Zwangerschap en coronavaccinatie

Discussie in 'Gezondheid' gestart door woman1988, 10 okt 2021.

 1. woman1988

  woman1988 Fanatiek lid

  30 jul 2014
  1.230
  72
  48
  Al tijdje geleden dat hier een topic is geweest over vaccinatie tijdens de zwangerschap.
  Ik ben nu 26 weken zwanger en twijfel nog steeds. Niet vaccineren sta ik niet 100% achter wel vaccineren ook niet.
  Aan de ene kant probeer ik te relativeren, van verloskundige praktijk waar ik bij zit nog geen enkele zwangere met Corona opgenomen in ziekenhuis in de hele Coronatijd. Verder kunnen vinden dat in de 1e anderhalf jaar in Nederland 66 zwangere dames op ic zijn opgenomen, volgens mij rond de 150.000 baby’s per jaar, dus denk ik hoe groot is nou die kans… mja je zou die ene maar zijn.
  Vaccin, ik geloof best in de wetenschap en dat vaccin met mij niet heel veel geks doet, maar ik er groeit wel een kindje in mij die nog flink moet ontwikkelen. Er is nog niks bekend over de lange termijn effecten, kan het vaccin iets doen met de ontwikkeling van bijv de hersentjes van mijn kindje..

  Dus beetje op zoek naar ervaringsverhalen, ben je tijdens zwangerschap gevaccineerd of juist niet? Zijn er bijzonderheden na het vaccin of na een Coronabesmetting? En hoe ontwikkelen kindjes zich waarvan moeder tijdens zwangerschap het vaccin heeft gehad…
   
 2. woman1988

  woman1988 Fanatiek lid

  30 jul 2014
  1.230
  72
  48
  Ohja waar ik ook beetje moeite mee heb is dat ik bijvoorbeeld geen trachitol mag nemen als ik keelpijn heb en laatst zelfs onderzoek naar pcm en invloed op hersenen kindje, maar vaccin zou veilig zijn?!

  Ik ben trouwens verder wel fit, heb wel overgewicht (bmi van 32), maar sport nog steeds. Ben fysiek denk ik fitter dan m’n zusje die geen overgewicht heeft maar nooit sport.
  Ik werk in voortgezet onderwijs en loop daarmee wel risico op besmetting
   
  lorreke vindt dit leuk.
 3. 2jongensmama

  2jongensmama Fanatiek lid

  17 jan 2020
  2.576
  2.439
  113
  Ik ben gevaccineerd in de zwangerschap en hier geen problemen! Heb daarna nog de 20 weken echo gehad en verschillende andere (vanwege groei die precies zo loopt als bij m'n andere 2) en geen problemen tot nu toe.

  Trachitol mag je bv niet nemen omdat er geen onderzoek is geweest. Dat was met de vaccins in eerste instantie ook zo. Toen hebben. Ze wel onderzoek gedaan en bleek het veilig.

  Lange termijn effecten weten we indd niet. Weten we van een corona besmetting tijdens de zwangerschap evenmin. Dus dat is mijn inziens hetzelfde.

  Er is ook een onderzoek in het emc geweest, waar een groot deel van de vrouwen beschadigingen in de placenta had na een corona besmetting, ook bij een 'lichte' besmetting.

  Het is en blijft lastig. Ik werk in een ziekenhuis en heb daar toch wel hele nare dingen gezien met zwangere , premature baby's en corona, dus dat was voor mij de reden om wel te halen zodra het mocht. Voor mij en mijn buikbaby was dit de beste keuze.

  Voor een ander en hun buikbaby zal de keuze weer andere te zijn. Er is geen goed en fout, onthoud dat goed! Wel of niet doen, is beidde prima. En is jou keuze voor jou en jouw kindje. En die kan alleen jij maken.
   
  Leraje, SydneyGirl, Fennec en 3 anderen vinden dit leuk.
 4. Do1981

  Do1981 Fanatiek lid

  9 dec 2016
  4.875
  2.817
  113
  Ik heb het vaccin ook gehad. Met 15 en 19 weken.

  ik heb me er ook druk om gemaakt. Twijfelde erg. Uiteindelijk vond ik de risico’s van een besmetting toch groter.

  Na de prikken dacht ik echt ‘waar heb ik me druk om gemaakt’. Ik ben heel blij dat ik hem heb. voelt beter beschermd.

