Zwanger willen worden en studeren...

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Life in Pink, 5 sep 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Life in Pink

  Life in Pink Niet meer actief

  Hallo Allemaal,

  Ik ben deze week aan een nieuwe studie begonnen. En vorige maand met de nuvaring gestopt.
  Ik ga naast mijn baan 2 avonden in de week naar school. Toch hebben we de keuze heel bewust gemaakt om ook nu met de anticonceptie te stoppen, maar ik vind het af en toe toch wel spannend....Zal het allemaal wel lukken als het eenmaal zover is?

  Zijn er meiden die dit ook doen, of al zwanger aan het studeren zijn?

  Groet Snoozie
   
 2. Konijn

  Konijn Niet meer actief

  Ik heb morgenavond mijn eerste college van een nieuwe opleiding. Naast mijn werk ga ik een avond per week naar de HU. Vorig jaar heb ik (ook naast mijn werk) de tweedegraads docentenopleiding afgerond en ik ga nu voor een eerstegraad. Ik zie wel allemaal hoe het loopt... Ik heb wel even getwijfeld of ik wel zou beginnen, maar alles wat ik nu doe is meegenomen en een jaar 'ertussenuit' is slecht voor mijn motivatie.

  Groetjes,

  Esther
   
 3. Life in Pink

  Life in Pink Niet meer actief

  Bedankt voor je snelle reactie. Ik begin ook morgen met de eerste echte colleges. Nadat ik nu een jaar geleden ben afgestudeerd lijkt het me wel weer gek om in de schoolbanken te zitten, ik ga de verkorte leraar opleiding basisschool doen (hoe dat tegenwoordig heet).

  Ik heb er wel erg veel zin in hoor! En ook heel veel zin om zwanger te worden...we zullen t.z.t. wel zien hoe het loopt!

  Groet Snoozie
   
 4. Konijn

  Konijn Niet meer actief

  Ik ben tegelijkertijd aan het voorbereiden voor morgenavond en dit forum aan het lezen, dus je berichtje was erg toepasselijk ;).

  Mijn man werkt op een pabo en ze hebben daar altijd 'last' van zwangere deeltijdstudenten ;). Er zijn er genoeg die gewoon doorstuderen. Misschien wat vertraging, maar dat maakt uiteindelijk toch niets uit.

  Maar je gaat dus ook het onderwijs in? Leuk werk hoor! Veel plezier morgenavond!

  Groetjes,

  Esther
   
 5. WishfulDreaming

  WishfulDreaming Fanatiek lid

  24 jun 2007
  1.643
  51
  48
  Vrouw
  België
  Ik werk ook fulltime als opvoedster en ga nog 2 avonden per week naar school :)
  Dit is wel mijn laatste jaar... En mijn laatste examens zijn eind mei... Dus misschien moet dat nog nét lukken ;)
   
 6. Lola1982

  Lola1982 VIP lid

  16 jul 2007
  16.936
  227
  63
  Ik doe mijn laatste jaar studie voor maatschappelijkwerk, deeltijd, ik ziewel hoe het loopt als ik zwanger wordt!
  Stel ik zou nu zwanger zijn, zou ik gewoon een beetje vertraging oplopen!
   
 7. Life in Pink

  Life in Pink Niet meer actief

  Ik heb voor mezelf ook wel bedacht dat ik eventueel wat vertraging oploop, maar dat vind ik helemaal niet erg.
  Zit af en toe wel stiekum te rekenen van als ik nu zwanger zou raken, zou het in mei komen, eind juni zou handiger zijn, hihi

  Ja, ik ga dus ook het onderwijs in, heb al een baan in het onderwijs als therapeut, maar wil straks ook voor de klas.

  Wel fijn om te lezen dat er dus wel meer meiden dit combineren. Aan de ene kant ben ik (als het dus straks zover is) bang voor kritiek van onze ouders (heel raar, we zijn gewoon volwassen). Maar ben bang dat ze dan heel verstandelijk gaan reageren....

  Maar ja, we staan er zelf achter natuurlijk...maar dan voel ik me af en toe net een meisje van 16!

  Groet Snoozie
   
 8. chantal29

  chantal29 Fanatiek lid

  30 jul 2007
  1.714
  0
  0
  Ik zou dit jaar aan mijn nieuwe HBO-opleiding beginnen en heb er bewust voor gekozen om het even op een laag pitje te zetten. Ik denk dat je zelf het beste kan inschatten of je het aankunt of niet ook afhankelijk van hoe je zwangerschap zal verlopen natuurlijk
   
 9. Konijn

  Konijn Niet meer actief

  :D Helemaal los van je ouders kom je volgens mij nooit... Hoe oud ben je eigenlijk? (Ben zelf 25)

  Wil je die twee dingen gaan combineren, of ga je echt helemaal om? Het lijkt me wel lastig om part-time te werken in het basisonderwijs als je moeder bent. Je moet dan altijd een klas met iemand delen en ik denk niet dat ik dat zou kunnen... (Nogal gehecht aan mijn eigen manier van werken... slecht eigenlijk!). Het voordeel van vo is voor mij dat het heel goed op bijvoorbeeld drie dagen kan. Nadeel is dat het wel snel saaier wordt met je ene vak...

  Mei zou mij juist perfect uitkomen! Als ik nu zwanger zou zijn, komt het rond de 22: net na een twee weken lange meivakantie en aansluitend op zwangerschapsverlof de zomervakantie en daarna dan nog een restje tot aan de herfstvakantie = mooi een half jaartje thuis! ;) Maar ik hou van mijn werk natuurlijk :-D. Wat de opleiding betreft komt het natuurlijk net slecht uit, maar ach... ik heb toch al een diploma!
   
 10. Life in Pink

  Life in Pink Niet meer actief

  Hoi Chantal,

  Bedankt voor je reactie. Ben jij al zwanger nu? Ik nu dus nog niet, maar zal tegen die tijd wel goed voor mezelf zorgen. Als het me 'teveel' wordt, dat onderbreek ik de studie even. Zoals Konijn al zei hebben opleiding wel vaker ' last' van zwangere deeltijders/studenten, dus ik denk ook wel dat je bepaalde afspraken kunt maken....

  En opzich ga ik er niet vanuit dat ik gelijk zwanger ben....mischien lukt dat pas als ik in het tweede jaar zit..vandaar dat ik de studie dit jaar niet wilde uitstellen, omdat zwanger worden nog een tijd kan duren.

  Groet Snoozie
   
 11. Life in Pink

  Life in Pink Niet meer actief

  Ik ben 26, zie trouwens dat we bijna gelijk onze NOD hebben volgende week. In welke ronde zit jij nu?

  Ik denk wel dat ik helemaal omga, het werk als therapeut is ook erg leuk, maar met een hele groep kinderen werken vind ik nog leuker!

  Ik zou wel graag willen blijven werken als ik moeder ben, liefst drie of vier dagen. Ik heb wel als klassen ass. met iemand een klas gehad, verving haar ook met ziekte of verlof en dan merkte ik wel dat we goed op elkaar waren ingespeeld en dat het lekker werkte, dus zelf ben ik niet zo bang voor een deeltijd baan. (werk wel in speciaal onderwijs=kleine klassen, misschien dat dit scheelt).

  Ik zit je zo wel lekker van je voorbereidingen af te leiden he!

  Groet Snoozie
   
 12. Konijn

  Konijn Niet meer actief

  Ik heb mijn voorbereiden inmiddels gestaakt! Morgen verder een vrije dag, dus het komt dan wel. Op de een of andere manier staat mijn hoofd totaal niet naar zowel werken als studeren (hoop wel dat dat nog komt!). Deze week de eerste twee lesdagen gehad (de leerlingen zijn nog zo lief en rustig aan het begin van het jaar), maar ik loop als een warhoofd door de school nog :S.

  Dit is mijn eerste 'ronde', maar we zijn niet heel actief 'bezig' hoor. Ik ben in januari al gestopt met de pil, maar in eerste instantie hebben we wel ons best gedaan om niet zwanger te raken. Dit is de eerste maand dat we dat hebben losgelaten (en stiekem hopen dat het wat gebeurt). Ik vind het wel erg spannend hoor, maar ben wel bang dat ik er te veel mee bezig ben. Maar goed, misschien de spanning van de eerste keer...

  Volgende week dus samen in spanning! :D (En dan je hoofd bij de studie houden...)
   
 13. Life in Pink

  Life in Pink Niet meer actief

  net even in bad geweest, had het zo koud....brrr...en met een studieboek, dacht er gelijk even en nuttig halfuurtje van maken.

  bij ons zijn de kids ook nog erg rustig en lief (nou, ja, de meeste dan) en morgen heb ik nog geen kids voor therapie en kan ik dus overdag ook nog e.e.a. voorbereiden.

  Dus deze maand ook voor het echie zeg maar? Wel lekker dat jij je cyclus dus al kent (lekker kort!) Ik moet maar afwachten of het bij mij normaal opgang komt. Ik ga nu uit van een cyclus van 28 dagen (dacht wel rond dag 14 mijn eisprong te voelen) maar ja, we zullen volgende week zien...

  Ik merk ook wel dat ik er toch best veel mee bezig ben...Vind het wel weer fijn dat de vakantie af is, zo heb ik het overdag te druk om er aan te denken, hihihi

  Ik kruip alvast lekker mijn bed in, koud en moe en morgen weer een lange dag...

  Vind het rouwens wel gezelli om zo te kletsen...klets jij nog in een ander leuk topic mee?

  Groet Snoozie
   
 14. Niet meer actief

  Ik deed gewoon dagschool toen ik zwanger was, en ben januari 07 afgestudeerd. Vanaf volgende maandag start ik met een hogeschoolopleiding in avondonderwijs en wij gaan ook voor een 2de kindje :)

  Succes! Alles kan als je maar wil ;)
   
 15. Daantje82

  Daantje82 Fanatiek lid

  3 dec 2006
  3.812
  0
  0
  Huismama
  Arnhem
  Ik ben al een tijdje bezig zwanger te worden, maar heb er ook voor gekozen om gewoon weer naar school te gaan.
  Ik start deze maand met mijn nieuwe opleiding.
  Er valt gelukkig altijd wel iets te regelen met je opleiding, mocht je zwanger raken.
   
 16. chantal29

  chantal29 Fanatiek lid

  30 jul 2007
  1.714
  0
  0
  Ik ben nog niet zwanger maar hoop uiteraard net als iedereen om het toch wel binnen afzienbare tijd te worden. En aangezien ik me toch drie jaar vastleg aan een opleiding die ook nog eens volledig door mijn werkgever wordt betaald heb ik er momenteel voor gekozen om het even op een laag pitje te zetten. Ik heb al twee avondopleidingen achter de rug en het is niet niks. Ik zou gewoon heel graag onbezorgd van mijn zwangerschap willen genieten. Daarna pak ik dan mijn studie wel op.
   
 17. Wup

  Wup Fanatiek lid

  23 apr 2007
  4.912
  0
  36
  Vorig jaar ben ik weer begonnen met studeren, en ook wij hebben er bewust voor gekozen om aan kinderen te beginnen. Ik moet nu nog 1,5 jaar studeren voor ik klaar ben. De kans is groot dat ik studievertraging oploop, maar ik vind dat niet erg. Gelukkig betalen mijn ouders mijn studie en die staan er ook helemaal achter!
   
 18. Eevitaa

  Eevitaa Bekend lid

  4 sep 2007
  538
  0
  0
  Hoi Snoozie,

  Even oud en in dezelfde ronde, zie ik..
  Ik doe nu ook nog een master, dat kost wel 40 uur in de week..
  Het is volgens mij ook niet ideaal als je klaar met je studie bent en een carriere op moet gaan bouwen, of sterker nog, moet gaan solliciteren. Weet je, het moment is nooit perfect, wanneer heb je nou niets te doen? En dus is eigenlijk ieder moment geschikt, als je het omkeert. Das mijn idee erover..
   
 19. Wup

  Wup Fanatiek lid

  23 apr 2007
  4.912
  0
  36
  Zo dachten wij het ook....veel mensen zullen ons ook nog wel veel te jong vinden (naja, mij iig dan) maar dat kan me niet schelen! Vind het wel vervelend dat ik nu steeds regelmatig naar het ziekenhuis moet (PCO) en steeds aan mijn baas waar ik nu stage loop vrij moet vragen. Ik ga hem natuurlijk niet vertellen wat er speelt.
   
 20. Juniper

  Juniper Actief lid

  23 aug 2007
  372
  0
  0
  wauw, wat een fijn topic! Ik begin vanavond aan een deeltijd opleiding, voor 2 jaar. Ik werk in het onderwijs en ga een specialisatie doen. Betaald door de werkgever idd. En twijfelen dat ik deed over de zwangerschap.....Kan ik dat wel maken? Wat zullen mijn ouders zeggen (en dat terwijl ik 25 ben...). Hoeveel vertraging zal ik oplopen?
  Maar toch; de kinderwens is zoooooo sterk! Alle verstandelijke redenen om te wachten, lijken in het niets te vallen bij dat gevoel. En ik denk inderdaad: er zal altijd wel iets zijn waardoor het niet uitkomt.
  En ook bij dit topic; wat fijn dat ik niet de enige ben!

  @ Esther/Konijn; we hebben wel het een en ander gemeen he?!

  Liefs, Juniper
   

Deel Deze Pagina