zwanger worden van een meisje

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door lollypop, 31 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. lollypop

  lollypop Nieuw lid

  31 mrt 2011
  3
  0
  0
  NULL
  NULL
  hallo,

  Ik weet dat het een gevoelig onderwerp is voor veel mensen. Maar ik heb een toch een kleine voorkeur voor een meisje. We hebben al een heerlijke zoon.
  Nu willen wij binnenkort van start gaan voor de 2e en willen onze kansen op een meisje vergroten.
  Natuurlijk ben ik ontzettend blij als ik weer zwanger mag worden ongeacht wat het geslacht ook zal zijn. Ik denk dat mijn zoontje namelijk erg blij is als hij een broertje krijgt. En ook ik en mijn man kunnen daar intens van genieten.

  Toch is er die droom van een zoon en een dochter...
  Ik heb ergens gelezen dat je dan cranberry sap moet drinken en dat je calcium en magnesium kunt innemen.
  Weet iemand hoe dit precies zit?
  Zijn er nog andere dingen die je kansen zouden kunnen vergroten??
   
 2. rianne19

  rianne19 Fanatiek lid

  15 apr 2008
  1.366
  0
  36
  Purchaser
  Zuid-Holland
  Bepaalde dingen eten lijken mij geen nut te hebben aangezien het geslacht van een baby toch echt bepaald wordt door de vader.
  Wat ik wel eens heb gehoord is dat meisjeszaad sterker is maar langzamer en jongenszaad zwakker maar sneller.
  Hier zou op in gespeeld kunnen worden door net voor de eisprong seks te hebben.
  Ik heb geen idee of deze dingen werken!
   
 3. mamavanYeline

  mamavanYeline Bekend lid

  12 okt 2005
  666
  0
  0
  Ik geloof dr niet in dat je het zelf kan beinvloeden :(

  Heb 2 meiden en heb nog nooit cranberry sap of magnesium of calcium gebruikt ervoor...

  Ze hebben het wel over traagzaad dat dat een meisje is en snelzaad een jongen maar zou het echt niet weten hoe je dan moet klussen je hebt 50-50% kans het is gewoon afwachten......
   
 4. Annemiek1975

  Annemiek1975 Fanatiek lid

  3 aug 2008
  2.165
  0
  0
  Filiaalleidster
  Neerkant
  Het is inderdaad een erg gevoelig onderwerp, van alleen de titel werd ik al misselijk (niet aanvallend bedoeld), maar daar ga ik verder niet op in omdat je dat zelf al maar al te goed beseft.

  Precies zoals hierboven al word vermeld zijn het nog altijd de zaadjes van de man die beslissen wat het geslacht word. Ik ben er van overtuigd dat de enige manier om daar iets in te bepalen is als je naar America reist en daar een arts IVF doet en dan het zaad van manlief prepareerd. Ik ben er nl van overtuigd dat het alleen mogelijk is op een kunstmatige manier en dat de rest fabeltjes zijn.
   
 5. zafira

  zafira Fanatiek lid

  18 feb 2010
  1.926
  86
  48
  zuid holland
  Ook ik word kotsmisselijk van dit soort topics. Bah zeg.
   
 6. xxPetra

  xxPetra Niet meer actief

  Ik ben nu net zwanger en het maakt mij echt niet uit welk geslacht het wordt, als het maar gezond is!

  Maar goed om even op je vraag terug te komen, ik heb wel eens begrepen dat je de kans op een jongen zou verhogen als je na de eisprong stopt met vrijen. De kans op een meisje zou dan hoger zijn als je na de eisprong nog door gaat met vrijen.
  Dit zijn natuurlijk allemaal "verhalen" die in de loop der jaren zijn ontstaan en ik weet dus niet of het klopt. Daarnaast denk ik ook niet dat het goed is als je hier teveel mee bezig bent omdat stress niet goed is om zwanger te worden.
   
 7. lollypop

  lollypop Nieuw lid

  31 mrt 2011
  3
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik snap heel goed dat het een gevoelig onderwerp is.
  Maar als je niet wilt reageren hoeft dat ook niet.

  Ook ik weet wat het is om lang te moeten wachten op een kleintje en hoe blij je moet zijn als het mag gebeuren. En dat zal ik ook zijn ongeacht het geslacht.
  Dat sluit nog niet uit om een vraag te mogen stellen hier op het forum.

  Sorry voor als ik iemand pijn heb gedaan. Dat was niet mijn bedoeling.
   
 8. Joylinn

  Joylinn Actief lid

  21 feb 2011
  466
  0
  0
  Intern Accountmanager
  Utrecht
  Wij proberen ook weer zwanger te worden, voor een tweede. Wij hebben ook een zoon en nu zou ik graag een meisje willen MAAR ik doe er niets aan. Een meisje lijkt me heerlijk, omdat het anders is dan een zoon. (niet minder leuk of leuker maar anders) Leuk om twee geslachten te hebben ;)

  Ik eet niet anders, vrij niet anders. Als het zo is dan is het zo. En ik zou SUPERGELUKKIG zijn met een zoon. We hebben zelfs al een leuke jongensnaam en nog geen voor een eventuele dochter.

  Ik vind ook dat er erg een taboe op ligt om een voorkeur te hebben maar het is gewoon eerlijk. Dit houdt niet in dat wanneer het niet het gewenste geslacht is minder goed voelt! Helemaal niet, als het goed is verandert je gevoel voor je ongeboren kindje niet. Ik zou er in ieder geval net zoveel van houden!
   
 9. Rosao

  Rosao VIP lid

  3 nov 2007
  12.723
  1.204
  113
 10. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  Tja, dat instituut claimt dat ze de kans met 80% kunnen verhogen, maar zonder ook maar iets te doen is de kans op een meisje natuurlijk al 80%.
  Ik weet niet, lijkt me stug dat je er invloed op kunt hebben zonder kunstmatig ingrijpen. Alle verhalen die erover gaan, kun je rustig betitelen als broodje aap, denk ik.

  Laat het los, zou ik zeggen, dat hele idee dat een meisje een rijkere aanvulling zou zijn op je gezin dan een jongen, want juist daar word je ongelukkig van, zou ik denken...
  Niet alles in het leven is maakbaar en het is gewoon gezond om daar mee te kunnen dealen.
   
 11. mamvan4boys

  mamvan4boys Bekend lid

  1 feb 2011
  770
  0
  0
  Ik vind zo'n topic verschrikkelijk. Sorry. Heb zelf 2 prachtige jongens en dat is echt geweldig. Heb vorige maand een mk gehad en ook als dat een jongen was geweest was het weer gewelidg geweest. Als het er nog maar had gezeten nu!!!
  Er zijn zoveel mensen die GEEN kinderen kunnen krijgen dat ik dit echt niet snap.

  En zelf kun je echt niet beslissen wat het word dat doet er maar Een!!!
   
 12. Rosao

  Rosao VIP lid

  3 nov 2007
  12.723
  1.204
  113
  De kans om zonder iets te doen een meisje te krijgen is ongeveer 55% volgens mij. Iets hoger dan een jongetje.
  Het onderzoek is trouwens in samenwerking met de Universiteit van Maastricht gedaan. Je kunt het hier lezen:
  Gender Consult - Adviesbureau voor natuurlijke geslachtsbenvloeding - Meer over het onderzoek

  Overigens vind ik dat ieders problemen en issues even belangrijk zijn. Dat ik moeizaam zwanger ben geworden en een zware zwangerschap heb gehad, betekent niet dat iemand anders niet mag verlangen naar een kindje van een bepaald geslacht.
   
 13. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  typefoutje :) 50% bedoelde ik.
  Was me er idd van bewust dat de kans op een jongen of een meisje niet helemaal 50-50 is, maar aangezien ik die cijfers niet ken en het niet heel erg veel uitmaakt, (ik meende iets in de gooi van 48-52 voor jongen-meisje), dacht ik: laat ik maar gewoon op die 50% gaan :)

  En verlangen naar een van de twee geslachten, daar vind ik ook niet zoveel mis mee, (ik vind zelf een meidengezin wel een leuke gedachte, ondanks mijn miskraam begin dit jaar). Ik vind het alleen wel gevaarlijk om daar actie op te gaan nemen, en dan nog 20% kans hebben dat je dus het kindje van het niet-gewenste geslacht krijgt. Gaat je kind die teleurstelling niet oppakken?
   
 14. leetje

  leetje Actief lid

  31 jan 2008
  374
  0
  16
  Ik vind het wel jammer dat iemand hier op het forum een vraag probeert te stellen en dat er dan verschillende nare reacties op komen. Ze heeft toch niet gezegd dat ze totaal geen jongen wil en dat als het eventueel een jongen zou zijn ze het weg zou laten halen of erger....... Ik kan me op zich voorstellen dat iemand een voorkeur heeft. Ik en mijn zussen hebben allemaal een jongen en zouden we voor een tweede gaan dan zouden mijn zussen er graag nog een jongen bij willen en ik bijvoorbeeld een meisje...maar dit is een stiekeme voorkeur die iemand dus niet zou mogen uitspreken omdat mensen hier 'kotsmisselijk' van zouden worden?

  Niet iedereen hoeft elkaars meningen/ ideeen en wensen te delen maar we kunnen ze toch wel gewoon respecteren?

  Ik heb gelukkig geen problemen gehad met zwanger worden en heb het allemaal maar aan de natuur over kunnen laten. Ik vind het allemaal heel goed dat ze tegenwoordig veel vrouwen kunnen helpen die moeite hebben met zwanger worden, en ik ben blij dat er zoveel mogelijkheden zijn,maar dan help je de 'natuur' toch ook een handje?
   
 15. Evira

  Evira Fanatiek lid

  18 feb 2011
  1.533
  0
  0
  Misschien moet je God op je blote knietjes danken dat je een gezond kind hebt en het vooruitzicht hebt op nog één.Er zijn genoeg vrouwen voor wie dit niet zo vanzelfsprekend is...
   
 16. Pinque

  Pinque Lid

  21 nov 2010
  67
  0
  6
  NULL
  NULL
  De kans op een jongetje is biologisch gezien iets groter dan de kans op een meisje. En volgens mij stijgt de kans op een jongetje ook weer als de eerste een jongetje is.
  Voor een consult hoef je overigens alleen maar naar belgie... er is ooit een kliniek in Nederland opgedoekt en heeft zijn praktijken in Belgie voortgezet.
   
 17. het is denk ik allemaal puur geluk en denk niet dat je het kan beinvloeden. heb er van bijde geslachten een en heb echt niks bijzonders gedaan

  ik heb wel is gehoort dat als je zwanger wil worden van een meid je het beste 2dg voor je eisprong sex kan hebben. hoe minder verschil tussen de zaadcel en eisprong hoe meer kans op een jongen omdat dit zaad sneller is maar wel sneller de strijd opgeeft.

  kan wel voorstellen dat je een een wens hebt en vind dat dat ook best mag. mijn ouders hebben 5 dochters (en vader nog 2 dochters uit eerder huwelijk) en hoopte op den duur ook dat er nu is een jongen zou komen. toch is ze dolblij met ons meiden hoor
   
 18. Agapi

  Agapi Bekend lid

  31 mei 2006
  688
  0
  16
  Cyprus
  #18 Agapi, 31 mrt 2011
  Laatst bewerkt: 31 mrt 2011
  Wat zijn we weer verdraagzaam. ;)

  Je zou de Shettles methode kunnen proberen. Als je de kans op een meisje wilt verhogen is het handig om eerst goed te weten wanneer je ovuleert. Voor een jongetje is het namelijk handig om sex te hebben vlak voor/rond de ovulatie. (er wordt namelijk verondersteld dat mannelijk zaad sneller is maar minder lang overleeft en vice versa)

  Om de kans op een meisje te verhogen kun je het beste proberen zo snel mogelijk na je menstruatie sex te hebben tot ongeveer 2/3 dagen voor de ovulatie. Dan stoppen. Oftewel zodra je een positieve ovulatietest hebt stoppen. En gebruik de missionarishouding.

  Zie de Shettles methode:
  How To Conceive a Girl

  Zelf Het geslacht van je kindje kiezen? - De Shettles methode.

  Hier kun je je gevens invullen voor een ovulatiekalendertje waar ook wordt aangegeven welke dagen het meest gunstig zijn voor een meisje/jongen. (maar ook dan wel handig als je weet wanneer je precies ovuleert)
  Ovulation Calendar - Free to Use

  of deze:
  Fertility Calculator Calendar and Ovulation Calculator Calendar | BabyMed.com

  Natuurlijk blijft het altijd afwachten. ;)
   
 19. roeska123

  roeska123 Bekend lid

  28 dec 2010
  933
  1
  0
  arbeidsongeschikt
  Deventer
  ik snap best dat je een voorkeur hebt. ik denk dat veel meer mensen dit stiekem hebben.ik vind dat daar niks mis mee is.
  heel eerlijk gezegd zou ik ook graag een meisje willen, maar mocht het een jongetje worden is het natuurlijk ook helemaal goed.

  mijn zus wou ook graag een meisje (na een jongenstweeling)
  zij hebben volgens de Chinese kalender gevreeën. toeval of niet, daar kom je nooit achter, maar het is wel een meisje geworden!
   
 20. Chai

  Chai Niet meer actief

  En wat nou als ze niet in "God" geloofd zoals ik.. :D
  God heeft mij geen kindje gebracht hoor.
  Oops, nu ga ik zeker naar de hel?

  Enne.. het begint hier een beetje naar kots te stinken.
  Wat een aanstellerij zeg.
  Als je van dingen zoals dit al gaat lopen kotsen en helemaal van streek raakt en je frustraties gaat uiten naar een wild vreemde, dan vrees ik toch dat je met je vierkante oogjes is achter je computertje vandaan moet komen en is een stapje in de echte wereld moet gaan zetten..
   

Deel Deze Pagina