerker
  emmen
  ik heb de eerste weken ook gewoon medicijnen gebruikt, serevent,ventolin en flixotide ik moest gewoon blijven gebruiken. ben later wel gestopt omdat ik me super goed voelde en gebruik zelfs nu nog niks weer na de bavalling blijf me super voelen zonder medicijnen ik heb gewoon gezonde dochter gekregen kijk zonder medicijnen is altijd beter maar jou gezondheid is wel belangrijkste om gezond kindje te krijgen. als je nu andere medicijnen krijgt is het goed. de flicotide zal echt geen schade aangericht hebben anders had ik het ook aan mijn dochter moeten zien. en mischien voel jij je straks ook wel weer super. veel succes in ieder geval. groetjes wietske
   
 7. Carmen

  Carmen Fanatiek lid

  2 nov 2005
  1.065
  0
  0
  Peuterjuf
  Haarlem
  Zeg, nu we het toch over astma hebben etc..

  Ik gebruik nu dus amper aan medicijnen omdat het gewoon erg erg goed gaat. Wel ben ik benieuwd of jullie last hadden van de astma, tijdens de bevalling?
   
 8. tomenjerry

  tomenjerry Fanatiek lid

  15 mei 2005
  1.191
  0
  0
  winkelmedewerker
  emmen
  ik had en heb nu nog steeds gelukkig weinig last en had toch zwaar astma.

  groetjes wietske
   
 9. Hallo,
  Ik lees dit net, en ik ben bekend met het probleem ook ik heb quvar voorgeschreven gekregen, bij mij werkt dit als een trein. En het is inderdaad beter om dit te gebruiken als je zwanger wilt worden of bent.
  Heel veel succes,
  groetjes Leonie
   
 10. esmetjuh

  esmetjuh Lid

  25 okt 2005
  24
  0
  0
  Student
  Zuid holland
  Ik heb van de arts juist wel ventolin gekregen (als ik het benauwt zou krijgen) en ik heb symbicort gekregen voor 3x per dag, omdat dat geen schade kan aanbrengen voor de baby,
  Succes,
  Groetjes esmé
   
 11. Edina

  Edina Lid

  12 mrt 2006
  33
  0
  0
  hallo allemaal ik heb ook astma maar gebruik seretide 250/50 z'n inhalator die is toch niet zo schadelijk ......!!!!!!!!
   
 12. NikkiF

  NikkiF Fanatiek lid

  17 jan 2006
  3.554
  0
  0
  Hallo !

  Ik gebruik momenteel alleen Ventolin en tegen de hooikoorts een ouderwets middel waar mijn apotherke onderzoek naar heeft gedaan en dat niet schadelijk is als je zwanger bent. Het liefst zou ik meteen met die pilletjes stoppen, maar mijn longen hebben daar nog geen zin in ...

  Zijn er nog meer mensen die momenteel last hebben van hun longen ? Wat doen jullie er tegen ?

  Groetjes,
  Nikki F
   
 13. Annalise74

  Annalise74 Fanatiek lid

  6 mei 2006
  2.258
  2
  38
  West Nederland
  Hoi allemaal, ik lees net alle berichtjes over allergie/astma medicijnen en zwanger zijn. Ik gebruik ook Flixotide, Flixonase en Zyrtec (cetrizine tabletten) en wil graag zwanger worden. Kan ik dit nou gewoon blijven gebruiken totdat ik zwanger ben of beter van niet?
   
 14. NikkiF

  NikkiF Fanatiek lid

  17 jan 2006
  3.554
  0
  0
  Hoi Annelise,

  Ik ben er de afgelopen weken veel mee bezig geweest omdat ik een ernstige vorm van hooikoorts heb waarbij mijn longen helemaal dicht gaan.

  Ventolin kun je gewoon gebruiken. Ik heb een voorzetkamer erbij gekregen waardoor de inhalaties effectiever zijn en dat werkt geweldig ! Je mag wel de aangegeven dosering niet overschrijden.

  Flixotide mag je niet gebruiken tijdens je zwangerschap.

  Zyrtec (heb ik ook eens gehad) mag je ook niet gebruiken tijdens je zwangerschap.

  Ik heb 5 dagen een middel moeten innemen omdat ik echt geen lucht meer kreeg, Mijn apotheker heeft recente informatie over het geneesmiddel opgevraagd en je kunt het zonder risico gebruiken (het is al zeker 5 weken geleden en ons kindje zag er prima uit met de 20-weken-echo) Dat middel heet: Polaramine. Het is een heel ouderwets middel en je wordt er ook duf van. Ik heb het 5 dagen geslikt en ben toen zo snel mogelijk gestopt ermee. Nu gaat het gelukkig prima ! Ik denk dat ik een van de weinigen ben die blij is met dit weer ! 8)

  Groetjes,
  Nikki F
   
 15. Annalise74

  Annalise74 Fanatiek lid

  6 mei 2006
  2.258
  2
  38
  West Nederland
  Bedankt voor de tips Nikki..... nou eerst nog zwanger worden.
  Maar als het zover mag komen.... neem ik meteen contact op met de arts.

  Groetjes, Anna.
   

Deel Deze Pagina