  Ik geloof niet zo in lange termijn effecten van het vaccin. Er zijn geen enkele aanwijzingen dat die er zijn.

  en het klopt natuurlijk dat het tegenstrijdig voelt dat je allerlei medicatie niet mag hebben. Mijn logica zegt dat, dat anders werkt.
  En wat mij ook helpt dat er zoveel artsen zijn die (ook zwanger) het vaccin ook hebben genomen. Ook vriendinnen van mij.

  het blijft een lastige keuze. Liever had je deze niet. Maar gezien je baan en toch ook gezien bmi (het is wel een extra risico factor helaas) heel goed om wel echt serieus te overwegen.
  Laatst las ik nog een artikel dat ook bij zeer milde klachten er schade aan de placenta is, met in een paar gevallen serieuze gevolgen. Niet alleen op de ic terecht komen is het slechtste scenario.

  En ik begrijp het ook als zwangere vrouwen het niet doen. Maar laat je goed voorlichten over de mogelijke consequenties van een besmetting
   
  SydneyGirl, nizzie86 en Fennec vinden dit leuk.
 5. Vero0504

  Vero0504 VIP lid

  17 nov 2016
  10.339
  7.665
  113
  Hier met 18 en 23 weken. Voornaamste reden om het wel te doen is hier puur die long covid, al was IC of reguliere ziekenhuisopname ook geen best vooruitzicht.

  Is een heel draadje van in t corona hoekje van de lounge.

  Heb me kapot gelezen op de studies aangezien ik de website van onze overheid een beetje te magertjes vind qua herleidbare informatie. Staan ook een aantal links daar in t draadje van degene die ik heb doorgespit.

  Mn man staat als docent in t MBO, dochter zit op school. Hoe beperkt wij ons sociale leven ook houden, op die twee grote gaten hebben we verdraaide weinig invloed. Dus vroeg of laat komt t de voordeur door.

  De kans is dus reeël
  De gevolgen van covid hebben we gekeken welke risico's er op dat moment bekend waren en bekeken wat we acceptabel vonden en welke niet,
  Vaccin hebben we nagekeken op wat er tot dusver bekend was en of wij op basis van werking en uitwerking nog issues zagen.

  Lange termijn hebben we hier weggeschrapt op zowel covid als vaccin. Bij beiden heb je dat antwoord niet. Covid besmetting zou bijvoorbeeld ook littekenweefsel in de aderen van je hersenen kunnen veroorzaken waardoor je over 10 jaar bijv. gewoon ontzettend veel herseninfarcten ziet ofzo. Het kruipt op de gekste plaatsen, dat weten we door die pathologische onderzoeken o.a.. Hopelijk bij zowel covid als vaccineren geen addertjes onder t gras, maar feitelijk is dat dus niet iets wat ALLEEN voor vaccineren geldt.

  Wij zien hier die vaccinatie overigens enkel als een airbag. We hebben m, we hopen dat ie helpt als t moment komt dat ie nodig is maar liever hoeven we er niet op te vertrouwen. Dus we houden ons sociaal leven bewust heel beperkt en iedereen echt nog op afstand waar mogelijk.
   
  SydneyGirl, Do1981, nizzie86 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 6. Loeskaz

  Loeskaz Bekend lid

  10 okt 2020
  664
  517
  93
  Vrouw
  Hier hetzelfde als @Vero0504. Uiteindelijk dus wel genomen. Bij 2 uitgebreide guo’s erna (ivm andere dingen) is er niks anders / geks gezien.

  Ik merk wel dat het mij juist een heel gerustgesteld gevoel geef. Ik werk zelf ook in het middelbaar onderwijs, dus helemaal ontlopen kan ik het simpelweg niet. Sinds het vaccin voel ik me gewoon veiliger, ondanks dat ik echt nog steeds goed oplet.
   
  Do1981 vindt dit leuk.
 7. Do1981

  Do1981 Fanatiek lid

  9 dec 2016
  4.875
  2.817
  113
  dit herken ik wel, voelt toch veiliger en dat ik wel ruimte voel om met mensen af te spreken. Daarvoor wilde ik dat echt niet. Ook deels irreële angst misschien. Maar wel fijn om nog weer iets van sociale contacten te hebben.
  Maar grotere groepen mijd ik nog steeds
   
 8. Vero0504

  Vero0504 VIP lid

  17 nov 2016
  10.339
  7.665
  113
  We spreken wel af, maar vrij beperkt. Mn man is bijv wel bij zn beste vriend langs geweest (nog in de zomervakantie dus geen invloed van zijn werk of school van dochter).

  In onze DnD groep is iedereen gevaccineerd maar omdat de ene na de ander nu weer fikse verkoudheid heeft komt t er nog niet van om live af te spreken.

  Met volle verkoudheid/griep hadden we dat overigens ook niet gedaan en gewoon nieuwe datum geprikt. Mede omdat we bijna allemaal mantelzorgers zijn en gewoon moeten kunnen bijspringen waar nodig. We zijn bovendien ook weer elkaars achtervang dus dan is t knap onhandig als primair én secundair gestrekt gaat en er ineens een redelijke spoed zorgvraag is, ala murphey's law. (bedoel dus niet "kan je voor mij een pak melk halen" maar "kan je ma ff helpen met xyz" )
   
  Do1981 vindt dit leuk.
 9. Opnaar3

  Opnaar3 Actief lid

  25 apr 2021
  463
  488
  63
  Vrouw
  hier met 4,5 week en met 9,5 week gevaccineerd.
  Na de eerste prik een stijve arm gehad en na de tweede prik helemaal geen klachten gehad. Met de baby is tot nu toe ook alles goed en ik voel mezelf wel veel veiliger en goed beschermd nu. Zeker nu er weer steeds meer mag en de besmettingen toch weer licht oplopen.
   
  MonaB en Do1981 vinden dit leuk.
 10. Lomo

  Lomo Fanatiek lid

  17 jan 2019
  1.126
  1.520
  113
  Vrouw
  Ik heb het wel gedaan met 35 en 37 weken een prik gehad. Mijn baby is al 9 weken en kerngezond. Ik vond het een fijn idee beschermd te zijn ook in de periode na de zwangerschap zodat ik niet bij mijn baby weg hoef als ik wel ziek zou worden. Ik heb het wel even lastig gevonden de prik te nemen maar geloof er in dat dit de beste keuze was voor mij en mijn kindje.
   
  woman1988 en Do1981 vinden dit leuk.
 11. woman1988

  woman1988 Fanatiek lid

  30 jul 2014
  1.230
  72
  48
  Oké verhalen klinken allemaal wel goed! Fijn dat er nog geen negatieve effecten van vaccin zijn gemerkt.
  Verhaal van placenta heb ik ook gelezen en inderdaad dat ook bij milde klachten de placenta kan beschadigen. Het vaccin beschermt niet volledig tegen besmetting maar vooral tegen ernstig ziek worden. Lijkt mij dus dat er nog niks bekend is of vaccin ook ervoor zorgt dat placenta niet beschadigt.
  Long COVID vind ik inderdaad ook wel een argument op vaccin te nemen.
   
 12. Essie28

  Essie28 Fanatiek lid

  6 jun 2013
  3.800
  976
  113
  Ik heb ook kort getwijfeld maar toch besloten het niet te doen.
  Zolang er een baby groeit in mij neem ik zoiezo geen medicatie in laatstaan een vaccin die er niet zolang is.
  Natuurlijk wordt overal gezegd dat het veilig is en er geen lange termijn effecten zijn. Want men wil dat iedereen gevaccineerd is.
  Eenmaal bevallen ga ik m wel nemen maar zolang ik zwanger ben spuit ik niks in mijn lichaam.

  Het scheelt ook dat ik al ooit corona heb gehad en heb het als lichte keelpijn ervaren heeft letterlijk niks gedaan bij mij. Dus ik ben ook niet bang om t weer te krijgen in mn zwangerschap.

  Er zijn veel verhalen dat zwangeren op het ic belanden. Maar geloof me er zijn ook verhalen van mensen die na een week na vaccineren een miskraam hebben gekregen.
  Dus ik zou goed alle voor en nadelen op een rijtje zetten en dan je beslissing nemen.
   
  lorreke vindt dit leuk.
 13. woman1988

  woman1988 Fanatiek lid

  30 jul 2014
  1.230
  72
  48
  Heb om die laatste reden ook sowieso al uitgesteld tot deze termijn. Ben nu bijna 27 weken zwanger.
  Ja als ik al Corona had gehad en dit mild zou zijn verlopen zou ik ook veel meer vertrouwen erin hebben dat m’n lichaam het bij een volgende besmetting ook wel zou kunnen oplossen.
   
 14. Essie28

  Essie28 Fanatiek lid

  6 jun 2013
  3.800
  976
  113
  klopt voor mij is de keus dan sneller gemaakt. Ik snap dat als je nooit corona hebt gehad dat het dan enger is om t niet te doen.
   
 15. Luipaard88

  Luipaard88 Bekend lid

  3 nov 2016
  507
  351
  63
  Vrouw
  werkloos
  Den Haag
  Ik neem de vaccinatie niet. Helaas heb ik de nadelen van de vaccinatie van dichtbij gezien en durf het niet aan.
  Zolang het in de test fase zit vind ik het nog niet verstandig voor mijzelf (en mijn buikbaby)
   
  Ananas9 en lorreke vinden dit leuk.
 16. woman1988

  woman1988 Fanatiek lid

  30 jul 2014
  1.230
  72
  48
  Wat voor nadelen van vaccinatie heb je gezien als ik vragen mag?
   
 17. Luipaard88

  Luipaard88 Bekend lid

  3 nov 2016
  507
  351
  63
  Vrouw
  werkloos
  Den Haag
  Bij mijn oude buurman (ik ben verhuist, mijn moeder woont nog wel naast hem)
  Hij kreeg een bloedprop, hij is hierdoor aan de linkerzijde deels verlamd geweest en kan niet meer praten.

  Dit is natuurlijk iets wat bijna niet voorkomt dat besef ik mij heel goed.
  Toch ben ik hierdoor wel voorzichtig geworden.
  Daarbij moet ik ook zeggen dat ik geen mensen ken die op de IC zijn beland met corona. Als dat misschien gebeurd was keek ik er misschien wel weer anders tegenaan.
   
 18. Liva

  Liva Fanatiek lid

  5 dec 2016
  1.150
  1.138
  113
  Ik neem het niet. Later ook niet.

  Er worden zo veel bijwerkingen gemeld en er is nog heel veel onzeker. Ik gebruik zo min mogelijk chemische stoffen en zo'n prik past echt niet bij mijn ideeën over gezondheid.
   
  Ananas9 en lorreke vinden dit leuk.
 19. rossi1

  rossi1 Actief lid

  9 okt 2012
  160
  99
  28
  Ik wil even reageren op je laatste alinea. Je suggereert hier dat er miskramen zijn geweest na vaccinatie. Dit is gewoon weg niet terug te zien in de cijfers. Er is geen toename aan miskramen door vaccins, of in het algemeen. Overigens kan corona, net als de influenza, WEL een miskraam veroorzaken, door koorts etc.

  Wat betreft of ik het vaccin zou nemen. Ik heb achteraf enorm spijt dat ik het niet heb gedaan. Vaccineren werd in NL eerst afgeraden tijdens de zwangerschap vanwege te weinig kennis en info. Maar er kwamen toen al geluiden van gynaecologen om het wel te doen. Richting het einde van mijn zwangerschap werd het wel aangeraden maar toen niet meer gedaan. Wel ben ik extreem voorzichtig geweest, ik werk namelijk in de zorg en heb al met 26 weken geen zorg binnen de 1.5 meer gedaan ivm een corona uitbraak.

  Vaccinatie tijdens de zwangerschap zorgt er overigens ook voor dat je antistoffen aan je kind mee geeft.
   
  Sado, nizzie86 en Do1981 vinden dit leuk.
 20. Essie28

  Essie28 Fanatiek lid

  6 jun 2013
  3.800
  976
  113
  Ja kijk als een land wil dat de bevolking allemaal gevaccineerd is(wat ik ook snap) dan is het logisch dat zulke cijfers niet openbaar komen.
  Net zoals de ernstige bijwerkingen bij sommige mensen. Want als iemand een miskraam krijgt of een hersenbloeding 2 weken na dat vaccin. Denk je dat ze dat in de cijfers vermelden dat het door het vaccin komt? Nee dat is puur toeval wordt dan gezegd.

  Het is een feit dat ze echt nog lang niet alles weten over dat vaccin. Als je goed leest staat er overal tot nu toe …zijn er geen ernstige bijwerkingen bij zwangeren. En op basis van de cijfers in amerika is het veilig in de zwangerschap. Met andere woorden het zit nu in de testfase. Daar zijn ze ook gewoon eerlijk over.

  Kijk nogmaals ik vertel alleen de redenen waarom ik het niet doe. Op basis van wat ik weet en misschien ook omdat ik het al heb gehad en dacht serieus is dit corona waar we allemaal zo bang voor zijn? Maar dat is natuurlijk voor elk persoon anders.

  oja dat je anti stoffen aan je kindje meegeeft vind ik ook een supereng idee. Dus het komt ook bij je kindje terecht wat zal het op lange termijn met mij kind doen? Snap je.. ze weten echt nog lang niet alles.
   
  lorreke en Ally2020 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina