Zwanger worden van 2e/3e/+ kindje

Discussie in 'Zwanger worden clubs' gestart door Opal, 3 nov 2022.

 1. Opal

  Opal Lid

  23 jan 2019
  14
  1
  3
  Vrouw
  Hoi,

  Wie wil er graag mee kletsen over zwanger worden van een tweede of meer?

  Ik ben zelf moeder van twee meisjes. De oudste is 2,5 jaar en de jongste 7 maanden. Beiden komen uit de MMM omdat het zaad uit de urine van mijn man gewassen moest worden. Voor de eerste zijn we 4 jaar bezig geweest. Ik had nooit verwacht moeder te worden, laat staan van 2 van die mooie meisjes. En toch kriebelt het nog steeds. De tweede was er al na 3 IUI's. Zou een derde ook nog lukken? Ik ben gek op moeder zijn en mijn kinderen zijn mijn grootste liefde. Mijn man denkt er net zo over. Omdat ik inmiddels 39 ben willen we snel doorpakken. We beginnen komende eisprong met zelf-inseminatie, om te zien of het probleem er nog steeds is. Mocht het nog niet gelukt zijn als de jongste 1 jaar is, dan gaan we weer terug naar de fertiliteitsarts.

  Het is totaal geen probleem als jullie via de natuurlijke weg proberen, of nog wat jonger zijn. Het gaat me meer om over de wens en het proberen te kunnen kletsen, ook over de gedachten en dingen die erbij komen kijken als het niet je eerste is, het leven met nog een baby erbij straks.
   
 2. ciprilla

  ciprilla Fanatiek lid

  1 apr 2014
  3.644
  1.992
  113
  Vrouw
  Hoi,
  Mag ik meekletsen? Ik ben wat zoekende op het forum waar ik mee kan kletsen. In de nod groepjes pas ik niet, omdat ik een onregelmatige cyclus heb.

  Even in het kort mijn verhaal. Mama van 3 kindjes, 29 jaar oud en thuisblijfmoeder. Ik ben in juli meteen de eerste ronde zwanger geraakt helaas kreeg ik met 6 weken een miskraam. Uiteindelijk heeft het even geduurd voordat er weer een eitje ging springen.. meteen weer raak. Kloppend hartje mogen zien, maar helaas afgelopen zondag met 8,5 week weer een miskraam. Nu dus weer aan het herstellen en wachten op een eisprong. We willen toch graag door om het nog eens te proberen.

  Onze jongste is geboren met een afwijking aan de nier en blaas. We hebben een pittig eerste jaar met hem gehad, waaronder 2 operaties. Hierdoor ga ik niet meer onbezorgd een nieuwe zwangerschap in. Tel daarbij nu 2 miskramen op.. en ik zie het soms niet meer zitten. De wens is gelukkig groter. Ik probeer er positief in te staan.

  Lijkt me gezellig hier te kletsen over een volgend kindje in combinatie met het moederschap.

  @Opal wat leuk dat jullie voor een derde gaan. De weg erna toe is wellicht wat anders als die van mij, want ik heb geen ervaring met de MMM. Maar het lijkt me leuk om je te volgen op je weg naar een volgend kindje.
   
  Prinsjeprins vindt dit leuk.
 3. Orchid24

  Orchid24 VIP lid

  19 nov 2018
  16.364
  13.215
  113
  Vrouw
  Hoi!

  Ik schrijf ook graag mee. Ik heb pcos en dankzij het OI traject met hormoonspuiten na bijna 2 jaar zwanger geraakt van ons zoontje. Bevalling eindigde in een spoedkeizersnede en vooral achteraf vind ik bepaalde dingen wel lastig van hoe ze zijn gegaan. Ik ben dus ergens al vrij veel bezig met of ik misschien dan toch voor een geplande keizersnede (voelt veilig) wil gaan vs mijn droom om vaginaal te bevallen. En ook hoe er vervolgens in het ziekenhuis omgegaan is met alles wil ik de volgende keer wel echt anders.

  Vervolgens bleek ons zoontje flinke (verborgen)+reflux te hebben en een koemelkeiwitallergie de eerste 8 maanden zijn erg pittig geweest, daarna ging het langzaam beter en nu is het een heerlijke jongen!

  Wij stonden op de wachtlijst voor traject, de onderzoeken lopen momenteel en mijn prolactine blijkt te hoog. Nu moet ik nog een keer prikken om te kijken of het weer hoog is anders krijg ik een mri. Volgende week heb ik een telefonische afspraak om te horen wat dat gaat inhouden voor het traject (we zouden 2 december starten maar ben bang dat we misschien alweer moeten wachten als de uitslag niet goed is..)

  En moet nog prikken op diabetes vanwege zwangerschapsdiabetes en momenteel blijk ik ook een stollingsstoornis te hebben dus we zijn druk bezig met de voorbereidingen :roflmao:

  Zo nu ga ik jullie verhaal even goed lezen!
   
 4. Orchid24

  Orchid24 VIP lid

  19 nov 2018
  16.364
  13.215
  113
  Vrouw
  @Opal pittig zeg 4 jaar voor de eerste.. die angst staat me nog zo bij of het wel gaat lukken ja of nee.. hier gelukkig na 2 jaar dan zover lijkt me onwijs moeilijk zo lang.. gelukkig kwam nummer 2 sneller en hopelijk gauw ook jullie derde! Wanneer word je 2e 1 en dus richting fertiliteitsarts?

  @ciprilla heftig 2 miskramen en 2 operaties bij je mini.. zijn de afwijkingen blijvend en de zorgen daarbij? Ik ben ook een thuisblijfmoeder! Hopelijk gauw een voldragen zwangerschap met een mooi 4e kindje erbij!
   
 5. ciprilla

  ciprilla Fanatiek lid

  1 apr 2014
  3.644
  1.992
  113
  Vrouw
  @Orchid24 gezellig dat je ook mee wilt kletsen hier. Zo te zien ook een pittige periode achter de rug. Fijn dat het met je zoontje nu beter gaat. Hopelijk kunnen jullie toch snel het traject starten, als de wens er eenmaal is, is elke maand er 1 teveel.
  Is er trouwens eventueel een ander ziekenhuis waar je zou kunnen bevallen? De werkwijze per ziekenhuis kan echt verschillen heb ik gemerkt.

  J. heeft helaas nog maar 1 nier en zal hierdoor zijn hele jeugd jaarlijkse controles krijgen in het ziekenhuis. Met zijn blaas zijn we nog bezig, om de 3 maanden controles, hopelijk groeit het zodanig dat het geen probleem meer is. Maar dat is nog even afwachten. Verder zie/merk je nu niks aan hem(gelukkig). We hebben een genetisch onderzoek laten doen tijdens de zwangerschap, hier kwam uit dat het geen erfelijke afwijking is. Dus een eventueel nieuw kindje heeft niet meer kans om het weer te krijgen. Maar doordat we een heel traject zijn doorgegaan vorige zwangerschap krijgen we wel de 13 en de 20 weken echo in het academisch ziekenhuis.
   
 6. Orchid24

  Orchid24 VIP lid

  19 nov 2018
  16.364
  13.215
  113
  Vrouw
  Ja wachtlijst was al 4 maanden dus we willen toch wel echt graag gaan starten nu op 2 december.. dus hopelijk gooit niks roet in het eten maar we gaan het zien.. Ja tegen die tijd maar even bekijken, maar dit ziekenhuis is dichtbij en mijn man mag op de kamer blijven (familiekamers) dat maakt dat dit ziekenhuis wel aantrekkelijk is. Maar eerst maar eens zwanger worden en dan zien we wel!

  Ah mijn broer heeft ook maar 1 nier, maar volgensmij nooit controles ervoor gehad? Maar misschien dat er een andere reden voor is, mijn broer is geboren met maar 1 nier. Pittig om de 3 maanden controles, hopelijk groeit het goed. Gelukkig geen erfelijke afwijking, maar wel fijn dat je die echo's in het vervolg in het academisch ziekenhuis krijgt!
   
 7. Opal

  Opal Lid

  23 jan 2019
  14
  1
  3
  Vrouw
  Leuk dat jullie ook meeschrijven!

  @Orchid24 ik vind veel herkenning in jouw verhaal. Mijn eerste bevalling was traumatisch. Bevallen met een vergiftiging, vroeggeboorte, 3 uur moeten persen, totaalruptuur. De ervaringen in het ziekenhuis maakten het niet veel beter. Ik heb een heel moeilijke start gehad met huilbaby, kma, zelf mentaal niet oke en veel huilen, totaalruptuur herstelde niet goed en nog lang veel pijn gehad. Toch wist ik na een maand of 7/8 dat ik er nog een wilde. Maar man, wat ben ik bang voor een herhaling geweest! Ik zweette vooral voor de bevalling en kraamperiode peentjes. Maar mijn tweede is me alles meegevallen! Ik had toen alleen wel zwangerschapsdiabetes. Maar de bevalling ging een stuk beter, voldragen en binnen 45 minuten op mn buik vanaf vliezen breken. Ook wel indrukwekkend haha! Maar positiever.

  Jij hebt dus ook de mmm meegemaakt. Naar hoor. Dat lange wachten gaat echt wegen op den duur ja. Dapper dat je het nog een keer aandurft. Wat bekijken ze met de mri als ik vragen mag? En geef je nog bv, dat je prolactine hoog is?

  @ciprilla een vierde, wauw! Ik ben wel benieuwd hoe jij de overgang van 2 naar 3 ervaren hebt. Zit er veel leeftijdsverschil tussen je kindjes?
  Heftig verhaal over de blaas/nierafwijking. En nu 2 miskramen. Wat verdrietig! Ook heel moedig om te blijven proberen.

  Mijn dochter wordt eind maart 1. Met de oudste zijn we toen ook weer terug naar de fertiliteitsarts gegaan. Mijn man heeft retrograde ejaculaties. Wat wil zeggen dat zijn sperma naar de blaas gaat. Het zaad moet dan uit de urine gewassen worden en via IUI in natuurlijke cyclus bij mij ingebracht worden. Bij de oudste is dit pas heel laat ontdekt. Zijn zaad was toen na 1 jaar proberen wel onderzocht. Het was niet superveel. Maar verder wel in orde. Met mij ook niks mis, behalve erg onregelmatige cycli. Dus de gyn gooide het op onverklaarbaar verminderd vruchtbaar. Na nog een jaar kwamen we bij een mannelijke gyn en die vroeg naar dat zaadonderzoek. Waarom het niet herhaald was. Want 2 miljoen was niet veel. Toen we dan wilden doen kwam er gewoon niks uit. Dit hadden we thuis al regelmatig gemerkt, maar werd door die eerste gyn niet serieus genomen. Na onderzoek bij de uroloog bleek het dus allemaal in de blaas te zitten. We zijn naar een gespecialiseerd ziekenhuis verwezen en daar is het uiteindelijk met IUI 6 gelukt. Bijna 4 jaar ging eroverheen.

  Toen we met de tweede begonnen konden we zonder zelf proberen of onderzoek meteen met IUI beginnen. Maar toen bleek het wel weer iets beter te gaan. Er kwam weer wat zaad uit dus de urine is nooit gewassen. Mijn jongste komt van de derde ronde met 23 miljoen zaadjes na opwerking!
  Vandaar dat we nu eerst 4 maanden zelfinseminatie willen doen. Geen seks, want dan blijf ik me afvragen of er wat uit kwam. Met zelfinseminatie weet je tenminste of de ejaculatie gelukt is. Maar ik ga er wel vanuit dat het in maart weer IUIs gaan worden. Natuurlijk zwanger worden is ons nooit gelukt.
   
 8. ciprilla

  ciprilla Fanatiek lid

  1 apr 2014
  3.644
  1.992
  113
  Vrouw
  @Orchid24 zou fijn zijn inderdaad als je nog dit jaar kam starten. Ik duim voor je! En familiekamers zijn heeeel fijn, ik heb 2 keer op zaal gelegen en dat is echt geen pretje na je bevalling. Ik hoop al vanaf de eerste om thuis te bevallen, steeds om een andere reden lukt dit niet. Ik ben benieuwd of nu toch een thuisbevalling gaat lukken. (Mocht ik zwanger raken uiteraard. :))
  Ik vind het altijd fijn om te horen als andere mensen 'gezond' oud worden met 1 nier. Ik heb daar heel veel zorgen over gehad. Hij wordt in zn kinderjaren elke keer gecontroleerd omdat hij dan in de groei is, dan kan het dat het teveel wordt voor zn enige nier, dus ze willen zijn nierfunctie blijven monitoren. Ook doen ze dan zijn bloeddruk controleren, een hoge bloeddruk kan het gevolg zijn van 1 nier. Zodra hij volwassen is, zijn die controles in principe niet meer nodig gelukkig.

  @Opal Jeetje pittige eerste bevalling, wat fijn en helend dat het de tweede keer beter ging. Wat een weg hebben jullie moeten afleggen. Gelukkig is nu bekend waarom het dus niet lukte en kunnen jullie gerichter te werk gaan. Wie weet gaat het gewoon zelf lukken met zelfinseminatie, maar ook wel goed om ergens in je achterhoofd te hebben dat je nog even moet wachten tot maart.

  De overgang van 2 naar 3 vond ik hel, hahaha:p. Ik hoorde altijd: een derde doe je er zo bij. Nou dat was hier dus totaal niet zo. Natuurlijk ook omdat we in een heel medisch traject zaten met een newborn. Dat is afschuwelijk, al die onderzoeken in het ziekenhuis. Maar ook omdat hij het eerste jaar heeeeel veel huilde, niet alleen kon zijn en niemand accepteerde alleen mij. Die kleine heeft een jaar in de draagzak gewoond. :roflmao: Nu kan ik er om lachen, maar toen zat ik vaak te huilen. Maargoed ik ga het dus gewoon nog een keer doen (hoop ik) dus dat zegt genoeg. Uiteindelijk is het allemaal waard. En zou ik het zo nog 10x over doen. Hij is een geweldige aanvulling aan ons gezin. Iedereen is dol op hem en hij is dol op ons. Het contact onderling tussen de kinderen is echt heel leuk. Zo is er altijd wel iemand om mee te spelen. Maargoed zwaar was het wel. Ik denk dat het ook mee kan vallen, als je een makkelijke baby hebt. Mijn eerste was een handenbindertje, de derde dus ook. De tweede was een droom baby. Dat kan je van te voren helaas niet kiezen. De oudste is nu bijna 6, de middelste 3,5 jaar en de jongste 1,5 jaar. Ik vind dit wel ideaal met leeftijdsverschil, dus hopelijk laat een vierde niet lang op zich wachten.
   
 9. GabrielaH

  GabrielaH Fanatiek lid

  9 jun 2021
  3.421
  2.161
  113
  Vrouw
  Hello ladies,

  Ik wil ook graag mee kletsen :)
  Heb een beetje rond gezocht op het forum en ik vond dit wel een goede:thumup:

  ik vind het leuk dat TS ook een kleine baby heeft. Dan voel ik me niet zo raar dat ik al snel een tweede wil :oops:

  wij hebben lang gewacht op onze eerste!.
  En hij is nu 6 maanden!. Ik wilde wachten tot hij rond de 3 a 4 jaar zou zijn maar het kriebelt enorm!! Mijn partner wil zelf niet wachten om aan de REST te beginnen :roflmao:
  Ik hoor een paar gekke getallen maar tja, hij vind het helemaal geweldig.

  Ik denk en wilt zelf rond het najaar actief beginnen maar als het eerder mocht komen dan is het ook zeker welkom:)
   
  Orchid24 en ciprilla vinden dit leuk.
 10. ciprilla

  ciprilla Fanatiek lid

  1 apr 2014
  3.644
  1.992
  113
  Vrouw
  Hoi @GabrielaH , gezellig dat je mee komt kletsen. En helemaal niet raar hoor dat het weer kriebelt. Hier altijd heel snel kriebels gehad voor een volgend kindje.

  Hoeveel heeft je man er dan in gedachte? :roflmao::roflmao:
   
  GabrielaH vindt dit leuk.
 11. ciprilla

  ciprilla Fanatiek lid

  1 apr 2014
  3.644
  1.992
  113
  Vrouw
  Ik besefte me vandaag dat ik sinds 2016 elke oud en nieuw of zwanger ben geweest of borstvoeding gaf. Dus al jaren vier ik het met kinderchampagne. Beetje jammer, had het dit jaar weer zo willen doen. Wie weet gaat het dit jaar toch nog lukken met een plakbaby, maar ik denk dat ik dit jaar een echte fles champagne mag kopen.
   
 12. GabrielaH

  GabrielaH Fanatiek lid

  9 jun 2021
  3.421
  2.161
  113
  Vrouw
  Een stuk of 8… erbij :roflmao:
   
  Orchid24 vindt dit leuk.
 13. ciprilla

  ciprilla Fanatiek lid

  1 apr 2014
  3.644
  1.992
  113
  Vrouw
  Hahahahaha nou succes meid, jij bent de komende jaren wel even zoet:roflmao:

  Ons maximum is 6, omdat het anders niet meer in 1 auto past. :roflmao: Maar eerst maar is kijken of 4 lukt en hoe dat gaat.
   
  Orchid24 vindt dit leuk.
 14. Glitterhartje

  Glitterhartje Fanatiek lid

  30 jan 2021
  1.843
  1.608
  113
  Hoi meiden,
  Ik schrijf ook graag mee.
  Ookal is ons kindje nog heeel jong wij zijn bewust niet aan de ac en een broertje of zusje is erg welkom, ons kindje hebben we ruim 9,5 jaar over gedaan ook allerlei onderzoeken gehad en allemaal niks uit gekomen en steeds dan maar weer de hoop gehouden dat het wel zou lukken zonder de mmm, we hebben 3x zwanger mogen raken en ook 3x weer ons kindje verloren waarbij er ook een kindje zit die we na +-14 weken zijn verloren. Maar toch ook dan weer de hoop blijven houden, zonder resultaat:( uiteindelijk dus weer terug naar het ziekenhuis en toen actief aan de mmm gegaan, meerdere rondes met hormonen gehad.. over stimulatie en totaal verbod op zelf vrijen hoogste aantal eitjes wat we hebben gehad is 6 en ook nog paar x met minder eitjes. iui1 mislukte maar toen…! iui2 was raak ♥️ En nu ligt het resultaat ervan hier lekker te tukken.
  we zullen zien waar voor nu het schip strand, als het deze maand raak is dan is dat zo, en als het over 3/4 maanden raak is dan is het ook goed! Wij hopen alleen op het moment dat een broertje of zusje gegund is via de ‘natuurlijke’ weg en anders zullen we met ongeveer een jaar terug naar het ziekenhuis gaan
   
 15. Glitterhartje

  Glitterhartje Fanatiek lid

  30 jan 2021
  1.843
  1.608
  113
  @Opal hopelijk mag het lukken nu jullie het eerst zelf proberen! Spannend wel hoor en Succes

  @ciprilla wat hebben jullie ook al een hoop mee gemaakt, gelukkig gaat het nu goed met jullie kindje! Wat ontzettend verdrietig dat je pas geleden nog een kindje hebt verloren, hopelijk mogen jullie gauw weer zwanger raken en een kindje verwachten.

  @Orchid24 jeetje lijkt me heftig ook een spoed keizersnede en dan ook nog dat er dingen rondom niet lekker zijn gegaan en vervolgens een kindje met verborgen reflux en kma, en dan nu een te hoog prolactine gehalte wat een 2e zwangerschap voor nu tegen werkt en ook nog die stollingstoornis en diabetes prikken, het zit niet mee nu en hopelijk keert het tij gauw en mogen jullie ook een kindje verwachten

  @GabrielaH leuk dat ook jullie gauw voor nog een kindje willen gaan, nu voel ik me door opal en door jou niet zo ‘bezwaard’ met dat we kort na de geboorte al een broertje of zusje willen. Hopelijk is het jullie gegund
   
  Orchid24 vindt dit leuk.
 16. Orchid24

  Orchid24 VIP lid

  19 nov 2018
  16.364
  13.215
  113
  Vrouw
  Sorry beetje druk hier! Ik probeer dit weekend even goed weer te lezen en te reageren!

  Zaad is goed en mijn suiker ook! Tweede keer prolactine was weer te hoog, dus morgen telefonisch gesprek met de gynaecoloog of dit invloed op het traject gaat hebben. 28 november heb ik de mri best spannend!. Hopelijk kunnen we met medicatie ofzo alsnog 2 december starten met het traject!
   
 17. lili13

  lili13 Actief lid

  21 feb 2011
  264
  163
  43
  Vrouw
  Hoi allemaal,

  Ik heb een beetje rond gekeken op het forum en wil graag hier mee schrijven. Ik ben 31 jaar en heb een zoon van 10 jaar, die destijds een onverwacht cadeautje was van mijn toenmalige vriend. Ik heb het alleen gedaan toen. Nu 11 jaar na die zwangerschap heb ik alles op de rit, waaronder een geweldige partner die mijn zoon ziet als de zijne. Van het zomer hebben wij aan alles gevoeld dat we er klaar voor waren, een 2de kindje. Onze wens kwam uit. Echter vorige week donderdag bleek ons kindje met 9 weken overleden. 4 dagen geleden is ons kindje na opwekken dmv cytotec gekomen met 11+4 . Het is nog vers allemaal natuurlijk, en ik rouw nog.

  Toch wil ik niet opgeven, ik wil graag doorgaan, dat geeft mij hoop en zicht op iets positiefs. Ik weet niet hoe mijn cyclus gaat lopen de komende weken, de gynaecoloog zei dat het nog 2 maanden kan duren voordat mijn cyclus weer op de rit is. Dus ik laat het op mij afkomen en die tijd kan ik dan ook gebruiken om het een plekje te geven. En zodra er weer zicht is op een cyclus is dan wil ik het weer herpakken. Dus dat zal (hopelijk) december of januari zijn.
   
 18. Glitterhartje

  Glitterhartje Fanatiek lid

  30 jan 2021
  1.843
  1.608
  113
  Ontzettend verdrietig en zo kort geleden ook, sterkte met jullie verlies en met de verwerking! Hopelijk is een kindje jullie gegund ♥️
   
 19. lili13

  lili13 Actief lid

  21 feb 2011
  264
  163
  43
  Vrouw
  Ah Dankje! Ik hoop het ook ontzettend♥️. Ik zie dat jij ook al 3 keer een verlies hebt ervaren.. vreselijk. Je kan je altijd wel voorstellen hoe erg iets is, maar als je het meemaakt merk je pas ècht hoe erg het is. Maar ook hoeveel vrouwen het overkomt. En dat iedereen toch echt ontzettend sterk is. Heel veel respect voor!

  Ik ben benieuwd hoe snel het bloedverlies stopt. Ik zit nu op dag 6, gisteren had ik zeer weinig en alleen nog bruin en vandaag wat meer. Eerste kleine overwinning waar ik heen wil :)

  En super hoe jij erin staat! Ik hoop dat het jullie via de natuurlijke weg gauw gegund is.
   
 20. ciprilla

  ciprilla Fanatiek lid

  1 apr 2014
  3.644
  1.992
  113
  Vrouw
  @Glitterhartje wat een ongelooflijk geduld hebben jullie moeten hebben op weg naar een kindje. Echt heel veel respect voor, als de wens er eenmaal is, is elke dag er 1 teveel. Ik hoop dat jullie wens voor een tweede snel in vervulling gaat!

  @Orchid24 duimen dat jullie in december mogen starten!

  @lili13 jeetje meid dat zal even schrikken zijn geweest dat het niet goed ging in de buik. Sterkte met dit een plekje te geven. Gelukkig sta je er positief in. Hopelijk stopt het bloedverlies snel. Bij mij heeft het ongeveer een week totaal geduurd laatste keer met de miskraam van 8,5 week. Dat viel eigenlijk best mee achteraf.
   
  Orchid24 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina