Zwangerschap en uitzendwerk

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door koppel, 2 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. koppel

  koppel Niet meer actief

  Sinds kort ben ik klaar met mijn studie en mijn vriend en ik hebben altijd al gezegd dat wanneer ik klaar zou zijn we zouden beginnen voor het echie.
  Maar je raadt het al... weer aan het uitstellen.

  Dit heeft alles te maken met het feit dat ik tot september(mischien langer) als uitzendkracht werk. En daarna geen zekerheid meer heb.

  Ik weet dat het verstandiger is om nog even te wachten, maar eigenlijk ben ik dat wachten helemaal meer dan zat! Ik ben nog niet eens zwanger maar ik weet bijv al wel welke geboortekaartjes ik wil. etc.
  Ik ben er meer dan klaar voor!

  Nu wil ik graag weten hoeveel weken/of maanden je gewerkt moet hebben wil je in aanmerking komen voor zo'n uitkering. Zodat ik zometeen niet helemaal zonder inkomsten zit. Nouja me vriend werkt dan natuurlijk wel, maar alleen met dat salaris kunnen we het niet redden.

  Hoop dat jullie antwoord kunnen geven!
   
 2. guppie81

  guppie81 VIP lid

  13 sep 2006
  12.334
  1
  0
  Ik zou het even navragen bij het UWV als ik jou was. Als je niet bewust werkloos bent heb je altijd recht op bijstand, maar voor een uitkering moet je wel langer gewerkt hebben. Ik weet alleen niet hoe dat zit met een zwangerschapsuitkering.

  Het wil niet zeggen dat het meteen raak is hé. Soms duurt het wel een jaar voordat het lukt ;)
   
 3. Claartje79

  Claartje79 Fanatiek lid

  17 aug 2006
  4.862
  1
  0
  huismuts
  Groningen
  mijn man is ook uitzendkracht, al 2 jaar voor hetzelfde bedrijf, daarvoor wisselende bedrijven. hij kan nog 1,5 jaar zo doorgaan en weet zeker dat hij daarna geen onbepaalde tijd krijgt. toch hebben wij wel gekozen voor een kleine. je kan niet in de toekomst kijken dus weet je nooit wanneer je een contract voor onbepaalde tijd krijgt, wanneer je zwanger wordt en zelfs met een contract voor onbepaalde tijd heb je uiteindelijk geen 100% zekerheid. klinkt heel deprimerend, maar wat ik bedoel is: kijk ook naar de vangnetten die je eventueel hebt en eis niet teveel in het leven. ons kindje zal het altijd goed hebben, voornamelijk omdat we er heel veel van houden!

  ik vind het trouwens heel goed dat jullie er wel verantwoordelijk naar kijken!
   
 4. ilonaw

  ilonaw Actief lid

  6 jul 2007
  153
  0
  0
  winkelmedewerkster
  utrecht
  Ook al werk je via het het uitzendbureau je hebt dan recht op zwangerschapsverlof.
  Bij mijn eerste kindje was ik 5 maanden zwanger toen ik voor het uitzend bureau ging werken.
  ze kijken dan hoeveel je gewerkt hebt in de laatse 13 weken en van daar uit wordt je vergoeding berekend.Het kan zijn dat dat wel weer veranders is voor mij is het namelijk 6 jaar geleden.

  Maar je hebt dan gewoon recht op zwangerschapsverlof.
   
 5. Boukje34

  Boukje34 Bekend lid

  20 sep 2006
  654
  0
  0
  Fryslan
  je hebt recht op ww als je minimaal 26 weken van de laatste 36 afgelopen weken aaneengesloten hebt gewerkt. Dat houdt dus in dat je ongeveer een half jaar moet hebben gewerkt. Je hebt dan recht ww, hoe langer je arbedsverleden, hoe langer je ww duurt. Anders moet je het UWV even bellen of op hun website kijken..
   
 6. Niet meer actief

  Koppel,

  Ik heb nu even ook geen werk, maar ik heb ook nog een wajong-uitkering (arbeidsongeschiktheid)
  Niet dat dat zo'n vette pot is, maar kan er net mijn rekeningen mee betalen, en me vriend verdiend natuurlijk veel meer dan mij.
  Ik werk ook via uitzendbureau's, en daarnaast een uitkering.

  En ik had laatst bij het UWV aangegeven dat ik zwanger was, maar ik kwam niet in aanmerking voor zo'n uitkering.
  Maar ja, heb aan die wajong uitkering ook al wel genoeg :)
   

Deel Deze Pagina