Zwanger en Turkse vriend wil het niet

Discussie in 'Alleen en zwanger' gestart door Shashabi, 3 jan 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Shashabi

  Shashabi Lid

  3 jan 2019
  12
  39
  13
  Vrouw
  Hallo allemasl,
  Ik ben nieuw op de pagina. Ik ben 32 en 4,5 jaar samen met mijn Turkse vriend. We zijn altijd voorzichtig geweest, omdat een baby nog niet in de planning stond, maar toch ben ik zwanger geworden (inmiddels 12 weken). Nadat ik zelf over de grootste schrik heen was besloot ik om eerst de eerste echo af te wachten. Ik bleek toen al bijna tien weken zwanger te zijn en ik heb het hartje zien kloppen. Voor mij was de keuze om de baby te houden toen snel gemaakt.
  In de eerste instantie reageerde mijn vriend vreselijk. Hij wilde perse een abortus (ook al is dat met zijn geloof niet toegestaan) en we hebben een vreselijke ruzie gehad. Naderhand kalmeerde hij meer en hij accepteert dat ik de baby houdt. Het lastige is dat ik enerzijds merk dat hij de baby wilt, omdat hij van alles wilt weten, toch wel ideeen heeft over de opvoeding en met me mee fantaseert over het geslacht, maar hij blijft wel vol houden dat hij het niet wilt, omdat de schaamte naar zijn familie toe te groot is. Hij is bang dat zijn moeder hem nooit meer wilt spreken en dat hij door iedereen wordt aangekeken op zijn gedrag.
  Ik heb het heel erg moeilijk met de situatie, omdat mijn droom van ons als gezin in rook op gaat. Ik hoop ergens dat ik hem nog kan overtuigen om zijn verantwoordelijkheid te nemen, maar ik weet niet hoe.

  Zijn er anderen die in een soortgelijke situatie hebben gezeten en misschien tips hebben hoe ik het beste met de situatie om kan gaan?
  Alvast bedankt!
   
 2. Huismuisie

  Huismuisie Fanatiek lid

  10 aug 2016
  4.398
  4.306
  113
  Vrouw
  ZZP’er
  Noord Brabant
  Je bent 4,5 jaar samen. Is snel trouwen geen optie meer als jullie relatie gewoon fijn is.

  Ik zou nu ook geen abortus meer overwegen maar onderschat het gevoel van een aangetaste eer niet in die families.
  Waar is hij bang voor? Ik zou rustig alle opties open houden en hem zo veel mogelijk toelaten in alles.

  We enorm lastig en rot. Ben jij wel van Nederlandse afkomst?
   
  lies276 en Oceanna vinden dit leuk.
 3. Shashabi

  Shashabi Lid

  3 jan 2019
  12
  39
  13
  Vrouw
  Snel trouwen redt niet zijn gezicht bij zijn familie. Dan moet hij alsnog de waarheid vertellen en dat is precies wat hij niet wilt. Het idee om zijn moeder onder ogen te komen is wat het hem moeilijk maakt en haar reactie.
  Ik ben zelf wel Nederlands inderdaad, waardoor het heel dubbel voelt omdat in mijn ogen je vriendin en ongeboren kind ik de steek laten veel erger is dan je familie teleur stellen, maar ik weet dat de druk van familie en de verbondenheid heel intens is in zijn cultuur.

  Ik doe nu mijn best om hem zoveel mogelijk te betrekken en hij zegt dat hij er nu voor me wilt zijn en dat is hij ook, maar of het voldoende is om hem te overtuigen om verantwoordelijkheid te nemen is de vraag.
   
 4. Huismuisie

  Huismuisie Fanatiek lid

  10 aug 2016
  4.398
  4.306
  113
  Vrouw
  ZZP’er
  Noord Brabant
  Woonde jullie wel samen?

  Dat zal het zeker lastig maken maar wie weet komt het goed. En heeft het gewoon even tijd nodig om in te dalen.

  Het kindje komt er toch wel en is voor jou welkom. Hopelijk snapt zijn familie het op den duur wel en komt het goed.
   
  toch3 vindt dit leuk.
 5. Shashabi

  Shashabi Lid

  3 jan 2019
  12
  39
  13
  Vrouw
  Nee we woonden nog niet samen. We zouden langzamerhand die stap maken zodra hij een huis had gekocht.

  Dank je wel voor je reactie. Ik hoop dat het inderdaad gewoon tijd nodig heeft
   
 6. Iertje81

  Iertje81 VIP lid

  31 dec 2015
  6.240
  9.909
  113
  Weet zijn familie wel van jullie relatie? Als jij het kindje houdt dan komt het sowieso toch uit? Dan hoeven ze alleen maar één plus één op te tellen. Ik neem toch aan dat hij niet bij zijn familie gaat ontkennen dat hij de vader is en jou zal wegzetten als leugenaar. Hoe dan ook komt zijn familie erachter zodra jouw zwangerschap zichtbaar wordt en ze van jouw bestaan afweten. Overigens vraag ik me af of je er goed aan doet met hem samen te blijven als je vriend zich zo aan het gedragen is, maar dat terzijde. Aan vrijen zitten nu eenmaal soms risico’s...
   
 7. MamaZijnIsDeBom

  MamaZijnIsDeBom Fanatiek lid

  10 apr 2018
  2.317
  1.655
  113
  Vrouw
  Ik zou me er een beetje aan onttrekken eigenlijk. Hij heeft zijn cultuur en jij het jouwe. Hij is bang zijn familie kwijt te raken wat ik heel goed snap. Jij hebt een man nodig die de consequenties aanvaart en jullie boven alles zet. Een man die niet wil uitkomen voor zijn ongeboren kind omdat zijn moeder dan heel teleurgesteld zal zijn is niet iets waar wij westerse vrouwen erg hard voor vallen. Maar daarmee bekijk ik het wel heel erg vanuit de westerse vrouwelijke kant, omdat ik een westerse vrouw ben :D

  Je kunt denk ik niet anders doen dan je nu al doet. Hij moet de keuze maken er voor jullie te zijn of niet. Maar ik zou wel ergens een grens trekken. Want de beslissing om het zijn familie te vertellen wordt niet makkelijker. Die wordt alleen maar moeilijker. Want ze komen erachter hoe ver jij al bent. En dus hoe lang hij er zijn mond over heeft gehouden.

  Ik zelf, maar dat is makkelijk praten vanuit de andere kant van het scherm, zou zeggen: je moet er maar even overna denken en je bent welkom als je besloten hebt voor ons te gaan. Je kan hem duidelijk maken dat je het echt snapt, en meeleeft met hem en de situatie waar hij in zit. Maar dat het jouw óók in een situatie brengt. Namelijk in de onzekerheid of je je kind nu wel of niet alleen moet gaan opvoeden. Ook niet echt een situatie om jaloers op te zijn.

  Ik leef met je mee hoor! Lijkt me heel pittig allemaal.
   
  lidu1 en nizzie86 vinden dit leuk.
 8. Izzie7676

  Izzie7676 VIP lid

  18 dec 2017
  5.793
  6.469
  113
  Vrouw
  Wil jij echt dat deze aardappel een grote rol gaat spelen in jouw leven en dat van je kind? Na 4,5 jaar weet zijn familie kennelijk niet van jouw bestaan af, echt meid, daar moet je toch voor passen.

  Kan het zijn dat dit pracht exemplaar al lang en breed getrouwd is en jou als gezellige wip buiten de deur heeft?

  Ik zal keihard klinken hoor maar je kind verdient beter dan dat. Dat jij er voor kiest om deze relatie te hebben kan, maar je bent het nu aan je kind verplicht om te zorgen dat het kind een fijne stabiele jeugd heeft. In plaats van een mekkerende volwassen kerel die vooral zichzelf heel erg belangrijk vindt. Zo belangrijk dat ie zijn kind er voor wil laten aborteren
   
  Mom2Be92, carry27, Ysabella en 11 anderen vinden dit leuk.
 9. Jennifer93

  Jennifer93 Actief lid

  3 okt 2013
  374
  175
  43
  Vrouw
  Moeder


  Wat een belachelijke reactie! Ik lees nergens dat zijn familie er niet vanaf weet, daarbij ben je super kortzichtig , de turkse cultuur is nou eenmaal heel anders als de westerse, gezichtsverlies heeft daar zeer grote impact op iemands leven, ik zou zeggen effe een beetje rustig doen met al je oordelen zeg..

  Voor de topic opener,
  Een hele moeilijke situatie, ik zou hem eerst de tijd geven om aan het gebeurde te wennen het is nou eenmaal niet niks.. (ik kan erover meepraten)
  Rustig blijven, hem ruimte geven om na te denken en vooral niet boos en opstandig gaan doen want dat lijkt me helemaal geen zin hebben..
   
  Maahn, Oceanna en Evanesco vinden dit leuk.
 10. Izzie7676

  Izzie7676 VIP lid

  18 dec 2017
  5.793
  6.469
  113
  Vrouw

  Hallo,
  De man wil een abortus. Het kind dood.
  Omwille van zijn gezichtsverlies.

  Dan spoor je njet. Turk of Nederlander of oostindisch for all I care. Nul begrip voor die mentaliteit. Ongeacht afkomst. Dan had ie haar netjes moeten huwen voor hij wel seks had met haar. Mooie dubbele moraal. Wel de lusten maar zodra er consequenties volgen is t ineens allemaal moeilijk. Kom op zeg.
   
  valentijntje, Mom2Be92, ladyii en 37 anderen vinden dit leuk.
 11. Aba

  Aba Actief lid

  10 okt 2018
  164
  169
  43
  Vrouw
  Ik ben zelf getrouwd met een Turkse man. Ik ken de cultuur toch al een beetje. Ik denk dat hij dit zei (abortus) omdat hij in shock was en niet wist wat doen. Dan dacht hij aan zijn familie en wat een schande dit wel niet zou kunnen zijn. Hoeft niet perse hoor sommige zijn nu zo eenmaal. Maar hij wil wel weten wat voor geslacht enzoverder dus hij begint stilletjesaan wel de vaderrol op te nemen denk ik dan.
  Als de familie jou kent als zijn vriendin vind ik dat al heel positief, misschien moet je aan hem voorstellen om te trouwen?
  Ik ben onmiddellijk voorgesteld geweest aan zijn familie en als er ooit zoiets zou gebeuren zei mijn man dan zouden we moeten trouwen. Maakt niet uit wat ze dan nog denken je bent getrouwd. En dat zal veeeeell rust geven in je relatie, iets wat jullie beiden nodig hebben.
  Even voor de zekerheid : ik wil hier niemand aanvallen en zeg gewoon wat ik geleerd heb door de jaren :p
   
  my1969, ladyii, Maahn en 2 anderen vinden dit leuk.
 12. Shashabi

  Shashabi Lid

  3 jan 2019
  12
  39
  13
  Vrouw
  Bedankt voor alle reacties.

  Ik ben voorgesteld aan zijn vader. Zijn zussen en moeder weten wel van onze relatie, maar ik heb ze nooit officieel ontmoet.

  Ik heb inmiddels weer een gesprek met hem gehad, waar ik zelf uit op maak dat hij heel erg in de war is. Hij stelde allemaal vragen over wat ik zou doen in ern situatie dat we zouden trouwen en hij heeft wel allemaal ideeen over de opvoeding en namen voor het kind. Maar hij geeft ook asn dat hij weg wilt gaan van hier en de vraag of ik niet wil verhuizen (we wonen namelijk twee straten bij elkaar vandaan) en of ik wil liegen over wie de vader is van het kind (wat dus echt niet gaat gebeuren). Het is alsof hij momenteel van het ene uiterste naar het andere uiterste gaat met zijn gedachten. Voor mij een nogal emotionele achtbaan.
   
 13. Mila27

  Mila27 Fanatiek lid

  20 jul 2017
  3.103
  2.313
  113
  Vrouw
  4,5 jaar samen en nog nooit voorgesteld aan zijn moeder en zussen? Wat vind je daar zelf van? Hoe is jullie relatie verder?
   
  kimmyLynn en Koektrommel vinden dit leuk.
 14. Maan14

  Maan14 Niet meer actief

  Dit klinkt zoals mijn oude buurmeisje, ze was verliefd had een vriend een relatie en ze raakte zwanger. Echter was hij allang uitgehuwelijkt en was er alles al geregeld om met dat anderen meisje te gaan trouwen.


  Zij zit nu met een kindje en de vader is zoals gepland getrouwd met het ander meisje.

  Ik probeer niemand aan te vallen maar het is ook een anderen cultuur de ene Turkse familie is heel westers en de anderen is strenger.
   
 15. MamaZijnIsDeBom

  MamaZijnIsDeBom Fanatiek lid

  10 apr 2018
  2.317
  1.655
  113
  Vrouw
  Aiii... de vraag of je wil doen of iemand anders de vader is... en zijn moeder en zussen nog nooit ontmoet. Ik ben daardoor nog wat meer overtuigt van wat ik al vond. Ik zou zeggen: je bent niet meer welkom tot je voor ons wilt gaan. Helemaal, zonder geheimen, als volwaardige partners. Zolang je daar niet voor kiest kunnen wij elkaar niet meer zien.

  Ik denk echt dat dat de beste manier is. Voor allemaal. Ook voor je kind.
   
  Juffie26 vindt dit leuk.
 16. Killy88

  Killy88 Fanatiek lid

  1 aug 2018
  1.177
  2.049
  113
  Vrouw
  Run!
   
  Mom2Be92, Juffie26, Suuster en 2 anderen vinden dit leuk.
 17. Huismuisie

  Huismuisie Fanatiek lid

  10 aug 2016
  4.398
  4.306
  113
  Vrouw
  ZZP’er
  Noord Brabant
  Ik denk dat dit twee volwassen mensen zijn die dit samen moeten uitvogelen. Soms kom je gewoon voor onverwachts hete vuren te staan.

  Je kan niet zomaar iemand buiten spel zetten waar je notabelen een kind van draagt. Je bent geen stoere vrouw die voor zichzelf en het kind opkomt door een twijfelende man maar de deur te wijzen tot dat hij er helemaal voor gaat. Soms is het gewoon even kut. En hoe je dit SAMEN oplost laat zien hoe de relatie daadwerkelijk is.

  @to ik snap dat het verwarrend is. En ik weet als geen ander hoe het is om een kind te krijgen met iemand die het eigenlijk niet kan en wil. Al is mijn situatie wel heel anders dan die van jou.

  Probeer er samen uit te komen. Het is een behoorlijk proces waar jullie doorheen moeten en voor je (ex)vriend ook een hele lastige tweestrijd. Niet alleen voor jou.

  Uit je bericht kan ik wel opmaken dat hij zoekt naar een manier om samen met jou dit gezinnetje te vormen.

  Heel veel sterkte.
   
  Maahn, Leraje, lies276 en 4 anderen vinden dit leuk.
 18. Zonnebloem92

  Zonnebloem92 VIP lid

  4 dec 2012
  9.726
  3.297
  113
  Vrouw
  Zuid Holland
  Hier ben ik het mee eens.
  En dat je na een relatie van ruim 4 jaar nog steeds zijn familie niet hebt ontmoet dan vraag ik me echt af wat voor relatie dat is.
  Hoe dan ook, zou deze kerel nooit boven mijn (ongeboren) kind stellen en aangeven dat hij er of voor jou en het kindje gaat zijn en open en eerlijk is naar zijn familie, of anders houdt het op.

  En ja dat klinkt makkelijk van achter een scherm, maar denk alsjeblieft logisch na.
   
  Koektrommel en MamaZijnIsDeBom vinden dit leuk.
 19. Huismuisie

  Huismuisie Fanatiek lid

  10 aug 2016
  4.398
  4.306
  113
  Vrouw
  ZZP’er
  Noord Brabant
  De TO heeft gekozen voor een relatie met iemand van een heel andere cultuur dan de gemiddelde kaaskop. Dat is een ander soort relatie en iets wat ze dus geaccepteerd heeft.

  Dan moet je nu niet ineens voorbij gaan aan dat wat belangrijk is voor je vriend.

  Als snap ik de reacties wel. Alleen zou ik als doel hebben om een situatie te creëren die goed is voor de baby, de to en haar vriend als het even meezit. En dan moet je gewoon met elkaar blijven praten.
   
  Esila, Leraje, chrystel73 en 4 anderen vinden dit leuk.
 20. MamaZijnIsDeBom

  MamaZijnIsDeBom Fanatiek lid

  10 apr 2018
  2.317
  1.655
  113
  Vrouw
  #20 MamaZijnIsDeBom, 4 jan 2019
  Laatst bewerkt: 4 jan 2019
  Als het om twee volwassen mensen gaat @Huismuisie dan zou hij de moeder van zijn kind niet vragen hoe ze erover denkt om te zwijgen over wie de vader is. Dat is respectloos. En dan kan het om twee verschillende culturen gaan en om een man die in de war is. Maar dan nog lijkt het mij dus de beste optie om hem de deur te wijzen tot hij het zelf uitgezocht heeft. Als je met hem blijft praten dan kun je hem misschien overtuigen van jullie liefde en de wens vader te zijn van zijn kind. Maar dan begint de hele twijfel weer opnieuw als zijn familie inderdaad moeilijk gaat doen. Laten we respect hebben voor beide culturen en niet alleen het zijne.

  Je hebt het over dat ze dit samen moeten oplossen en dat dat laat zien hoe je relatie is. Dat je niet zomaar de vader van je kind buitenspel zet... maar in mijn ogen kun je iets alleen maar oplossen als die wens er ook echt heel sterk is. En daar gaat het bij deze man mis. Hij weet niet of hij de wens wel heeft dit samen aan te gaan. Zijn intentie is niet dit samen op te lossen. Hij twijfelt of hij zich wil binden of zich aan de hele boel wil ontrekken. En dan zeg ik: houd de deur verder dicht tot hij zelf deze keuze heeft gemaakt.
   
  kimmyLynn, soovi, Koektrommel en 3 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina